جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳
ساعت : ۱۶:۳۶
کد خبر: ۹۸۷۹۲
|
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۴
«مثل یک قصه» افتتاح شد
برنامه «مثل یک قصه» ویژه مرور ۵۰ سال فعالیت سینمایی خسرو سینایی عصر جمعه دوم شهریور با حضور جمعی از هنرمندان در باغ موزه هنر ایرانی افتتاح شد.
به گزارش رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، آیین آغاز ویژه برنامه «مثل یک قصه» مرور ۵۰ سال آفرینش هنری خسرو سینایی با حضور او و جمعی از هنرمندان از جمله لوریس چکناواریان، علی اکبر صادقی، حسین محجوبی و اکبر زنجانپور؛ عصر جمعه دوم شهریور ماه در باغ موزه هنرهای ایرانی برگزار شد.

قنبردوست: ملاقات با خسرو سینایی سراسر درس است
در ابتدای این مراسم قنبر دوست سرپرست مجموعه باغ موزه هنر ایرانی با اشاره به این که با افتتاح این نمایشگاه، یکی از مهم ترین رویدادهای هنری شهر  رقم خورده است، گفت: در بهمن ماه سال گذشته وقتی که برای اولین بار فرصتی شد تا آقای سینایی را ملاقات کنم، خیلی مضطرب بودم؛ زیرا قرار بود با یکی از بزرگان هنر این سرزمین گفت‌وگو کنم. برنامه امروز حاصل همان گفت‌وگویی است که با ایشان داشتم، هر لحظه از آن ملاقات برای من درسی داشت.

او ادامه داد: از این رو همه همت خود را معطوف کردیم که شرایطی را ترتیب دهیم که مردم فرصتی داشته باشند که با این هنرمند سرزمینشان بیشتر آشنا شوند و او را ملاقات کنند و از تجربیاتش بهره‌مند شوند. ضمن اینکه این اتفاق در محیطی شکل بگیرد که متفاوت از کلاس درس و دانشگاه باشد.

سرپرست مجموعه باغ موزه هنر ایرانی درباره این نمایشگاه گفت: عکس‌های تاریخی از آلبوم خانوادگی شان را به نمایش گذاشتیم تا مردم با ایشات آشنا شوند، صدایش را بشنوند، سینمای داستانی و مستند اش‌را ببینند و بیش از پیش تجربه کنند. جوان سرزمین ما نیازمند شناخت بیشتر به اسطوره‌هایشان هستند. خسرو سینایی همانطور که از اسمش پیداست شهریار دانش است و در خانواده‌ای زیسته است که همگی صاحب علم و هنر بوده و هستند. فرصتی فراهم شد که در کنار هم طی ۱۵ روز مروری داشته باشیم بر ۵۰ سال آفرینش هنری ایشان و شاگردی کنیم و بیاموزیم. امیدوارم مسیری که امروز آغاز کرده‌ایم تداوم پیدا کند و این لیاقت را داشته باشیم تا دیگر پیشکسوتان عرصه هنری را دعوت کرده و مثل یک قصه سرگذشت شان را روایت کنیم و از تجربیاتشان درس بگیریم.

سینایی: سینما را دیر یافتم / قنبر دوست: ملاقات با سینایی سراسر درس است

سینایی: سینما را دوست دارم، بدون حواشی‌هایش
در ادامه این مراسم، خسرو سینایی، فیلمنامه نویس و کارگردان گفت: از دوستانی که لطف داشتند و زحمت کشیدند که این برنامه برگزار شود تشکر می‌کنم. یکی از دوستان مطبوعاتی از من پرسید که خودت را چه کاره می دانی؟ من پاسخ دادم، بس که در خویش حیرانم نمی دانم کی ام، کافرم گبرم مسلمانم نمی دانم کی ام. این را از یک چینی بندزن شنیده بودم. من یک فیلم سازم. راه  فیلم سازی من برای رسیدن به این حرفه بسیار جذاب، با دیگران فرق داشت. سینما را دیر یافتم و فیلم سازی رسیدم. ناخواسته کارم با شعر شروع  شد و بعد به موسیقی پرداختم. به اروپا رفتم و در آن جا معماری خواندم و همچنین چندسال آهنگ سازی خواندم.
 
او ادامه داد: یکی از دوستانم گفت که در فیلم دانشجویی‌اش بازی کنم. من در آن کار شرکت کردم و ناگهان سینما دریچه تازه‌ای به دنیا من باز کرد. در امتحان ورودی آکادمی موسیقی و هنرهای نمایشی وین شرکت کردم و خوشبختانه قبول شدم و آن دوره چهار ساله را گذراندم و شدم سینماگر. برگشتم به ایران  و به خودم گفت که تو از این پس دیگر سینما گر هستی.
 
این نویسنده و کارگردان با بیان این که در جوار همه کارهایش ساز آکاردئون می‌زد گفت: در این ساز به جاهای خوبی رسیده بودم و کنسرتهایی هم گذاشتیم. من همیشه فیلم سازی را دوست داشتم اما حواشی اش برایم جالب نبود. فیلم‌سازی از این جهت انتخاب کردم که می‌توانستم از ادبیات، موسیقی و هنرهای تجسمی در ترکیب با هم استفاده کنم. من در ایران خیلی سفر کردم در نهایت به این نتیجه رسیدم که ما ایرانی‌های مدعی هستیم که مملکتمان را خیلی دوست داریم ولی هیچ کدام کشورمان را درست نمیشناسیم.

سینایی ضمن تشکر و قدردانی از لوییس چکناواریان که در این مراسم حضور داشت، گفت:  از اولین کسانی که در سینمای ایران از سازهای ایرانی استفاده کرد چکناواریان بود. کارهایش در یک سطح بالا و قابل تحسین است.

«مثل یک قصه» سوم تا نهم شهریورماه و دوازدهم تا پانزدهم شهریور در دوسانس به نمایش آثار سینمایی خسرو سینایی اختصاص دارد. در سانس اول از ساعت ۱۷ تا ۱۹ فیلم‌های کوتاه و در سانس دوم از ۱۹:۳۰ تا ۲۱ فیلم‌های بلند نمایش داده خواهند شد و این برنامه در هفته بعدی روزهای دوشنبه تا پنجشنبه اجرا می‌شود.

طی این ویژه برنامه ۸ فیلم سینمایی بلند و ۲۴ فیلم مستند از ساخته‌های خسرو سینایی به نمایش گذاشته می‌شود و در پایان هر بخش، جلسه پرسش و پاسخ برگزار خواهد شد.

در بخش دیگری از این رویداد عکس‌های تاریخی از آلبوم تصاویر خانوادگی با روایتی داستان‌گونه برای مخاطبان به نمایش درآمده است.

در این رویداد علاوه بر نمایش آثار مکتوب از قبیل شعر، فیلمنامه و آثار ترجمه، شرایطی فراهم شده تا علاقه‌مندان بتوانند آثار را با امضای این هنرمند پیشکسوت تهیه کنند.

نمایش جایزه‌های ملی و بین‌المللی، لوح‌ها و نشان‌های دریافتی و همچنین پخش برخی موسیقی فیلم‌های ساخته شده توسط سینایی و به نمایش گذاشتن ساز آکاردئون این هنرمند که با آن در سال ۱۹۶۵ در سالن موتزارت کاخ کنسرت شهر وین قطعاتی را تکنوازی کرد از دیگر بخش‌های این رویداد است.

برای آگاهی از نحوه حضور در جلسات پخش فیلم و اطلاعات بیشتر با شماره‌های 22686063 و 22686064 تماس بگیرید. 

باغ موزه هنرایرانی در خیابان ولیعصر، بالاتر از چهارراه پارک وی، خیابان شهیدفیاضی(فرشته)، انتهای خیابان بوسنی و هرزگوین، سه راه دکتر حسابی واقع شده است.

منبع: ایسنا
مطالب مرتبط
نظر شما