پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
ساعت : ۱۷:۱۹
کد خبر: ۱۱۳۸۰۱
|
تاریخ انتشار: ۰۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۶
جشنواره سی ‌و نهم تئاتر فجر امسال از 11 بهمن آغاز می‌شود، در جشنواره امسال علاوه بر اجرای صحنه‌ای، علاقه‌مندان می‌توانند به صورت آنلاین نمایش‌ها را تماشا کنند.
معرفی و آشنایی با نحوه برگزاری تئاتر فجر 39 / جشنواره‌ای با 2 بلیطبه گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ وهنر، مسوولان برگزاری جشنواره سی ‌و نهم تئاتر فجر با وجود رویارویی با شیوع ویروس کرونا در نهایت تصمیم به برگزاری جشنواره به هر شیوه ممکن گرفتند؛ بنابراین این جشنواره فارغ از اینکه چه اهدافی را درسر دارد و یا به گفته حسین مسافر‌آستانه، دبیر جشنواره برگزاری آن در این سال گرفتار کرونا، تلاشی برای روشن نگاه داشتن چراغ هنر است امسال از از ۱۱ بهمن آغاز می‌شود و تا ۲۰ بهمن ادامه دارد.  

جشنواره‌ای با دو بلیت
در جشنواره امسال علاوه بر اجرای صحنه‌ای، علاقه‌مندان می‌توانند به صورت آنلاین نمایش‌ها را تماشا کنند. ماجرا به این ترتیب خواهد بود که سامانه‌های بلیت‌فروشی دو نوع بلیت در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌دهد؛ یکی بلیت برای حضور در سالن اجرا و دومی بلیت‌ها یا کدهایی است که افراد می‌توانند به کمک آنها به‌صورت آنلاین نمایش‌ها را تماشا کنند.
روزنامه جام جم در این باره نوشت: این اولین‌بار است که جشنواره تئاتر فجر، تماشاگر آنلاین دارد و بدون تردید محدودیتی برای تماشای نمایش‌ها وجود ندارد؛ هر‌کسی از هر‌جا می‌تواند مخاطب آثار سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر باشد اما در این مورد سه نکته مهم و قابل اعتنا وجود دارد: در میان اسامی شرکت‌کنندگان جشنواره جای بسیاری از کارگردان‌های مطرح تئاتر، برگزیدگان دوره‌های پیشین و هنرمندان صاحب‌نام خالی است. سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر با وجود بهره‌مندی از فضای مجازی، بخش بین‌الملل ندارد. 

نمایش‌های این دوره
نمایش‌های صحنه‌ای سی‌ونهمین جشنواره تئاتر فجر در دو بخش اصلی یعنی بخش «رقابتی» (مسابقه بزرگ تئاتر فجر) و بخش «غیر‌رقابتی» (بخش ویژه) اجرا می‌شود. در فراخوان جشنواره ذکر شده بود که حداکثر ظرفیت پذیرش بخش رقابتی ۳۲ اثر بوده و بخش غیررقابتی ۲۵ نمایش را شرکت خواهد داد. 
بخش‌های اجرای صحنه‌ای، اجرای خیابانی و مسابقه نمایشنامه‌نویسی و مسابقه و نمایشگاه عکس و پوستر تئاتر از‌جمله بخش‌های رقابتی این جشنواره است. 
در نمایش‌های خیابانی این دوره از جشنواره که زیر‌شاخه بخش رقابتی است، حداکثر ۳۵ اثر می‌توانست شرکت کند و امسال یک بخش ویژه به نام «سرباز انقلاب» در‌نظر گرفته شده است. این بخش ویژه برای ترویج فرهنگ ایثار، مقاومت و همچنین تکریم و پاسداشت سردار  شهید قاسم سلیمانی طراحی شده و بنیاد شهید در برگزاری آن همکاری دارد.
از میان آثار داوطلب حضور در سی‌و نهمین جشنواره تئاتر فجر، ۲۸ نمایش موفق به حضور در جشنواره شده‌اند. 
آثار راه‌یافته به بخش مسابقه نمایش‌های صحنه‌ای این دوره از جشنواره به این ترتیب است:
نمایش «آبگوشت زهرماری» به نویسندگی آرش آبسالان و کارگردانی حسین اسدی از جزیره خار
نمایش «اتول سورون» به نویسندگی باقر سروش و کارگردانی شهروز دل‌افکار از تهران
نمایش «اسموکینگ‌روم» به نویسندگی مهدی زندیه و کارگردانی سعید زارعی از تهران
نمایش «بیست‌متری جوادیه» به نویسندگی کهبد تاراج و کارگردانی رضا بهرامی از تهران
نمایش «پنهان خانه پنج در» به نویسندگی حسین کیانی و کارگردانی آرش فلاحت‌پیشه از تهران
نمایش «پینوکیو» به نویسندگی و کارگردانی محمدرضا(اوشان) محمودی از تهران
نمایش «تن‌ها» به نویسندگی و کارگردانی علیرضا معروفی از کرج
نمایش «راشومون» به نویسندگی و کارگردانی احسان عبدالملکی‌دارایی از رشت
نمایش «سگدو» به نویسندگی محمد چرمشیر و کارگردانی عباس غفاری از تهران
نمایش «سه‌شنبه‌های لعنتی» به نویسندگی و کارگردانی محمدمهدی خاتمی از تهران
نمایش «کمدی زا» به نویسندگی و کارگردانی کاوه مهدوی از شهریار
نمایش «نسخ» به نویسندگی امید غفاری و کارگردانی امیرحسین غفاری از تهران
نمایش «هار یا مردی که به هنگامه تولد هر دو دستش پر از خون بود» به نویسندگی و کارگردانی افشین زمانی از تهران
از ویژگی‌های سی ‌و نهمین جشنواره تئاتر فجر این است که گروه‌های شهرستانی حضور فعال داشته و ۱۲ اثر در بخش جشنواره‌های تئاتر استان‌های این دوره از جشنواره روی صحنه می‌روند.

سالن‌های میزبان جشنواره
تالارهای نمایشی با ظرفیت ۵۰ درصدی و با رعایت صد‌درصدی شیوه‌نامه‌ها و نکات بهداشتی، میزبان مخاطبان سی‌ونهمین جشنواره تئاتر فجر خواهند بود. به گزارش روزنامه جام جم، برنامه از این قرار است که نمایش‌های بخش صحنه‌ای جشنواره در تالار وحدت، مجموعه تئاترشهر با اختصاص چهار سالن اصلی، چارسو، قشقایی و سایه، تالار مولوی، تالار حافظ، تماشاخانه ایرانشهر با دو سالن استاد ناظرزاده کرمانی و استاد سمندریان به صحنه می‌رود. در سالن عباس جوانمرد خانه تئاتر آثار رادیوتئاتر اجرا خواهد شد.
امسال «رادیوتئاتر» و «فیلم‌تئاتر» به‌عنوان دو بستر متفاوت تولید آثار نمایشی و ارائه آن به مخاطبان برای نخستین‌بار به‌عنوان بخش‌های اصلی و استوانه این جشنواره تعریف شده است.


مطالب مرتبط
نظر شما