کد خبر: ۱۳۶۹۳۵

فاطمه سادات‌کیایی:

ابوزینب با کلیشه‌های آشنا از مردمان افغانستان متفاوت بود

فاطمه سادات کیایی نویسنده کتاب «راه سَفید» بیان کرد: از ابتدای جنگ سوریه به عنوان خبرنگار حماسه و ایثار به موضوع جبهه مقاومت ورود کردم و با نیروهای افغانستانی حاضر در جنگ آشنا شدم که این موضوع باعث آشنایی من با شهید محمدجعفر حسینی (ابوزینب) و شهدا و فرماندهان دیگر فاطمیون شد.

نوشتن کتاب «راه سَفید» ۳ سال طول کشید / ابوزینب با کلیشه‌های آشنا از مردمان افغانستان متفاوت بود/ همسر شهید حسینی: ابوزینب به راه خود ایمان کامل داشت / هرجا پای انقلاب و رهبر و اهل بیت به میان می‌آمد حضور فعال داشت
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، نشست بررسی کتاب «راه سَفید: زندگینامه شهید محمدجعفر حسینی از زبان همسر» نوشته فاطمه‌سادات کیایی با حضور همسر شهید محمد جعفر حسینی در خانه فرهنگ صدف برگزار شد.
عظیمی ستوده مجری نشست در ابتدا با بیان اینکه کتاب «راه سَفید» کتابی جذاب و خواندنی برای همه گروه‌های سنی است اظهار کرد: با وجود آنکه «راه سَفید» اولین کتاب نویسنده است اما قلم شیوای او باعث می‌شود خواننده جذب روایت نویسنده شود. «راه سَفید» کتاب کم حجمی نیست با این وجود امکان ندارد خواننده تا انتها آن را نخواند و زندگینامه شهید محمدجعفر حسینی را دنبال نکند.
مجری جلسه همچنین بیان کرد: نویسنده با فرم فلاش‌بک و برگشت به گذشته به خوبی روایت خود را تکمیل کرده است. کتاب به زبان فارسی فصیح نوشته شده به‌جز قسمت‌هایی که ابوزینب یا خانواده شهید مستقیما وارد گفت‌وگو شده و در این بخش‌ها نویسنده زبان دری را به کار برده است.
فاطمه‌سادات کیایی نویسنده کتاب «راه سَفید» نیز در ابتدای صحبت‌های خود گفت: از ابتدای جنگ سوریه به عنوان خبرنگار حماسه و ایثار به موضوع جبهه مقاومت ورود کردم و با نیروهای افغانستانی حاضر در جنگ آشنا شدم که این موضوع باعث آشنایی من با شهید محمدجعفر حسینی (ابوزینب)  و شهدا و فرماندهان دیگر فاطمیون شد. شهید محمدجعفر حسینی ویژگی‌های منحصربه‌فردی داشت که با کلیشه‌های آشنا از مردمان افغانستان متفاوت بود. بسیار شیوا و دلنشین صحبت می‌کرد و علاوه بر دغدغه کار فرهنگی علاقه مند به حضور در جهاد بود.
وی ادامه داد: در اولین دیداری که برای ضبط مصاحبه خبری با ابوزینب داشتم. ایشان وقتی از سوریه صحبت می‌کرد شور و اشتیاق رفتن به سوریه در چهره و صدایش به وضوح مشخص بود. از نگاه ابوزینب حضور مجاهدین فتح بابی برای حضور افغانستانی‌ها و نقش آفرینی آنان در جبهه مقاومت بود.
کیایی با بیان آنکه در جلسه اول دیدار که ابوزینب به سختی حاضر به انجام مصاحبه شد، از او خواستم که اگر شهید شدند کتابی را درباره ایشان بنویسم اظهار کرد: سال‌ها گذشت و ابوزینب در جنگ سوریه بسیارعمیق مجروح شد و ۲ سال بعد از مجروحیت به شهادت رسید. شهادت ابوزینب یک هفته قبل از شهادت حاج قاسم بود و این نزدیکی شهادت باعث شد داغ از دست دادن ابوزینب با داغ بزرگ‌تری جایگزین شود.
وی افزود: از همان روزها مصاحبه‌هایی با همسر ابوزینب، خانم صفدری آغاز شد و همکاری بسیار خوبی داشتند. نوشتن کتاب «راه سَفید» ۳ سال طول کشید. خوشبختانه ناشر کتاب، انتشارات روایت فتح و خانواده شهید از کتاب راضی بودند و در نهایت به تازگی این کتاب پس از ۴ سال که از شهادت ابوزینب گذشته است منتشر شد.
نویسنده کتاب «ره سَفید» درباره بخش‌هایی از کتاب که به زبان دری است عنوان کرد: مصاحبه با همسر شهید به زبان فارسی بود و ایشان فارسی را به روانی صحبت می‌کنند. اما شهید و خانواده در خانه به زبان دری صحبت می‌کردند و ما هم ترجیح دادیم این قسمت‌ها به همان زبان دری نوشته شود تا مخاطب با زیبایی زبان دری بیشتر آشنا شود و علاوه بر آن، نگارش زبان دری باعث شده این کتاب با آثار مشابه متفاوت باشد.
فاطمه صفدری همسر شهید نیز در این نشست تصریح کرد: شهید محمدجعفر حسینی اصالتا افغانستانی بود اما مثل یک جوان غیرتمند ایرانی، هر جا پای انقلاب و رهبر و اهل بیت به میان می‌آمد، حضور فعال داشت. سوریه که شلوغ شد به مدافعان حرم پیوست. در بوکمال ۲۰۰ ترکش به جانش نشست تا آخرین پایگاه داعش فتح شود. ۲۰۰ ترکشی که دو سال تمام ذره ذره وجودش را آب کرد تا به شهادت رسید.

گفتنی است در این نشست فاطمه‌سادات کیایی نویسنده کتاب «راه سَفید» بخش‌های منتخبی از کتاب را منجمله بخش زیر را به پیشنهاد حاضرین جلسه بلندخوانی کرد.

کتاب «راه سَفید» به قلم فاطمه سادات کیایی در ۲۶۴ صفحه در زمستان ۱۴۰۲ توسط انتشارات روایت فتح منتشر و روانه بازار نشر شده است.

گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار

«اتوبوس دوست‌داشتنی» در تهران به راه افتاد

کتاب «روایت آقا» منتشر شد

اقامه عزای حسینی توسط نوجوانان در «راه نشانم بده»

ادای دین به روزهایی که مردم ایستادند و حقیقت را روایت کردند

آموزش فیلم‌سازی با موبایل ویژه نوجوانان در فرهنگسرای ارسباران

فرزند بابک بیات درگذشت

صفحه اول روزنامه‌ها- سه شنبه ۱۰ تیر ماه ۱۴۰۴

دوبله فصل سوم «بازی مرکب» در نمایش خانگی

نمایش‌های تماشاخانه‌ ایران‌شهر نیم‌بها شد

کتاب‌هایی با موضوع جنگ و دفاع از وطن برای بچه‌ها

فراخوان هفتمین جشنواره تئاتر «شهر» منتشر شد

روایتی از زندگی شهدای جنگ ۱۲ روزه در «لاله‎‌خیز»

موکب پذیرایی خدام الحسین (ع)  فرهنگسرای سرو در خیابان حجاب

روایت‌هایی از ساختمان شیشه‌ای در «ققنوس»/ «کادر فنی» با اجرای خیابانی

چهل‌وسومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران فراخوان داد

صفحه اول روزنامه‌ها- دوشنبه ۹ تیر ماه ۱۴۰۴

فیلم؛ رونمایی از اولین کتیبه «ایران امام حسین(ع)»

فیلم؛ اولین کتیبه «ایران امام حسین(ع)» رونمایی شد

از پلاک هویتی ایران تا کتیبه «ما ملت امام حسینیم»؛ تلاقی ایران و محرم در محصولات فرهنگی سازمان

جمال اجلالی درگذشت

پویش سراسری «ایستاده برای ایران» آغاز شد

رویا میرعلمی، گیتی قاسمی، رضا بهبودی و... روی صحنه می‌روند

اکران آنلاین ۱۳ فیلم و ‌فیلم‌تئاتر کانون پرورش فکری

تصویر شهدای اقتدار ایران روی دیوارنگاره میدان انقلاب

گروه دمام‌زنی فرهنگسرای عطار نیشابوری هنرجو می‌پذیرد