جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳
ساعت : ۱۳:۵۶
کد خبر: ۹۳۱۳۴
|
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۴
نشست تخصصی «صبورانه» با محوریت راه‌های غلبه بر استرس در کنکور با حضور جمعی از اعضای کتابخانه باران شهید فهمیده فرهنگ‌سرای بهمن برگزار شد.
به گزارش رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، نشست تخصصی «صبورانه» با محوریت راه‌های غلبه بر استرس در کنکور روز دوشنبه ۲۹ خرداد با حضور جمعی از اعضای کتابخانه باران شهید فهمیده فرهنگ‌سرای بهمن در تالار مبارک این فرهنگ‌سرا برگزار شد. در این نشست فریبا شمس، مشاور تحصیلی به بررسی راه‌های غلبه بر استرس در کنکور پرداخت. 

شمس دو گام اساسی برای غلبه بر استرس را آرامش ذهن و شناخت افکار منفی برشمرد و افزود: در گام نخست ذهن ما نیاز به آرامش دارد و قدرت یادگیری در ذهن خسته کاهش می‌یابد.

وی راهکارهای داشتن ذهنی شاداب را انجام حرکات کششی، شنا، دویدن، خندیدن (حتی تمرین خنده)، شاداب سخن گفتن (حتی مصنوعی)، مراقبه، گفتن ذکر و دعا، خوردن مواد مغذی (جو دو سر، تخم مرغ، ماست و مغزهاو ...)، انجام فعالیتی که دوستش دارید و از انجام آن آرامش می‌یابید (گوش دادن به موسیقی، گفت‌وگو با دوست و...) عنوان کرد.

این مشاور تحصیلی و کنکور در توضیحات دیگری پیرامون شادابی ذهن افزود: باید به خاطر داشته باشیم به ازای هر ۴۵ تا ۷۵ دقیقه مطالعه، باید ۱۰ دقیقه به شادابی ذهن خود بپردازیم. تکرار معجزه می‌کند، پس بدون تکرار موارد آرامش ذهن، نمی‌توانیم انتظار معجزه داشته باشیم، با روزی حداکثر سه تا ده دقیقه خود را برای آزمونی با استرس کنترل‌شده آماده کنیم.
شمس شناخت افکار منفی را گام دوم غلبه بر استرس عنوان کرد و گفت: افکار منفی به تدریج در ذهن ما قرار می‌گیرند و بر اثر انباشتگی باعث خستگی ذهن ما می‌شوند که این امر موجب کاهش تمرکز ذهنی می‌شود و یکی از عوامل مهم ایجاد استرس در فرد است.

وی در ادامه پنج راهکار زیر را برای کاهش افکار منفی به داوطلبان کنکور پیشنهاد کرد: 

۱-هر کسی مدل خود را برای مطالعه کردن دارد، پس مدل خود را پیدا کنید.
۲-به هیچ عنوان خود را با دیگران مقایسه نکنید.
۳- به حجم مطالبی که باقی مانده است فکر نکنید، فقط به این فکر کنید که هم‌اکنون چه اولویتی برای خواندن دارید.
۴- برنامه‌ریزی را بر اساس میزان مطالعه خودتان (مدل خودتان) بر اساس اولویت انجام دهید. 
۵- اگر فرصت محدودی تا کنکور باقی است، پس اولویت فقط با مرور مطالبی است که به خوبی آموخته‌ایم زیرا می‌خواهیم به خوبی آن را درک کنیم. (فرصت پرداختن به مطالب جدید که نیاز به درک و فهم عمقی دارند، نیست.)
۶- مطالب مورد مطالعه را حتماً یادداشت‌برداری کنید، نوشتن به ماندگاری مطالب در حافظه بلند مدت کمک موثری می‌کند.
۷- از سرزنش کردن خود به خاطر اوقات تلف‌شده دست بردارید.
۸- با تکرار تمرینات آرامش ذهن، از زمان حال به خوبی برای مطالعه اولویت‌ها برنامه‌ریزی کنید.

نظر شما