به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر به نقل از ایرنا؛ سیدعباس صالحی در این مراسم، اظهارداشت: تقریظنویسی سنت دیرین و کهن است که بزرگان و مشاهیر در کتاب یادداشتهای کوتاه مینوشتند و مینویسند، تا کتاب خوانده و بیشتر دیده شود. رهبر معظم انقلاب حدود ۷۰ تقریظ برای ادبیات مقاومت نوشتند، این سِیر بیش از معرفی تاثیر دارد و نباید صرفا این مسیر را در محدوده معرفی اثر خلاصه و محدود کرد.
وی در تحلیل تقریظهای رهبر انقلاب بیان کرد: در تحلیل تقریظها میتوان متوجه شد که ایشان از نوشتن آن چه اهدافی دارند، ما در ادبیات دفاع و مقاومت بُعدی از سیر و سلوک را میبینیم که با مسیرهای سیر و سلوک دیگر متفاوت است.
به گفته صالحی، عرفان ها و معنویتهای جامعهگریز و سیاستگریز وجود دارد، در حالی که جریان عرفانی که در دفاع مقدس ظهور پیدا کرد، عرفان و سلوک امام علی و یاران او است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بررسی سه تقریظ نوشته شده بر آثار اظهارداشت: بخشی از توجه رهبر انقلاب به نوشتههای ارزشمندی که بر آنها تقریظ نوشتند، نشان میدهد که ایشان میخواهند موتور محرک سیر و سلوکی باشند که محرک جامعه است. تقریظهایی که در سلوک معنوی این سه شهید نوشتند، میتواند کاملا معنابخش باشد.
وی با تاکید بر اینکه مهم است بر این کتابها و آثار چگونه نگاه کرد، افزود: یکی از وجوه که در تقریظ نوشتند و مسیر را ادامه دادند این است که جامعه نیازمند سیر و سلوک است، زیرا توسط این تقریظها مردم را توسط نوعی خاصی از سیر و سلوک را هدایت میکنند.
صالحی بیان کرد: همچنین میتوان الگوسازی را در تقریظها دید اینکه چگونه نوجوانان از مثالهای قرنها قبل، استفاده کنند، ارزشمند است. ایشان در تقریظها الگوهای عینی را مجسم کردند و این تعبیر را دارند که چهرههای برجسته الگوی جوانان فردا است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به کتاب مجید بربری گفت: این یکی از کتابها است که جوانان میتوانند یاد بگیرند چگونه با استفاده از آن از مشکلات رها شوند و به قله برسند. در راهبرد تقریظنویسی رهبری میتوان به توجه به ذخیرهای انقلاب است، هرچند گاهی ممکن است، فراز و فرودهایی داشته باشد، اما باید دید جوانان در دوره دفاع مقدس چه کردند.
وی با تاکید بر اینکه نسلهای انقلاب از هم منقطع و گسسته نشده است و میتوان به همه آنها نگاه کرد، اظهارداشت: اینکه حدود ۷۰ تقریظ نوشته شود صرفا تجلیل از یک اثر نیست، راهبردی برای نشان دادن آینده کشور است تا سرمایههای جدید را در کنار سرمایههای قدیمی نشان دهد، البته سرمایههای معنوی بسیار متکثر هستند و بخشی شهیدان دفاع مقدس هستند. باید به این سرمایههای معنوی توجه داشته باشیم و آن را دست کم نگیریم نکته مهمی است که در تقریظها به آنها اشاره شده است.
صالحی گفت: همچنین در تقریظها توجهی به زنان و بخشهای مختلف جامعه و مهاجران و کردها دارند، به شکل کلی در تقریظها بخشهای مغفول در توسعه اجتماعی است.
وی با تاکید بر اینکه باید به جزئیات دفاع مقدس توجه شود، افزود: معمولا جریان دفاع مقدس از خیلی دور در نظر گرفته میشود اما باید به جزئیات توجه کرد و جریان دفاع مقدس با نگاه به جزئیات کامل شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: برداشت من این است که رهبر انقلاب اسلامی بعد از مقام رهبری، در ایام رهبری خود دو مسیر را برای امنیت ایران دنبال کردند، مسیر اول امنیت زیرساختی و سخت است که مسیر آن را میبینیم، او بیش از امنیت سخت امنیت نرم را در نظر گرفتهاند. تا اگر کسی طبعی به یک وجب از خاک کشور کرد، طمع او بیحاصل بماند.
صالحی سخنان خود را با تفریظ رهبر معظم انقلاب بر کتاب «لشگر خوبان» تمام کرد.
در ادامه مراسم، آیین رونمایی از تقریظ رهبری برگزار شد و مادر سه شهید برای نخستین بار تقریظ رهبر انقلاب بر سه کتاب «هواتو دارم»، «مجید بربری» و «بیست سال و سه روز» را خواندند.
سردار سلامی: تصمیماتی مانند وعده صادق از اراده انسانی همچون رهبر انقلاب بر می آید
فرمانده کل سپاه پاسداران در ادامه این مراسم در سخنانی گفت: به عنوان سرباز کوچک رهبر انقلاب شاهد شکوه، عظمت، شخصیت، روح و معرفت ایشان در لحظههای سخت مانند تصمیمات وعده صادق بودم، این تصمیمات فقط از اراده انسانهایی ساخته میشود که به خداوند متصل هستند و به حقیقت قدرت ایمان دارند. شهدای گرانقدر حجتهای بزرگ الهی بر همه ما هستند، زمانی که خانوادهای تک فرزند خود را برای جهاد و شهادت بدرقه می کند، اوج تسلیم در مقابل خداست و هنر اصلی والدین، همسران و فرزندان شهیدان این است که به تحقق آرزوی شهدا کمک کرده اند.
سردار سلامی افزود: اینها محصول چشمهساری از فضیلتها است که بر پیکره جامعه روح معنویت، ایمان، حقیقت، حکمت الهی و روحیه جهاد را جاری میکند، از جانبازی که در سختترین لحظههای تاریخ اسلامی و ایران با قلبی مطمئن و سرشار از شکوه آرامش در مقابل یک آرایهای از قدرتهای به هم پیوسته جهانی میایستد و صبر و مقاومت را از درون قلبهای خود به قلب همه مومنین جاری میکند و شخصیت او جریان مییابد و در روح جوانان تکثیری میشود.
فرمانده کل سپاه عنوان کرد: این هنر اصلی ولی امر ما است که چنین جوانانی را مهیای دفاع از اسلام و وطن و حرم اهل بیت (ع) مینماید.
سردار سلامی گفت: بنده حقیر به عنوان سرباز کوچکی از این ولی بزرگ شاهد شکوه، عظمت، شخصیت، روح و معرفت ایشان در لحظههای سخت مانند تصمیمات وعده صادق بودم.
وی ادامه داد: این تصمیمات فقط از اراده انسانهایی ساخته میشود که به خداوند متصل هستند و از وحی الهام میگیرند، منبع اصلی قدرت را میشناسند و به حقیقت قدرت ایمان دارند.
فرمانده کل سپاه پاسداران افزود: این انسانها سنتهای الهی را میشناسند و اهل توکل هستند بر خداوند تکیه میکنند و از ظالمان نمیهراسند، قلبهایشان مطمئن ، گامهایشان ثابت و روحشان بلند است و قاعده نبرد با کفار را میشناسند.
سردار سلامی اظهار کرد: بنده حقیر این شخصیت الهی را که امروز سکاندار عزت، عظمت و شکوه مسلمانان در این دوره حاضر است در لحظههای سخت، شگفتانگیز و معجزهآسا ایشان را دیدهام که چگونه و با چه شجاعتی در مقابل این آرایه جهانی قدرت که آنها را میبیند تصمیم میگیرد و به قلب دشمن حمله میکند.
وی بیان کرد: ایشان جوانان را به مقاومت فرا میخوانند و به همه لبیک میگویند و صفحه زمین را میدان عزت مسلمانان در عرصه جهاد میکند تا دشمنان نتوانند بر سرنوشت مسلمان فائق آیند.
فرمانده کل سپاه ادامه داد: ایشان که حافظ کرامت مسلمانان است چنین جوانانی را به صحنه میفرستند اینها محصول مناجاتها، رازونیازها، دعاها، توکلها و توسلها هستند.
در پایان این مراسم با حضور مسئولان لشکری و کشوری از خانوادههای سه شهید مدافع حرم و نویسندگان سه کتاب «هواتو دارم»، «مجید بربری» و «بیست سال و سه روز» تقدیر شد.