جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
ساعت : ۰۹:۱۴
کد خبر: ۱۲۰۰۶۶
|
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۲
گفتگو با یک کتابدار؛ (8)

لذتی بالاتر از آن نیست که «مخاطب کتابخانه» با رضایت خارج ‌شود

هفته کتاب، به عنوان یک هفته نمادین خوب است؛ اما این هفته‌ها باید تکرار شود و کتابداران این دغدغه را داشته باشند با احترام و محبت با مخاطبان و اربابان نیاز برخورد کرده و پایگاه اجتماعی خود را تقویت کنند تا در تمام زمان‌ها به کتابدار به عنوان یک عنصر ارزشمند در زمینه مشاوره و اطلاع‌یابی نیاز داشته باشند.
هیچ لذتی بالاتر از آن نیست که «مخاطب کتابخانه» با رضایت خارج ‌شود//فاقد عکس
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، علیرضا محمودی مسئول کتابخانه شهید فهمیده فرهنگسرای بهمن،دارای مدرک دکتری تخصصی علم اطلاعات و دانش شناسی با 20 سال سابقه کارتخصصی در حیطه کتابخانه های عمومی است .وی 15 سال سابقه تدریس در دانشگاه دارد و تعدادی آثار تالیفی و مقاله در این حوزه دارد. او معتقد است: در دنیای کتابداری هیچ لذتی بالاتر از آن نیست که مخاطب کتابخانه با رضایت و تبسم از مجموعه خارج ‌شود.

وی با اشاره به اینکه با کتاب می‌توان زندگی کرد چرا که کتاب،ستوان فقرات جوامع فرهنگی است،درباره شغلش می گوید:کتابداری را با تمام مشکلات و سختی‌هایش پذیرفته‌ام و جزو دنیای من است؛زیرا کتابداری دنیای مادی و معنوی من را تغییر داده و با عشق به آن فکر می‌کنم،تا بتوانم گره گشایی کنم و حال جامعه و اطرافیان را خوب کنم. 

محمودی می‌افزاید: با توجه به موج فضای مجازی در عصر ارتباطات و اطلاعات، کتابخانه‌ها را باید به سمت فضای مجازی سوق داد تا بتوانیم به صورت غیرحضوری فرهنگ ترویج کتاب و کتابخوانی را در جامعه رونق دهیم، هر چند فعالیت‌های رودرو دارای تاثیرگذاری بیشتری است.در دنیای کتابداری هیچ لذتی بالاتر از آن نیست که مخاطب کتابخانه با رضایت و تبسم از مجموعه خارج ‌شود.
وی درباره راهکار های افزایش کتابخوانی می‌گوید: اجرای برنامه گفتمان کتاب با محوریت کتاب‌های کاربردی و مورد نیاز مخاطبان در کتابخانه‌ها، باید با حمایت افراد علاقه مند به این کار انجام و حلقه‌های مطالعاتی ایجاد شود تا سبب رونق و ارتقای فرهنگ کتابخوانی شود. 
این کتابدار با سابقه می گوید: ئاگر سمتی بالا در حوزه کتاب داشتم،نقشه راه کتاب،کتابخانه، نیازهای مخاطبان، آسیب‌ها و ظرفیت‌ها هر محله و منطقه را با حمایت دوستان دانشمندم شناسایی کرده و چشم انداز آن را طراحی و ترسیم می کردم تا ‌کتابخه‌ها از بوته خاموشی درآورده و به هدف اصلی(حال خوب مردم)  خود نایل می‌شد.

به زعم او هفته کتاب، به عنوان یک هفته نمادین خوب است؛ اما این هفته‌ها باید تکرار شود و کتابداران این دغدغه را داشته باشند با احترام و محبت با مخاطبان و اربابان نیاز برخورد کرده و پایگاه اجتماعی خود را تقویت کنند تا در تمام زمان‌ها به کتابدار به عنوان یک عنصر ارزشمند در زمینه مشاوره و اطلاع‌یابی نیاز داشته باشند، اتفاقی که در دنیای غرب رخ داده است(کتابداران را با عنوان مشاوران اطلاعاتی می‌شناسند ) و کتابخانه‌ها پاتوق تمامی فعالیت‌های روزانه افراد است. 
محمودی در پایان می گوید: کتابخانه‌های عمومی ایران از فقر منابع و نرم افزار‌های کاربر پسند، زیباسازی فضای های کتابخانه ای ... رنج می‌برند، سیاست گذاری در این زمینه کم رنگ و کاملا سلیقه‌ای  است.

خبرهای مرتبط
نظر شما