جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳
ساعت : ۲۱:۲۶
کد خبر: ۷۱۹۰۹
|
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۲
به مناسبت روز عکس تاریخی نمایشگاهی با عنوان «بزرگداشت هشتادمین سالگرد درگذشت آنتوان سوریوگین» از مجموعه مهرداد اسکویی در موزه عکسخانه شهر برگزار می‌شود.
به گزارش شهر، مهرداد اسکویی متولد ۱۳۴۸ تهران، مستند ساز، عکاس و پژوهشگر ایرانی و فارغ‌التحصیل کارگردانی سینما است. اسکویی تحصیلاتش را در دانشکده سینما و تئاتر دانشگاه هنر کامل کرد.وی جزو هیئت موسس «موسسه انسان شناسی و فرهنگ و مشاور ارشد دو گروه فیلم مستند و عکس مستند در این سایت است. در سال ۲۰۱۰ موفق به کسب عنوان چهره فرهنگی سال جهان از سوی نهاد فرهنگی «پرنس کلاوس» شد. در سال ۱۳۸۹ انجمن مستندسازان سینمای ایران جایزه بزرگداشت خود را در جشن خانه سینما،به پاس یک عمر فعالیت مستندسازی به مهرداد اسکویی اهدا کردو از اسفندماه 1385 تا اسفندماه 1389 برای مدت دو دوره دوساله عضویت کمیته تخصصی سینمای مستند فرهنگستان هنر ایران را عهده دار بود. همچنین از اسکویی گفتگوهای مختلفی با شخصیت‌های سینمایی و هنری ایرانی و خارجی منتشر شده است. اسکویی در بیش از هشتاد جشنواره معتبر فیلم و عکس ملی عضو گروه داوری بوده است و نیز رئیس کمیته کارت پستال های تاریخی و عضو کمیته عکس های تاریخی در انجمن مجموعه داران ایران  می باشد. او همچنین به عنوان سفیر فرهنگی بخش انسان دوستانه سازمان ملل متحد (UCHA) فعالیت می‌کند.اسکویی جوایز متعددی از جمله، تندیس جشنواره ایدفا هلند، تندیس بهترین فیلم جشنواره هات داکس کانادا، تندیس اژدهای طلایی بهترین فیلم جشنواره کراکو لهستان، جایزه بهترین مستند بخش افق‌ها جشنواره مونیخ آلمان، جایزه بزرگ جشنواره مستند مونترال کانادا، جایزه ویژه جشنواره مدیاویو مجارستان، جایزه جشنواره اسگل فرانسه، جایزه بزرگ جشنواره مارماداک ایتالیا، جایزه بزرگ جشنواره اوری فرانسه، جایزه بهترین مستند جشنواره ولادرو مکزیک و... را به دست آورده است.

آنتوان سوریوگین معروف به آنتوان‌خان در سال 1256قمری (1219خورشیدی - 1840 میلادی) از پدر و مادری گرجی تبار در سفارت روسیه در تهران متولد شد. او سال‌های نخستین عمرش را همراه با خانواده در تهران گذراند. پدرش واسیلی سوریوگین شرق شناس و دیپلمات سفارت روسیه تزاری در تهران بود و به دلیل مرگ او در پی حادثه‌ای، خانواده‌ی آنتوان‌خان راهی گرجستان شدند. او در جوانی به همراه برادرانش امانوئل و کولیا نزد عکاس معروف روسی، دیمیتری ایوانویچ یرماکوف در تفلیس عکاسی آموخت و در سال 1287 قمری (1870 میلادی) به همراه برادران به ایران بازگشت و در تبریز ساکن شد و عکاسخانه‌ی خود را در آن شهر دایر کرد. این عکاسخانه شهرتی برایش در پی داشت و بواسطه‌ی آن توانست به دربخانه‌ی مظفرالدین میرزا راه یافته و جزء عکاسان سرکاری شود و از ولیعهد لقب خانی دریافت کند. آنتوان‌خان همراه با مظفرالدین شاه یا کمی پیش از او رهسپار تهران شد و در خیابان علاءالدوله (فردوسی فعلی) جنب در شرقی میدان مشق، عکاسخانه‌ی خود را دایر ساخت و در مدت کوتاهی میان مردم تهران به شهرت رسید. 

نمایشگاه حاضر که شامل بخش کوچکی از پرتره‌هایی است که توسط سوریوگین عکاسی شده‌اند، از مجموعه‌ شخصی مهرداد اسکویی است و ششمین نمایشگاهی است که در چند سال اخیر وی از کارت‌پستال‌ها و عکس‌های تاریخی ایران برپا کرده است. علاقه مندان می‌توانند برای بازدید از این نمایشگاه از امروز 25 آذرماه، تا 14 دی‌ماه، شنبه تا چهارشنبه ساعت ۹ تا 13  و 14 تا 17  و پنجشنبه‌ها از ساعت ۹ تا ۱۳ به عکسخانه شهر مراجعه کنند. موزه عکسخانه شهر واقع در میدان هفت‌تیر، خیابان بهار‌شیراز، بوستان بهار‌شیراز، جمعه‌ها و تعطیلات رسمی تعطیل است.       



نظر شما