چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
ساعت : ۰۲:۴۰
کد خبر: ۶۸۵۶۲
|
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۲
وزیر ورزش و جوانان دولت دهم گفت: امروز در جامعه فکر می کنند که مشکلات اقتصادی مشکل اصلی تاخیر ازدواج است ولی آمارها نشان می دهد رابطه معناداری با تحصیل و ازدواج وجود دارد و حتی طلاق ها در نقاط ثروتمند نسبت به جاهای فقیر بیشتر است.

به گزارش شهر، محمد عباسی وزیر ورزش و جوانان دولت دهم  عصر جمعه در برنامه زنده تلویزیونی مناظره با محور دلایل تاخیر ازدواج جوانان گفت: فرهنگ اصلی ترین مورد در بحث ازدواج است ولی اکنون در جامعه امروز مساله اقتصادی بسیار مهم است.

وزیر ورزش و جوانان دولت دهم در مورد قانون تسهیل ازدواج گفت: در زمان تصویب این قانون خودم در مجلس هفتم بودم و بیشترین مفاد این قانون رفع نیاز جوانان بود. وقتی هم که دولت آمدم به عنوان یک مطلع فرایند اجرایی شدن این قانون را می دانستم. ولی بخشی از قانون اجرا نشد چون همان وقت مجری قانون سازمان مدیریت شد برای همین در بودجه هیچ وقت نیامد. بخش دیگری هم به نظام بانکی سپرده شد و نظام بانکی آن را امری قرض الحسنه می دانست برای همین صندوق مهر امام رضا ایجاد شد اما آیین نامه صندوق اندوخته جوانان تدوین و اجرایی نشد.

وی افزود: در این قانون آمده نهادهای شهرداری ها و اوقاف در بحث مسکن مهر جوانان وارد شوند ولی این دستگاهها وارد نشدند. ولی درکل باید بگویم که مشکلات اقتصادی و شکل گیری وزارت ورزش و جوانان هم تاثیر گذار بوده است.

وزیر ورزش و جوانان دولت دهم گفت: امروز در جامعه فکر می کنند که مشکلات اقتصادی مشکل اصلی تاخیر ازدواج است ولی آمارها نشان می دهد رابطه معناداری با تحصیل و ازدواج وجود دارد و حتی طلاق ها در نقاط ثروتمند نسبت به جاهای فقیر بیشتر است. امروز دانشگاه به جای درس کنترل جمعیت باید درس تحکیم خانواده داشته باشد.

عباسی اظهار داشت: باید دولت و خانواده هر کدام مسئولیت خودش را بپذیرد. دولت باید مسئولیت خودش را دقیق بداند. در دورانی که وزیر ورزش و جوانان بودم تفاهم نامه ای داشتیم که موضوع ازدواج با وزارت ورزش و جوانان، بحث آسیبهای اجتماعی ازدواج با بهزیستی و پایداری ازدواج با مرکز امور زنان و خانواده باشد.

وی افزود: قانون در بحث ازدواج خطابش وزارت ورزش و جوانان نیست و وحدت نظر در موضوع ازدواج وجود ندارد و تجرد بودن همیشه مظلوم است. به اعتقاد من اولویت در اشتغال کشور باید با جوانان در آستانه ازدواج باشد حتی در برخی کشورها خودرو را به جوانان در آستانه ازدواج تا 60 درصد تخفیف می دهند ولی در ایران اینگونه نیست.

عباسی در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه با توجه به نظرات مردم اگر مشکلات اقتصادی حل شود مشکلات فرهنگی نیز حل خواهد شد، توضیح دهید‌ و اینکه بگویید قانون برای تسهیل ازدواج موفق بوده یا خیر؟ و اینکه برای تشویق به ازدواج باید چه کرد و این موضوع که بازپرداخت وام آنقدر سنگین است که جوانان ترجیح می‌دهند وام نگرفته و به طلاق روی می آورند اظهار داشت: بنده مدتی نماینده مجلس بوده‌ام و باید بگویم که دولت به هیچ‌وجه نمی‌تواند تا زمانی که قانون نباشد، امتیازی دهد و همچنین فرصتی در این راستا پیش‌بینی کند.

وی ادامه داد: بنده توصیه کردم قانون را شعاری ننویسید چرا که وقتی اجرا نشود مشکلات بسیاری را ایجاد می‌کند.

وزیر ورزش و جوانان دولت دهم در پایان بیان کرد: سالانه 800 هزار ازدواج در کشور شکل میگیرد که باید به هر یک از آنها 3 میلیون تومان بدهیم اگر این میزان 10 میلیون تومان بود چطور می‌توانستیم این مبلغ را به آنها پرداخت کنیم.

عباسی در ادامه این مناظره بیان کرد: به طور حتم باید افراد در سن متناسب ازدواج کنند و این موضوع باید به شکلی باشد که طرفین آمادگی داشته و بتوانند ازدواج کنند. البته ازدواج زود مدنظر نیست بلکه ازدواج به هنگام و به موقع مدنظر است که باید براساس شرایط این اتفاق رخ دهد.

عباسی در مورد نقش ستاد امر به معروف و نهی از منکر گفت: ستاد امر به معروف و نهی از منکر به صورت برعکس کار می‌کند. چرا که قرآن می‌فرماید باید ابتدا همه حوزه‌ها را تحت پوشش امر به معروف قرار داد و نه نهی از منکر و پس از آن باید الزامات امر به معروف و نهی از منکر را مهیا کرد.

وزیر سابق ورزش و جوانان افزود: اگر دختر و پسر جوانی را بگیرند و آنها عنوان کنند ما برای ازداوج مشکل داریم و شما چه راهکاری را پیشنهاد می‌دهید ستاد عنوان می‌کند این مسئله به ما ربطی ندارد. لذا ستاد بر اساس مفاد قرآن کارکردی به صورت عکس دارد و دعوت به خیر مقدم به نهی از منکر است و تسهیل ازدواج بر گشت ارشاد شرعا و عقلا مقدم است.

نظر شما