کد خبر: ۱۴۶۹۷۱

اپرای «مولوی» به روسیه می‌رود

اپرای عروسکی «مولوی» به کارگردانی بهروز غریب‌پور در هفدهمین دوره جشنواره بین‌المللی تئاتر چخوف در روسیه به صحنه می‌رود.

اپرای «مولوی» به روسیه می‌رودبه گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر به نقل از خبرگزاری مهر، بهروز غریب‌پور کارگردان اپرای مولوی، درباره راه‌یابی این اثر به جشنواره بین‌المللی تئاتر چخوف در روسیه گفت: سال گذشته در نشست مدیران تئاتر جهان در سن پترزبورگ شرکت کرده بودم. رئیس جشنواره بین‌المللی چخوف که بزرگ‌ترین جشنواره تئاتر جهان محسوب می‌شود، از من خواست اثری را در جشنواره‌شان شرکت دهم. مذاکرات ما درباره نمایش «مرغ دریایی» چخوف بود که سال‌ها پیش ترجمه کرده بودم و گفتگو در همین حد بود تا اینکه ۲ گروه از سن پترزبورگ و مسکو و چند مدیر جشنواره چخوف از فدراسیون روسیه به ایران آمدند و پس از دیدن اپرا، مذاکراتی با مرکز هنرهای نمایشی و معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد انجام دادند تا اپرای «مولوی» به عنوان یک اثر فاخر در این جشنواره حضور داشته باشد. خوشبختانه این مذاکرات به نتیجه رسید.

وی افزود: در حال حاضر تمامی لوازم، عروسک‌ها و اکسسوار صحنه، به همراه سازه‌های فلزی مخصوص حمل وسایل اپرا که وزن آنها بالغ بر ۸ تن است، به محل جشنواره ارسال شده‌اند. تمامی هزینه‌های این اجرا، از جمله اعزام نمایشگران و تکنسین‌های اجرا، توسط جشنواره تقبل شده است. جشنواره از صفر تا ۱۰۰ اجرای اپرای «مولوی» را به عهده دارد که نشان‌دهنده توجه و عمق درک فرهنگی متولیان جشنواره چخوف به این اثر ایرانی است.

غریب‌پور درباره بازتاب رسانه‌ای پیش از اجرای اپرا در رسانه‌های روسیه گفت: طبق پیش‌بینی جشنواره و با توجه به استقبال تماشاگران، بلیت‌های این اپرا از هم‌اکنون پیش‌فروش شده‌اند.

گروه نمایشگران اپرای «مولوی» طی یک هفته اقامت در روسیه، پنج اجرای اپرا را به زبان فارسی با زیرنویس‌های انگلیسی (ترجمه مرحوم پروفسور نادری) و روسی (ترجمه یولتان سدیکوا) روی صحنه می‌برند.

غریب‌پور یادآور شد: در حال حاضر گروه «آران» در آمادگی و هماهنگی کامل برای اجرای اپرا به سر می‌برد.

وی همچنین اظهار امیدواری کرد که تلاش بی‌وقفه اعضای گروه نمایش عروسکی «آران»، که تحت نام دوم خود گروه اپرای ملی «آران» فعالیت می‌کند، موجب درخشش ایران و اعتبار هنرهای نمایشی ایرانی شود.

داستان اپرا از حمله مغول به ایران آغاز می‌شود. کشته شدن عطار، یکی از مهم‌ترین صحنه‌های این اثر است که در حقیقت اوست که مولوی نوجوان را کشف می‌کند و به سلطان‌العلما، پدر مولوی، می‌گوید: این جوان شعله‌ها و شراره‌هایی در چشمانش دارد که جهان را خیره خواهد کرد.کوچ کردن سلطان‌العلما و مولوی به قونیه و رسیدن مولوی به قله علمی و معرفتی در میان مریدان بی‌شمار مرور می‌شود، تا اینکه او با شمس آشنا می‌شود. درگیری میان مریدان باعث می‌شود همه متفق‌القول شوند که با ورود شمس، انسانی که در اوج است به زیر کشیده شده اما سرانجام شمس به قتل می‌رسد و مریدان پشیمان مولوی دوباره گرد او جمع می‌شوند.

جشنواره بین‌المللی تئاتر چخوف در بخش‌های «اجراهای منطقه‌ای»، «اجراهای مسکو»، «اجراهای آموزشی و پرورشی» و «مجموعه اجراهای جهانی» از ۲۳ مه (مصادف با ۲ خرداد) آغاز شده و تا ۲۵ ژوئیه (۳ مرداد) ادامه دارد.

این رویداد نمایشی در بخش جهانی میزبان نمایشگرانی از کشورهایی چون کلمبیا، قزاقستان، ارمنستان، چین، بحرین، هند، برزیل، روسیه و ایران است.

گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار

نمایشگاه«پیوند جهان» افتتاح شد

فروش کتاب توسط نوجوانان در طرح «پی‌کتاب»

نمایشگاه آثار حجمی با عنوان «پازل من کامل است» در نگارخانه سرو

انکار و تحریف حربه رسانه‌ای غرب در برابر نسل‌کشی غزه است

«اژدها وارد می‌شود» با حضور مانی حقیقی بررسی می‌شود

استادان دوره تربیت ژورنالیست سینمایی معرفی شدند؛ تمدید مهلت ثبت‌نام

دومین اجتماع سراسری #فریاد_فلسطین در دریاچه شهدای خلیج فارس

همایش بزرگ مثنوی‌خوانی «شرح اشتیاق» در فرهنگسرای ارسباران

حرم حضرت علی(ع) با هنر شیعی مزین می‌شود

آلبوم محمد معتمدی در فرهنگسرای ارسباران رونمایی می‌شود

جلد پنجم مجموعه «ستاره‌های نبرد هوایی» به چاپ رسید

تولستوی در ایران، فردوسی در روسیه؛ اجرای رقص سنتی روس‌ها در تهران

رسول خادم نمایشگاه «تَن‌پوشِ پهلوان» را افتتاح کرد

صفحه اول روزنامه‌ها- چهارشنبه ۲۱ خرداد ماه ۱۴۰۴

گامی تاریخی در مسیر عدالت شغلی در سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران

شورای سیاست‌گذاری و دبیر هفتمین جشنواره تئاتر شهر معرفی شدند

نمایش گنجینه موزه هنر‌های دینی امام علی(ع) در دو نقطه شهر تهران

«نخل و نارنج» وحید یامین‌پور به انگلیسی ترجمه شد

هنرجویان مریم کاظمی با «سیندرلای چینی» روی صحنه پردیس تئاتر تهران می‌روند

عکس؛ آیین رونمایی از طرح یکسان‌سازی قرارداد کارکنان سازمان فرهنگی هنری

نمایش و نقد فیلم «مظنونین همیشگی» در فرهنگسرای ارسباران

نگارخانه لاله میزبان هنرمندان «نوسقاخانه» می‌شود

در شب‌های آینده به کدام کنسرت‌ها برویم؟

بازدید از موزه فرش ایران ۲۰ و ۲۱ خرداد رایگان است

آغاز پیش‌فروش بلیت‌های فیلم «پیرپسر»