«علمدار» از اول مهر در تالار وحدت اجرا میشود
موسیقی نمایش «علمدار» نذر فرهنگی و وقف مردمی است
موسیقی - نمایش «علمدار» روز آخر زندگی حضرت عباس(ع) را روایت میکند و قرار است از ابتدای مهرماه با اهداف خیرخواهانه و با تماشاگران محدود و رعایت پروتکلهای بهداشتی هر شب از ساعت ۲۱ در تالار وحدت اجرا و همچنین به صورت آنلاین پخش شود. پرویز پرستویی درباره اهداف فرهنگی و خیرخواهانه این پروژه میگوید هدف ما جمعآوری کمکهای مردمی برای مناطق محروم کشور در حد توانمان است.

این رویداد هنری شامل 11 تابلوی نمایشی است که براساس هر تابلو موسیقی آن نوشته شده است. قرار است بخش موسیقی این رویداد با حضور ارکستر سمفونیک تهران اجرا شود.
در این کنسرت نمایش، یک راوی روی صحنه متن را برای مخاطب روایت میکند. همچنین این اجرا جلوههای بصری و طراحی نورِ متفاوتی خواهد داشت.
قرار است نخستین راویِ هم داریوش ارجمند باشد. بنابراین راوی در هر شب از اجرا تغییر می کند. پرویز پرستویی، حسین پاکدل، مهدی سلطانی، فرهاد قائمیان و هادی حجازیفر دیگر روایتگران «علمدار» هستند.
موسیقی - نمایش «علمدار» روز آخر زندگی حضرت عباس(ع) را به قلم محمدرضا کوهستانی روایت میکند و قرار است از ابتدای مهرماه با اهداف خیرخواهانه و با تماشاگران محدود و رعایت پروتکلهای بهداشتی هر شب از ساعت ۲۱ در تالار وحدت اجرا شود.بلیتهای کنسرت - نمایش «علمدار» به صورت همت عالی از ساعت ۱۲ روز یکشنبه ۳۰ شهریورماه در سایت ایران نمایش فروخته خواهد شد.

پرویز پرستویی درباره اهداف فرهنگی و خیرخواهانه این پروژه توضیح داد: ما در موسسه خیریه «خادمین علی ابن ابیطالب (ع)» با مدیریت پهلوان رسول خادم در کنار ورزشکاران ملی، کمیل قاسمی، حسن رحیمی، سجاد گنجزاده، سجاد سالاروند، احسان لشگری، هادی حبیبی، اکرم خدابنده، نجمه خدمتی، نیلوفر اردلان، یگانه غریب و سایر اعضای گروه حسین رحمانی، پوریا تابان و الهام عبادی از فروردین گروهی تشکیل دادیم تا در حرکتی خیرخواهانه و با جمعآوری کمکهای مردمی برای مناطق محروم کشور از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب کشور دست مستمندان و نیازمندان را در حد توانمان بگیریم.

وی ادامه داد: در همین خصوص به این نتیجه رسیدیم با همراهی چهره های ملی با مسئولیتپذیری اجتماعی و مشارکت افتخاری این عزیزان موسیقی نمایش عاشورایی «علمدار» ساخته هنرمند خلاق و جوان کشور پوریا خادم و کارگردانی حسین پارسایی و البته مشارکت و همراهی بنیاد فرهنگی رودکی و ارکستر سمفونیک تهران به رهبری بردیا کیارس با اهداف خیرخواهانه و مصارف خیریه تهیه و اجرا شود تا هرآنچه که بهعنوان درآمد با همراهی مردم عزیزمان کسب شد در همان راه خیریه و مناطق محروم صرف شود.
این بازیگر سینما در ادامه افزود: من بهعنوان عضوی از این گروه خوشحال میشوم که مردم با همراهی در این حرکت خیرخواهانه که ارزش معنوی خاصی در راستای محرومیت زدایی دارد با رعایت پروتکل های بهداشتی برای دیدن این اجرا به تالار وحدت بیایند و یا در منازل بهصورت آنلاین آن را مشاهده کنند.

همچنین پرستویی در خصوص هزینه عوامل این پروژه و حضورش گفت: یکی از نکات بسیار مهم در خصوص «علمدار» این است که همه هنرمندان و عزیزانی که در این پروژه با هر شکل و عنوانی حضور و همکاری دارند کاملا افتخاری و فی سبیلالله است و دستمزدی دریافت نخواهند کرد و تمام عواید حاصل از آن هم در امر خیریه صرف خواهد شد. همچنین هنرمندان مطرح و نامداری که در هر شب از اجرا در طی ۱۰ روز از ۲۸ شهریور ماه روایتگر پروژه علمدار هستند با هدف و نیت خیرخواهانه و به صورت افتخاری حضور خواهند داشت. همچنین علاوه بر تهیه کنندگی این اثر تلاش خواهم کرد در یکی از شبهای اجرا به عنوان روایتگر «علمدار» ادای دین کنم.

وی افزود: حضور خیریه هنرمندان و لبیک گفتن ایشان در موسیقی نمایش «علمدار» در واقع به نوعی نذر فرهنگی و وقف مردمی است و با این همراهی و همدلی نشان می دهند از مردم هستند و همواره در کنار همین مردم عزیز خواهند بود.
پوریا خادم که آهنگسازی این کنسرت-نمایش را بر عهده دارد ، سال 1394 پوئم سمفونی «علمدرا» را نوشت که زمانش 18 دقیقه بود. این پوئم سمفونی را با اجرای ارکستر سمفونیک آذربایجان ضبط کرد و بعدها هم منتشر شد. در همان سالها هم ارکستر سمفونیک تهران این پوئم سمفونی را اجرا کرد. اما این اثر(علمدار) به کلی با اثر قبلی خادم (پوئم سمفونی علمدار) متفاوت است. موسیقی - نمایش «علمدار» یک ساعت و نیم زمان دارد و موسیقی آن براساس متن نوشته شده است. رهبری ارکستر را در این رویداد بردیا کیارس برعهده دارد. تکخوانِ این اثر هم پوریا اخواص است.

پوریا خادم آهنگساز "علمدار" درباره فضای موسیقایی این کنسرت-نمایش می گوید: ما در این رویداد راوی داریم. کار ما فُرم اُپرا یا تئاتر موزیکال نیست و فُرمی معاصر دارد. گروه حرکتی هم داریم که کار خودش را انجام میدهد، اما بازیگر نداریم. آنچه ما در کنسرت نمایش «علمدار» اجرا میکنیم، پوئم سمفونی و سمفونی هم نیست. پوئم سمفونی یک قطعه است. اما ما در اینجا 11 تابلو داریم که هر تابلو بیانگرِ قسمتی از واقعه است و این تابلوها با پیشبرد نمایش تغییر میکند.

خادم اضافه کرد:موسیقیِ «علمدار» را براساس تِمهای شرقی نوشتهام و در ادامه بسط و گسترش دادهام. رهبری ارکستر در اجرای موسیقیِ این پروژه را بردیا کیارس برعهده دارد. کیارس رزومه مشخصی دارد و نیاز به گفتن ندارد. تجربه کارهای بزرگی در کارنامه دارد. چیزی که از ارکستر میشنوم عالی و راضی کننده است. بچههای ارکستر هم با تمام توان کار میکنند و در حال حاضر همه چیز خوب پیش میرود. نکته مهمی که در فضای کنونی ارکستر هست؛ اشتیاق نوازندگان برای تمرینها و بهتر کردنِ صدادهی ارکستر است. شاید مهمترین دلیل این امر، شیوه کارِ بردیا کیارس است که هر جلسه روحیه نوازندگان را برای تمرین بعدی بهتر میکند.

مسعود نجابتی طراح لوگو تایپ و آیدین قشلاقی طراح پوستر علمدار هستند .پوستر بر مبنای نقش مایههای هنر ایرانی اسلامی که پیوند عمیقی با اعتقادات و حافظه بصری مخطبان دارد طراحی شده است. در حاشیه نوشته علمدار، نقوش کتیبههای مذهبی استفاده شده است. هچنین در قست فوقانی طرح نقشمایه سرو به کار رفته است؛ از نماد سرو در فرهنگ ایرانی به عنوان سمبل ایستادگی و مقاومت یاد می شود. همچنین مجموع این نقوش یادآور علمهای عاشورایی است.
از دیگر عوامل این پروژه می توان به علی براتی: طراح حرکت، مرتضی نجفی: طراح نور، سروش محمدی و نوید شیخ: طراح صدا، مژگان عیوضی: طراح لباس و حسام نورانی: ویدئو آرت اشاره کرد.

بلیتهای "علمدار" بهصورت همت عالی از ساعت ۱۲ روز یکشنبه ۳۰ شهریورماه در سایت ایران نمایش به آدرس www.irannamayesh.com برای مشارکت عموم مردم و کمک به مناطق محروم بهویژه سیستان و بلوچستان با حداقل قیمت 50 هزار تومان در دسترس قرار خواهد گرفت.
در پایان یادآور می شود در تمام اطلاع رسانی های رسانه ای، همانطور که در پوستر نیز آمده است شروع اجرای این رویداد هنری 28 شهریور اعلام شده اما بدلیل تهیه و نصب شیلدهای محافظ در گروه نوازندگان ارکستر از اول مهر ماه در تالار وحدت به صحنه میرود و همراه داشتن ماسک حین ورود به تالار وحدت الزامی است.
گزارش خطا
پسندها:
۰
ارسال نظر
آخرین اخبار