کد خبر: ۱۳۵۴۰۲

در ویژه‌برنامه «آواز عشق» در فرهنگسرای ارسباران مطرح شد

یکی از ویژگی‌های صدای استاد ناصح‌پور کیفیت دینامیکی آن است

سعید مجیدی خواننده و پژوهشگر آواز در آیین بزرگداشت مرحوم نصرالله ناصح‌پور با عنوان «آواز عشق» که سه‌شنبه دوم آبان ماه در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد، عنوان کرد: استاد ناصح‌پور نگاه باز و سیالی به ردیف داشتند. مثلاً در بزرگداشت استاد عبدالله دوامی گوشه‌ای به نام «نوروز صبا» را می‌خوانند و می‌گویند در حال تلاش برای اضافه کردن این گوشه به ردیف هستند.

استاد ناصح‌پور نگاه باز و سیالی به ردیف داشتندبه گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، ویژه‌برنامه بزرگداشت مرحوم نصرالله ناصح‌پور خواننده و مدرس آواز با عنوان «آواز عشق» سه‌شنبه دوم آبان ماه با حضور هنرمندان و اهالی موسیقی در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد.

در این برنامه سعید مجیدی خواننده و پژوهشگر آواز ضمن تشکر از فرهنگسرای ارسباران برای برپایی این نشست، بیان کرد: من سعادت دیدار حضوری با استاد ناصح‌پور را نداشتم، ولی از طریق روانشناسی صدا می‌توان با شنیدن آواز یک شخص به نکات و ظرایف شخصیتی‌اش پی برد. به نظر من ایشان یک شخصیت متعادل و منظم بودند که در اجرای ردیفشان هم خشم وجود ندارد.

وی اضافه کرد: تحریرها دقیق، شسته‌رفته و با دقت در گوشه‌های مختلف اجرا شده است. در حوزه سرعت گفتار و آوازشان هم می‌توان گفت سرعت میانه و متعادلی دارند که به شخصیت آرامشان باز می‌گردد.

مجیدی با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های صدای استاد ناصح‌پور کیفیت دینامیکی آن است، اظهار کرد: چیزی که متاسفانه در صدای بسیاری از خوانندگان امروز مغفول مانده و بیشتر بر کیفیت زیر و بمی صدایشان تمرکز دارند. این دینامیک بودن حتی در آثار استاد در سنین بالاتر هم به خوبی شنیده می‌شود.

وی تصریح کرد: استاد ناصح‌پور یک ردیف‌دان و یک معلم شایسته ردیف بودند. سال‌های سال با حوصله ردیف را آموزش دادند و ثمره‌اش پرورش شاگردان خوبی است که آموزه‌های ایشان در صدایشان قابل شنیدن است.

مجیدی با اشاره به وجه معلمی استاد ناصح‌پور گفت: این وجه ایشان باعث شده بود که به دلیل تکرار زیاد آواز، حشو و زوائد از صدایشان زدوده شود و البته نگاه باز و سیالی که به ردیف داشتند، قابل توجه است. مثلاً در بزرگداشت استاد عبدالله دوامی گوشه‌ای به نام «نوروز صبا» را می‌خوانند و می‌گویند در حال تلاش برای اضافه کردن این گوشه به ردیف هستند. یعنی ردیف را یک چیز جامد و صلب نمی‌دانستند و سعی داشتند گوشه‌هایی را به ردیف بیافزایند.

این خواننده و پژوهشگر آواز در پایان گفت: اجراهایی که استاد ناصح‌پور در گذشته به زبان ترکی داشتند، آوازهای راحت‌تر، شوریده‌تر و آزادانه‌تری است و تفاوت‌های زیادی با اجرای ردیف‌های ایرانی توسط ایشان دارد که بسیار دقیق و خط‌کشی‌شده است.

در ادامه پیامی که محسن حجاریان پژوهشگر موسیقی قومی برای این نشست فرستاده بود برای حاضران قرائت شد. متن این پیام به این شرح است:
«در سال ۱۳۹۴ دانشگاه هنر از من دعوت کرده بود تا گفتاری داشته باشم. علی‌رغم ناتوانی جسمی پذیرفتم و زمانی زودتر در دفتر دانشکده موسیقی در کرج حاضر شدم. لحظاتی نگذشت که استاد ناصح‌پور آمد، من با احترام بلند شدم و او در کنارم نشست. مدتی به گفت‌وگو گذشت. به خودم گفتم لحظه خوبی است تا مراتب تشکر و قدردانی از ایشان را به خاطر تصحیح کتاب ارجمند «درّة‌التاج» ابلاغ کنم. این کتاب را چندین بار خوانده‌ام و از آن بهره‌ها برده‌ام. استاد ناصح‌پور اظهار خشنودی داشتند که من بارها این کتاب را خوانده‌ام. این کتاب مهم در دوران ما با زحمات استاد ناصح‌پور چهره نویی از خود نمایاند و به طور قطع می‌گویم که هنوز آن‌چنان که باید شناخته نشده و قدر جایگاه پراهمیت آن و تلاش‌های ارزنده استاد برای تصحیحش را نمی‌دانیم.»

در این نشست چندین اجرای موسیقی نیز پیش‌بینی شده بود که در چند بخش توسط عاشیق سلجوق شهبازی (ساز عاشقی)/ غلامرضا رضایی (آواز) و هامان خلیلی (تار) / احمد بیرانوند (آواز) و حسین لک (تار) / علیرضا حاج‌طالب (آواز) و حمید اعتمادنیا (تار) و حسن ادیب (سه‌تار و آواز) روی صحنه رفت. 

استاد ناصح‌پور نگاه باز و سیالی به ردیف داشتند
گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار

آمار فروش نمایش‌های تماشاخانه ایران‌شهر اعلام شد

پنجاه و نهمین نشست کانون عکاسی شفق در فرهنگسرای سرو

انتشار فراخوان ساخت فیلم با موضوع «جنگ تحمیلی ۱۲ روزه»

بررسی نقش عاشورا در ادبیات فارسی در کتابخانه رحماندوست

برندگان جشنواره کارلووی واری معرفی شدند

صفحه اول روزنامه‌ها- یکشنبه ۲۲ تیر ماه ۱۴۰۴

شصت و یکمین نشست دورهمی بچه‌کتابخون‌ها با عنوان «تیر ۱۳۶۰ و قصه وطن‌فروش‌ها»

موزه‌های سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بازگشایی شدند

فصل جدید برنامه پربیننده «مردان آهنین» به آنتن می‌رسد؛ پخش از آخر تیر

«ترک عمیق» از ۲۵ تیر اکران می‌شود

نمایشگاه نقاشی «اندیشه در رنگ» در فرهنگسرای اندیشه

اجرای دوباره «یخ‌بستگی» در تماشاخانه ایرانشهر

تخفیف ۵۰ درصدی کتاب «لاجورد»؛ بازخوانی نامردمی‌های منافقین

نمایش و نقد فیلم «رها» در فرهنگسرای ارسباران

«قصّه‌های به‌دردبخور» برای نوجوانان منتشر شد

تمدید مهلت ارسال اثر به جشنواره فیلم کوتاه تهران

قصه‌های تلخ و شیرین محله‌ای قدیمی در فصل تازه «حکایت‌های کمال»

صفحه اول روزنامه ها- شنبه ۲۱ تیر ماه ۱۴۰۴

صفحه اول روزنامه ها- پنجشنبه ۱۹ تیر ماه ۱۴۰۴

تمدید مهلت ارسال اثر به جایزه «ساعد باقری»‌؛ استقبال خوب شرکت‌کنندگان

فرهنگسرای منتظر با برنامه‌های متنوع فرهنگی میزبان نمازگزاران می‌شود

قاب‌هایی به رنگ مهر «مادرانه» در نگارخانه آبی

عکس؛ دومین شب مجالس تعزیه «شبیه نور» در خانه هنرمندان ایران

فیلم؛ نخستین شب مجالس تعزیه «شبیه نور» در خانه هنرمندان ایران

انتشار خاطرات یک فعال اصلاح‌طلب زن در «تا آن ستاره»