چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
ساعت : ۰۰:۲۹
کد خبر: ۳۸۶۵۳
|
تاریخ انتشار: ۰۱ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۴:۳۳
در آستانه ميلاد حضرت فاطمه(س) صورت گرفت:
رهبر معظم انقلاب اسلامي، «زن» را از ديد اسلام، بزرگ خانه و گل و ريحانه خانواده خواندند و با اشاره به بحران زن در جوامع غربي افزودند:در نظام اسلامي، کارهاي فراوان براي احياي جايگاه حقيقي زن انجام شده اما هنوز مشکلات زيادي به خصوص در عرصه رفتار با زن در خانواده وجود دارد که بايد با ايجاد پشتوانه‌هاي قانوني و اجرايي آنها را حل کرد.

به گزارش "شهر"، حضرت آيت‌الله خامنه‌اي صبح امروز در ديدار صدها نفر از «زنان فرهيخته، استادان حوزه و دانشگاه و نخبگان عرصه هاي مختلف» که در آستانه ميلاد بانوي دو عالم حضرت فاطمه زهرا(س) و روز زن برگزار شد، با تبريک اين ميلاد خجسته، تشکيل جلسه با حضور جمعي از بانوان برجسته و نخبه کشور و نگاه دقيق و موشکافانه آنان به مسائل مختلف از جمله مسأله زنان و خانواده را نمادي از حرکت عظيم بانوان به سمت کمال و تعالي دانستند و تأکيد کردند: نظام جمهوري اسلامي ايران توانسته است به قله‌اي دست يابد که عبارت است از پرورش زنان فرزانه و صاحب انديشه و رأي، در ظريف‌ترين و حساس ترين مسائل جامعه.

ايشان مبناي مشکلات دنياي امروز در مورد مسأله زن را نگاه غلط غرب به جايگاه و شأن زن در جامعه و کج فهمي نسبت به موضوع خانواده برشمردند و تأکيد کردند: اين دو مشکل موجب شده است که موضوع زن در دنيا، به يک بحران تبديل شود.

ايشان در تشريح نگاه ظالمانه غرب به «زن»، افزودند: در نامعادله اي که غرب تدريجاً در جوامع مختلف تبليغ و القا کرده است بشريت به دو بخش تقسيم مي‌شود: «مردان» که طرف ذينفع به شمار مي‌آيند و «زنان» که طرف مورد انتفاع و مورد استفاده هستند.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي افزودند: براساس همين مبنا و نگاه غلط، اگر زنان بخواهند در جوامع غربي نمود و شخصيت يابند بايد حتماً به گونه‌اي رفتار کنند که مردان يعني طرف ذينفع مي‌خواهند و مي‌پسندند که اين اهانت بزرگترين ظلم و حق کشي در حق زنان است.

رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به تلاش سازمان يافته و تدريجي سياستگذاران راهبردي غرب براي جا انداختن اين فرهنگ غلط در افکار ملتها، خاطرنشان کردند: به همين علت، امروز اگر کسي رفتار مبتني بر جذابيتهاي زنانه را در محيطهاي عمومي محکوم کند مورد هجوم و جار و جنجال دستگاه‌هاي تبليغاتي و سياسي غرب قرار مي گيرد.

ايشان علني شدن مخالفت با حجاب در غرب را از ديگر پيامدهاي نگاه ظالمانه به مسأله زن دانستند و افزودند: غربي‌ها مدعي‌اند که حجاب يک مسأله ديني است و در جوامع لائيک نبايد ظهور پيدا کند اما علت واقعي مخالفت غرب با حجاب اين است که سياست راهبردي و بنياني غرب درباره زن يعني عرضه شدن و هرزه شدن زن را با چالش روبرو مي‌کند و مانع تحقق آن مي شود.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با استناد به گزارشهاي مراکز رسمي جهاني، سست شدن بنيان خانواده، رشد سريع تجارت شرم آور و رقت بار زنان – پديده کودکان نامشروع و زندگي‌هاي مشترک اما بدون ازدواج را از پيامدهاي شوم نگاه مبتني بر سوءاستفاده غرب به مقوله زن دانستند و افزودند: جمهوري اسلامي بايد بطور صريح و بدون پرده پوشي، مباني غلط غرب در مقوله زن را مورد هجوم و انتقاد جدي و بي وقفه قرار دهد و به مسووليت خود در دفاع از جايگاه و شأن حقيقي زنان عمل کند.

ايشان نگاه غلط به خانواده را مشکل دومي دانستند که باعث بروز بحران مربوط به زنان در جوامع غربي شده است.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي در اين زمينه افزودند: برخلاف غرب، نظر اسلام درباره خانواده و جايگاه زن بسيار روشن است و پيامبر گرامي اسلام و ائمه اطهار (ع) در سخنان مختلف بر اين جايگاه رفيع تأکيد کرده‌اند.

حضرت آيت الله خامنه اي، تحقق ديدگاه و خواسته اسلام درباره زن و خانواده را، نيازمند پشتوانه قانوني و ضمانت اجرايي خواندند و خاطرنشان کردند: با وجود همه کارهايي که پس از انقلاب انجام شده است، هنوز درباره زن و رفتار در محيط خانواده، کمبودهاي زيادي وجود دارد که بايد برطرف شود.

ايشان تأکيد کردند: محيط خانواده براي زن بايد محيطي امن – با عزت و آرامش بخش باشد تا زن بتواند وظيفه اصلي خود را که حفظ خانواده است به بهترين وجه انجام دهد.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با اشاره به نگاه و حرکت هولناکي که قبل از انقلاب درباره زنان رايج بود افزودند: زن ايراني به علت گوهر ناب ايمان، بر آن موج مخرب فائق آمد و به يکي از پايه هاي اساسي پيروزي و استمرار انقلاب تبديل شد.

رهبر انقلاب اسلامي نگاه خوشبينانه به روند ارتقاي جايگاه زنان در سه دهه اخير را نگاهي واقع بينانه خواندند و با اشاره به پيشرفتهاي تحسين برانگيز زنان در عرصه هاي مختلف سياسي – اجتماعي – فرهنگي و بويژه علمي افزودند: در قله پرافتخار اين روند، مادران و همسران شهيدان – رزمندگان و جانبازان به عنوان اسوه هاي صبر و مقاومت، همچون کوه ايستاده اند و به ديگران درس ايثار و ايمان مي آموزند.

رهبر انقلاب افزودند: البته اين نگاه خوش بينانه نبايد مانع ديدن ضعفها بشود بلکه بايد با شناخت دقيق نقائص و مشکلات و برطرف کردن آنها ، روند موفقيت آميز جمهوري اسلامي را در مقوله «زنان» شتاب بخشيد و بر فرهنگ غلط غربي رايج در دنيا فائق آمد.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي خاطرنشان کردند: عمده کارهاي مربوط به مقوله «زن» بايد با مطالعه و انديشه ورزي زنان و ارائه راهکارهاي اجرايي حل مشکلات انجام شود تا به فضل الهي، زنان و دختران جوان، گامهاي بلندتري در اين زمينه بردارند و ايران اسلامي روز به روز به اهداف متعالي خود نزديکتر شود.

رهبر انقلاب اسلامي با تأکيد بر اينکه مسأله زن و خانواده يکي از موضوعات مهم براي بحث و مطالعه و انديشه ورزي است، خاطرنشان کردند: بر همين اساس يکي از سلسله نشست هاي انديشه هاي راهبردي در آينده، به موضوع زن و خانواده اختصاص خواهد يافت.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با دعوت از همه بانوان انديشمند براي مشارکت جدي در مباحث مربوط به اين نشست، افزودند: بايد فصول مربوط به مسئله زن بصورت تخصصي و علمي و با تکيه بر منابع اسلامي و فکر ناب انقلابي بررسي و در نشست انديشه هاي راهبردي مطرح شود تا نتايج آن مبناي برنامه ريزي و عمل قرار گيرد.

 

در ابتداي اين ديدار 10 نفر از زنان فرهيخته، نخبه و روشنفکر ديدگاههاي خود را درباره مسائل مختلف فرهنگي – اجتماعي – سياسي بيان کردند.

خانمها:

    شايسته خو – استاد حوزه و دانشگاه و مدير مکتب نرجس مشهد

    دکتر فرشته روح افزا – دکتراي الکترونيک و استاد دانشگاه

    دکتر نفيسه اسماعيلي – استاد دانشگاه و رئيس بيمارستان رازي

    دکتر فاطمه فراهاني – دکتراي مديريت و برنامه ريزي فرهنگي و عضو هيأت علمي دانشگاه

    دکتر شکيبا محبي تبار – فرزند شهيد و دکتراي تخصصي راديوتراپي و اوکولوژي

    مهندس سرور فاضلي پور – کارشناس ارشد مديريت اجرايي

    دکتر شايگان – استاد جامعه شناسي دانشگاه علامه طباطبايي

    دکتر قنبري – استاد حوزه و جامعه الزهرا

    معصومه حاج حسيني – استاد حوزه و دانشگاه

    و سرکار خانم قوي – عضو هيأت علمي دانشگاه

در سخنان خود بر اين نکات تأکيد کردند:

    ضرورت ارزيابي کيفي در حوزه هاي علميه و پرهيز از رقابتهاي کمي

    حضور زنان فاضله و انديشمند در شوراي مديريت حوزه علميه

    پيشنهاد تشکيل شوراي فقهي خواهران براي مسائل مستحدثه

    تمرکز حوزه هاي علميه خواهران با مديريت خواهران فاضله

    ناهنجاريها و نابساماني هاي عميق زندگي فردي و اجتماعي زنان در غرب، اثبات کننده کذب بودن ادعاهاي ليبراليزم و غرب مبني بر حمايت از زنان

    ضرورت تلاش برنامه ريزي شده براي اصلاح و ارتقاي جايگاه اجتماعي زنان

    نقش چندگانه زنان در تحقق اهداف «جهاد اقتصادي»

    تلاش مستمر براي تقويت فرهنگ عفاف و حجاب

    تبيين الگويي اسلامي – ايراني براي افزايش حضور زنان در عرصه هاي مختلف جامعه به موازات تقويت نقش آنان در خانواده

    لزوم نگاه سيستماتيک و مبتني بر آموزه هاي ديني در دستگاهها و سازمانهاي متولي امور زنان

    حضور بيشتر زنان در شوراهاي تصميم سازي و تصميم گيري در کشور

    توجه لازم به سلامت معنوي افراد جامعه

    افزايش ايجاد و گسترش بيمارستانهاي تخصصي و فوق تخصصي زنان

    راه اندازي کرسي هاي نظريه پردازي در مسائل زنان

    اهميت نقش و جايگاه بنيان خانواده و مقابله با جنگ نرم دشمن

    اهتمام به حل مشکلات قضايي بانوان با رويکرد برطرف کردن نواقص قوانين قضايي خانواده

    ضرورت توجه حقيقي رسانه ها بويژه رسانه ملي به عمق نگاه اسلام به زنان

    لزوم پرهيز جدي رسانه ها از تبليغ مستقيم يا غيرمستقيم الگوهاي ضد ارزشي و بيگانه

    محکوميت بي توجهي مدعيان حقوق بشر به ظلم مضاعفي که در حق زنان بحرين و فلسطين انجام مي شود.

    پرهيز از افراط و تفريط و نگاه متحجرانه يا فمينيستي به مقوله زن

در اين ديدار مادر 4 شهيد و همسر شهيد سيدحمزه سجاديان که در ديدار حضور داشت در پيامي که همسر يکي از فرزندان شهيدش قرائت کرد بر وفاداري و ايستادگي زنان ايراني بر عهد و پيمان با اسلام و امام و شهيدان تأکيد کرد.

نظر شما