به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، بیستمین نشست حلقه بچههای ایران آینده با موضوع "زیباییهای زبان فارسی" با ابزار هوش مصنوعی با حضور کورس احمدی فر؛ نویسنده بیست و هشتم آبان ساعت ١۵ در فرهنگسرای عطار نیشابوری برگزار شد.
در این نشست نوجوانان با بیان ایدههای خود و استفاده از ابزار هوش مصنوعی پیرنگهای خود را تبدیل به داستان و روایت کردند.
کورس احمدی فر کارشناس برنامه گفت: ادبیات مهم است؛ چون از درون ما شکل میگیرد و سرشار از عاطفه و حس و معرفت انسانی است. در واقع ادبیات حلقه بین زبان و فکر ماست و صد البته که ما ایرانیها صاحب ادبیاتی هستیم که قدمتش بیش از تاریخی است که مدونشده و بخشی از آن به نظر میرسد که مغفول مانده و به آن پرداخته نشده است. شاید کمتر کشوری مثل ایران باشد که مردم روز وشب را با شعر بگذرانند و شعر با زندگی مردم تا این اندازه آمیخته شده باشد.
احمدی فر افزود: همه ما به شنیدن شعر و سخنان خوش عادت داریم، زیرا شعر با زندگیمان عجین شده است و همینها به تنهایی برای برداشتن قدمهای ابتدایی و آشنایی با ادبیات خوب است. ما باید به آواز و کلام موزون توجه کنیم هر چند که ممکن است کلمهای را نشناسیم یا معنیاش را متوجه نشویم، اما ایراد ندارد، زیرا گوش ما به وزن و آهنگ شعر عادت دارد و ما را بالا میکشاند.
کارشناس برنامه به عشق و علاقه معلمان در ایجاد انگیزه در نوجوانان برای علاقه مندی به شعر و ادبیات اشاره کرد و گفت: حضرت حافظ میگوید: «کی شعرتر انگیزد خاطر که حزین باشد؟» یعنی خاطری که تلخکام است و حال دلش خوش نیست، چطور میخواهد دل کسی را خوشبو کند. پس خیلی مهم است که معلمین و آموزشگران هم شعر را با بیان شیوا و سلیس بخوانند و واسطهای باشند بین زیبایی زبان فارسی و شعر شاعران.
احمدی فر گفت: به واسطه شوکت و بزرگی شاعران شعرپرداز و نویسندگان بزرگ ما ادبیات ایران حتی در سطح جهانی هم پر از معنا و حرف است و تاریخ ما پر است از حکایتهایی که بزرگی و عظمت زبان فارسی را روایت میکند. اما نباید فراموش کنیم که ما باید با علاقه و عشق زبان فارسی را حفظ کنیم واجازه ندهیم که زبانهای بیگانه آن را مورد هجوم قرار دهند.
احمدی فر در پایان افزود: ما هم باید شعر فارسی بخوانیم و هم با ادبیات جهان آشنایی داشته باشیم. ما باید با ادبیات سایر کشورها آشنا باشیم و از آنها یاد بگیریم، اما نباید گنجینههای خودمان را فراموش کنیم و بگذاریم کمرنگ شوند. شعر فارسی حال آدم را دگرگون میکند و به سمت زیباییها و خالق ما هدایتمان میکند.
فرهنگسرای عطار نیشابوری در میدان بریانک، خیابان شهید دعوتی، خیابان محمد امیرقلی واقع شده و علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند با شماره ۵۵٧١۶٧٧۶ تماس بگیرند.