به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، کتاب «تصویر آخر» نوشته لیلا دارابی دوشنبه ۲۷ دی ماه با مشارکت کانون ادبی سلام در فرهنگسرای گلستان رونمایی شد. در این نشست علاوه بر نویسنده کتاب، معصومه انصاریان و مهشید بلک به عنوان کارشناس حضور داشتند.
لیلا دارابی نویسنده کتاب «تصویر آخر» در ابتدای این نشست گفت: رمان «تصویر آخر» چهارمین رمانم و در عین حال اولین رمانم در حوزه نوجوان است. با توجه به ارتباطی که با کودکان اوتیسمی و خانوادههای آنان داشتم و از نزدیک با مشکلات آنان برخورد داشتم و رنج خانوادههای آنان را درک میکردم، در این کتاب بیشتر خانوادههای بیمار اوتیسمی مورد توجه قرار گرفتهاند.
سخنران دوم نشست معصومه انصاریان نویسنده و منتقد کتاب کودک و نوجوان بود که درباره این کتاب عنوان کرد: شروع داستان ما با یلدای ۱۷ ساله است و ما در یک موقعیت بسیار پیچیده با او آشنا میشویم و این باعث میشود بتوانیم بهتر او را درک کنیم.
وی اضافه کرد: اوتیسم در هر جامعهای ممکن است باشد، ولی اینکه آن جامعه چه نگاهی به این پدیده دارد مهم است و این داستان یک نگاه جامعهشناسانه به ما میدهد. یکی از ویژگیهای خوب این رمان، دادن آگاهی به مردم و تقویت نگاه جامعهشناسانه و مردم شناسانه آنان است. نویسنده برای باز کردن گرههای ذهنی خود دست به جستوجو میزند. موضوع مهم این است که اوتیسم همه افراد خانواده را درگیر کرده و آسیب میزند و مهمترین چیزی که باید بپذیریم، این است که اوتیسم یک بیماری است که تا آخر عمر همراه نوجوان قصه است و باید با خانواده این بیمار همدردی کنیم.
انتخاب موضوع داستان نشاندهنده تعهد اجتماعی بالای نویسنده است
وی در ادامه گفت: نثر داستان شیرین، ساده و سلیس بوده و جای تحسین دارد و انگیزهای که از روایت داستان وجود دارد، نمایانگر عجین شدن نویسنده با موضوع داستان است و اینکه با تمام وجود آن را درک کرده و این نشاندهنده تعهد بالای اجتماعی نویسنده است. پیام داستان این است که نگاه شخصیتهای داستان نسبت به اوتیسم تغییر میکند و این تغییرات به علت تغییر نگاهشان است و یک خانواده گسسته را به خانواده منسجم تغییر میدهد.
اوتیسم یک بیماری نیست بلکه اختلال است
در بخش دیگری از این نشست مهشید بلک کارشناس ارشد واحد آموزش و پرورش اوتیسم گفت: اوتیسم اختلال رشدی و عصبی است که در سه سال اول زندگی به وجود میآید و یک بیماری نیست، بلکه اختلال است. اوتیسم علت خاصی ندارد و نمیتوان از اوتیسم بر خلاف اختلالات یا بیماریهای دیگر نقشهای در آورد.
وی افزود: بچههای مبتلا به اوتیسم علایق محدودی دارند و ثبات و قانون را دوست دارند و علاقهمند به چالش نیستند، بلکه یکنواخت و روتین هستند. ولی میتوانند از طریق نقاشیهایشان با ما صحبت کنند. این کتاب هم برای جامعه درمانگر و هم همه اقشار جامعه بسیار مفید است و نکات آموزشی خوبی به خواننده ارائه میدهد.
در پایان برنامه کتاب «تصویر آخر» با حضور رییس کتابخانه گلستان، نویسنده و کارشناسان برنامه رونمایی شد.