پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
ساعت : ۰۹:۵۴
کد خبر: ۱۲۱۶۶۶
|
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۰
سعید اسدی دبیر دو دوره از جشنواره تئاتر فجر، صحبت‌هایی درباره دوره‌های 34 و 35 این جشنواره مطرح کرده است.
از جشنواره تئاتر فجر چه خبر؟
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، سعید اسدی که سابقه دبیری دو دوره از این رویداد، دوره‌های سی‌وچهارم و سی‌وپنجم را در کارنامه دارد در پاسخ به این سوال که کارکرد جشنواره تئاتر فجر از دید او به عنوان یکی از فعالان شناخته‌شده عرصه تئاتر چیست، گفت: «جشنواره، در سال‌های دور افرادی را به جامعه تئاتری ایران معرفی می‌کرد. کاراکترها یا صاحبان سبکی که اکنون جزو هنرمندان خوب ما چه در عرصه نمایشنامه‌نویسی، چه در عرصه کارگردانی، چه در عرصه بازیگری و غیره‌اند. پس جشنواره به آدم‌ها اعتبار می‌داد؛ اما پس از مدتی، به دلایل متعدد اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، تغییر نسل‌ها و غیره ، این خاصیت آن کم‌رنگ شد اما خاصیت‌ها و خروجی‌های دیگری از جشنواره تئاتر فجر به دست آمد.»

او در توضیح دیگر نتایج جشنواره تئاتر فجر، بیان کرد: «به عنوان مثال، بخشی از این خروجی این است که یکی از عواملی که تئاتر خارج از تهران را همچنان باطراوت نگه می‌دارد، جشنواره تئاتر فجر است. خاصیتی که شاید تا این حد برای هنرمندانِ مقیم تهران، پررنگ نباشد یا اهمیت نداشته باشد اما برای هنرمندان استان‌ها همچنان جنبه ترغیبی بااهمیتی دارد که برای آن می‌کوشند و تلاش می‌کنند. به نظر من، هرچه می‌گذرد و تا به امروز کیفیت آثار این دسته از هنرمندان، رو به بهبود می‌رود و حتی در برخی دوره‌ها بهتر از کیفیت کارهای هنرمندان مقیم تهران بوده است.»

به گفته اسدی این این اتفاق برای جوان‌ترها نیز همچنان رخ می‌دهد و جشنواره فرصتی برای معرفی آن‌ها به جامعه تئاتری به شمار می‌رود و به کسانی که می‌خواهند عرض اندامی کنند و اعتباری به دست آورند، کمک می‌کند.

دبیر دو دوره جشنواره فجر اظهار کرد: «بخش بین‌الملل جشنواره نیز، هرچند کم یا زیاد اما خاطرات بسیار مهمی را در تاریخ تئاتر ما رقم زده و ما را با بخشی از تئاتر دنیا آشنا کرده است. می‌دانیم تعداد کارهایی که تماشای‌شان در خاطرمان مانده است اندک است اما کارهای بزرگی بوده‌اند و کارهای کوچک‌تر نیز ایده‌هایی با خود به تئاتر ما آورده‌اند یا ایده‌هایی گرفته‌اند. به عنوان مثال در دوره‌ای که "اوستر مایر" به ایران آمد، تنها چیزی که پس از جشنواره در مورد آن صحبت می‌شد، همین بود یا آمدن یوجینیو باربا همراه با گروهش به ایران اتفاقی مهم بود. این اتفاقات به هر حال تاثیرات خود را می‌گذارند و نیازمند سنجشی منتقدانه‌اند که البته در کشور ما کمتر اتفاق می‌افتد.»

او با تاکید بر این که جشنواره تئاتر فجر به شکل تدریجی تاثیرگذار است، گفت: «نکته بعدی یافتن پاسخ این سوال است که مزایای ایجادشده برای آدم‌ها بابت حضور در جشنواره چیست؟ اگر در دوره‌ای شکل مسابقه‌ای برجسته است و کما این که هنوز هم چنین است و بسیاری دوست دارند در بخش مسابقه شرکت کنند، آیا نباید مزیت‌های دیگری هم وجود داشته باشد؟ عدم وجود مزایای دیگر به هیچ عنوان به علت ناتوانی دبیران نیست و مجموعه‌ای از شرایط است که موجب می‌شود اعتباری جز جایزه وجود نداشته باشد.

اسدی ادامه داد: «سایر اعتبارات اما چگونه باید ایجاد شوند؟ به عقیده من معرفی آثار در سطح بین‌الملل یا امکان ایجاد تور تئاتری در داخل کشور که مستلزم حضور مدیران ارشاد سراسر کشور در جشنواره و انتخاب آثار از سوی آن‌ها برای اجرا در استان و شهرهای تحت مدیریت‌شان در این زمینه راهگشا است. این که چرا این اتفاق رخ نمی‌دهد محل سوال است و باید پرسید آیا ما از آن‌ها نمی‌خواهیم چنین کنند؟ یا خودشان چنین نمی‌کنند؟ یا اساسا سازوکارش وجود ندارد.این از جمله مزیت‌های جشنواره منهای جایزه است که به عقیده من اگرچه کم و زیاد وجود دارند اما در نگاهی تحول‌خواه باید افزایش یابند.»

اهالی رسانه برای حضور در جشنواره تئاتر فجر ثبت‌نام کنند

ثبت نام اهالی رسانه برای حضور در چهلمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، از امروز یکشنبه ۱۹ دی آغاز شده و تا یکشنبه هفته آینده ادامه خواهد داشت.

 ثبت درخواست صدور کارت ویژه اصحاب رسانه برای حضور در جشنواره چهلم از ساعت ۲۴ امروز، یکشنبه ۱۹ دی‌ماه از طریق سایت رسمی جشنواره آغاز می‌شود و تا ساعت ۲۴ یکشنبه ۲۶ دی‌ماه ادامه خواهد داشت.

ثبت نام نمایندگان تمامی رسانه‌های مرتبط و تکمیل فرم مربوطه جهت صدور کارت الکترونیکی برای حضور در تماشاخانه‌های زیر مجموعه جشنواره الزامی است.

امسال نیز همچون سال گذشته شرایط به گونه‌ای است که ستاد جشنواره علی‌رغم میل باطنی نمی‌تواند بر حضور همه فعالان این حوزه اصرار ورزد، به همین جهت و به منظور تماشای آثار جشنواره در صورت اعلام محدودیت‌های بهداشتی از سوی مراکز رسمی کدی برای متقاضیان در نظر خواهد گرفت که با آن می‌توانند از بستر فضای مجازی و در پلتفرمی که معرفی خواهد شد آثار را تماشا کنند. هم چنین در صورت نداشتن محدودیت کرونایی و تعیین میزان بهره‌مندی از ظرفیت سالن‌ها متقاضیان می‌توانند با دریافت کد برای دریافت بلیط اقدام کنند.

در این دوره، روابط عمومی جشنواره برای حضور اصحاب رسانه کارتی صادر خواهد کرد که معرف آن‌ها خواهد بود. این کارت‌ها برای حضور در فضای تالارها و تماشاخانه‌ها تعریف شده است و تماشای نمایش‌ها به صورت حضوری صرفاً از طریق ارائه بلیط الکترونیکی میسر خواهد بود.

آپلود کارت واکسن کرونا توسط اهالی رسانه جهت تماشای آثار جشنواره ضروری است.

بر اساس این گزارش به نقل از ستاد خبری چهلمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، چهلمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر از ۱۴ تا ۲۶ بهمن به دبیری حسین مسافرآستانه برگزار می‌شود.
نظر شما