شنبه ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
ساعت : ۱۷:۱۰
کد خبر: ۱۱۵۷۱۹
|
تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۲
مهدی شکیبایی
مانیفست حل بحران یکصد ساله فلسطین
سخنرانی رهبر معظم انقلاب در روز قدس امسال که مصادف بود با چهل‌و‌دومین سال نامگذاری روز جهانی قدس، به نوعی مانیفست حل یک بحران تقریبا 100ساله در منطقه خاورمیانه محسوب می شود. ایشان در این سخنرانی هم به ریشه‌های شکل‌گیری این بحران پرداختند و هم به راه‌حل‌های آن.

حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای در این سخنرانی بخوبی مساله نقش دولت‌های وقت استعماری و نظام سلطه و تبانی آنها با زرسالاران یهود برای پیاده‌سازی نقشه شوم تشکیل رژیم صهیونیستی را در منطقه محل تولد اسلام تبیین کردند.

یکی از نکات مهم سخنرانی ایشان که شایسته است به آن توجه شود، تقسیم تاریخ رژیم اشغالگر قدس به ۲ دوره بود. ایشان تاریخ دولت جعلی اسرائیل را به ۲ دوره صعودی و نزولی تقسیم کردند. در دوره صعودی که از زمان تشکیل این دولت جعلی در 1948 تا وقوع انقلاب اسلامی امتداد پیدا می‌کند، قدرت رژیم صهیونیستی و جایگاه آن در منطقه در حال صعود بوده و این رژیم توانسته در بسیاری از جنگ‌ها علیه دولتها و ارتش هیا عربی و حتی مبارزان فلسطینی آنان را متحمل شکست نماید و پایه‌های قدرت خود را مستحکم کند، این دوره 31 سال به طول انجامیده است.

دوره دوم حیات این رژیم با وقوع انقلاب اسلامی در سال 1948 آغاز می‌شود، یعنی همان دوره‌ای که رژیم جعلی اسرائیل سیر نزولی را در پیش می‌گیرد. در این دوره جبهه مقاومت ملهم از انقلاب اسلامی ایران  چنان از قدرت برخوردار می‌شود که توانسته بین خودش و رژیم صهیونیستی معادله وحشت برقرار کند و معادله تهاجم-انفعالی که تا پیش از این برقرار بود را بر هم بزند.

یکی از نشانه‌های مهم این موضوع که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب هم قرار گرفت، این است که اکنون رژیم صهیونیستی اگر بخواهد اقدامی علیه فلسطینی‌ها یا یکی از زنجیره های مقاومت منطقه ای انجام دهد، باید بارها و بارها محاسبه کند و عواقب و نتایج آن را بسنجد و بعد تصمیم بگیرد که اقدامی بکند یا خیر. در صورتی که تا قبل از انقلاب اسلامی این معادله حاکم  نبود و رژیم صهیونیستی هر جنایتی را علیه هر دولت و ملت اسلامی که می‌خواست مرتکب می‌شد.

رهبر انقلاب با تصویر درست و دقیقی که از جهان اسلام دارند، در بخش دوم سخنرانی‌شان، جوانان عرب را مخاطب قرار دادند، چراکه می‌دانند امروز میزان کثیری از جمعیت کشورهای عربی و اسلامی بویژه فلسطینی را  جوانان تشکیل می دهند و به یک معنا کشورهای عربی و اسلامی از حیث وضعیت سنی جمعیت در قله جوانی قرار دارند و لذا در وضعیت بسیار مناسبی برای تحقق آرمان آزادی فلسطین به سر می برند.

رهبر معظم انقلاب در طول سال‌های زعامت‌شان یعنی از سال 68 به این طرف در بیش از 50 سخنرانی دائما 2 مساله درباره فلسطین را مطرح می‌کنند: یکی راه‌حل اصلی که مبتنی بر ایده همه‌پرسی است و دیگری راه علاجی که بتواند طرف صهیونیست را به پذیرش ایده همه‌پرسی وادار کند و آن مقاومت و پیگیری خط جهاد و شهادت است. در این سخنرانی معظم له جوانان عربی را هم توصیه به استمرار خط مقاومت می کنند و هم  از دنیای اسلام بویژه فلسطینی ها می خواهند راهکار حل سیاسی همه پرسی برای فلسطینی ها را که یک راهکار رایج برمبنای دمکراسی است از دنیا مطالبه نمایند.

برخی‌ جمهوری اسلامی را متهم می‌کنند که تنها راه‌حلی که ارائه می کند مبتنی بر جنگ و خشونت(منظور مقاومت مسلحانه) است، در حالی که اینگونه نیست.  راه‌حل جمهوری اسلامی مبتنی بر دموکراسی است، یعنی همان اصلی که غربی‌ها و اروپایی‌ها مدعی آن هستند! راه‌حل جمهوری اسلامی این است که همه ساکنان اصلی سرزمین فلسطین از مسلمان و یهودی و مسیحی، خودشان تصمیم بگیرند نظام حاکم بر این سرزمین چگونه باشد و چگونه اداره بشود، منتها مساله این است که رژیم صهیونیستی مبتنی بر اصل قتل و کشتار عمل می‌کند، نه آزادی و دموکراسی. همین است که برای وادار کردن این رژیم جعلی به تن دادن به همه‌پرسی، راهی جز مقاومت و جهاد و شهادت نیست.  این پیشنهاد مترقی جمهوری اسلامی ایران، به عنوان راه‌حل بحران مساله فلسطین در سازمان ملل نیز به ثبت رسیده است ولی غربی‌ها این راه‌حل مترقی را بایکوت کردند.

انتهای پیام/ 
نظر شما