چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
ساعت : ۰۳:۳۳
کد خبر: ۴۶۳۵۵
|
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۰ - ۱۲:۱۵
براساس اسناد فاش شده جديد مشخص شد، در حالي که خشونت و آشوب در ليبي به اوج خود رسيده بود و اين کشور در حال وارد شدن به جنگ داخلي بود، چند مقام آمريکايي به دنبال سوءاستفاده از اين شرايط و دستيابي به درآمد کلان بودند.

ايسنا: اسناد جديد کشف شده در طرابلس نشان مي‌دهد، اين چهار مقام آمريکايي از جمله يک عامل سابق سيا، يک کارشناس تروريسم، يک قانونگذار از کانزاس‌سيتي و يک عضو سابق کميته ملي جمهوري‌خواهان به معمر قذافي ديکتاتور سابق ليبي پيشنهاد داده بودند که آنها را به عنوان مشاور استخدام کند.

اين افراد خواهان ده ميليون دلار براي شروع مذاکرات با قذافي بودند.

به گزارش روزنامه نيويورک تايمز، در نامه‌اي که اين گروه به قذافي نوشته‌اند آمده است: مبلغ درخواستي تنها انگيزه‌اي براي وکلا و مشاوران جهت کمک به قذافي است.

در اين نامه سه صفحه‌اي که در تاريخ هفده آوريل نوشته شد، اين گروه به عنوان "گروه اقدام آمريکا" که در صدد است تلاش کند گوي سبقت را از شورشيان ليبي در ميدان نبرد سياسي بربايد و حمايت دولت آمريکا از قذافي را جلب کند، معرفي شد.

 

در اين نامه مشاوران قول دادند که ميلياردها دلار از دارايي‌هاي مسکوت شده ليبي را آزاد کنند و تلاش نمايند تا سازمان ملل قطعنامه‌هايي به نفع ليبي صادر کند.

يکي ديگر از افراد دخيل در نوشته اين نامه يک بلژيکي به نام "درک بورگرز" است که در نامه نوشته است: شورشيان ليبي داراي لابي‌گرهاي خود در واشنگتن هستند و قذافي نيز بايد نمايندگاني و لابي‌گرهايي در اين حوزه داشته باشند.

 

اين گروه شامل "نيل ليوينگ استون"، يک کارشناس سابق تروريسم و نظريه پرداز و نويسنده که در سال جاري ميلادي به ايالت خود مونتانا بازگشت تا براي رسيدن به سمت فرمانداري اين ايالت تلاش کند، بود.

از ديگر افراد اين گروه مي‌توان به "مارتي مارتين" اشاره کرد که رئيس سابق يکي از بخش‌هاي سازمان سيا بوده است.

فرد ديگر "نيل آلپرت" نام دارد که سابقا براي کميته ملي جمهوري‌خواهان و کميته روابط عمومي آمريکا ـ اسرائيل فعاليت مي‌کرده است.

نفر چهارم "رندل وود" نام دارد که قانون‌گذار کانزاس‌سيتي است و در چند دهه گذشته نماينده سازمان‌هاي ليبي در آمريکا بوده است.

 

در نامه اين گروه به قذافي آمده است: گروه ما که شامل افراد همدرد با ليبي است، بي‌نهايت نگران شرايط فعلي است و اين گروه تلاش دارد مانع اقدام دشمنان بين‌المللي عليه ليبي شود و از يک رابطه عادي کاري ليبي با دولت آمريکا حمايت کند.

ليوينگ استون به روزنامه نيويورک تايمز گفت: ما در تلاش بوديم تا يک پناهگاه عرب زبان براي قذافي پيدا کنيم.

البته هيچ سندي مبني بر موافقت قذافي و يا دولتمردان او با استخدام اين گروه موجود نيست و اين احتمال وجود دارد که اين نامه به رويت قذافي نرسيده باشد.

 

بورگرز نيز اظهار داشت: وي طرفدار ابقاي قذافي در قدرت تا زمان برگزاري انتخابات بوده است زيرا وي در طول 42 سال گذشته از هيچ يک کشور ساخته و کيفيت زندگي مردم ليبي را ارتقا داد.

نظر شما