کد خبر: ۱۴۸۶۰۵

نشست تخصصی «زیارتگاه‌های تهران: تاریخ، فرهنگ و مهاجرت سادات» در فرهنگسرای سرو برگزار شد

نشست تخصصی «زیارتگاه‌های تهران: شیعه‌کشی و مهاجرت چهارگانه آل علی (سادات) به ایران» با حضور احمد آقاشریف، پژوهشگر و محقق تاریخ، جمعه ۲۸ شهریور در فرهنگسرای سرو برگزار شد. این نشست به بررسی جنبه‌های مختلف زیارتگاه‌ها و تأثیرات اجتماعی، فرهنگی و مذهبی آنها بر زندگی مردم تهران اختصاص داشت.

نشست تخصصی 'زیارتگاه‌های تهران: تاریخ، فرهنگ و مهاجرت سادات' در فرهنگسرای سرو برگزار شدبه گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، نشست «زیارتگاه‌های تهران» با محوریت موضوعات متنوعی از جمله شیعه‌کشی، مهاجرت سادات به ایران، و بررسی بقاع و زیارتگاه‌های به نام زنان، در فضایی علمی و فرهنگی برگزار شد. احمد آقاشریف، سخنران این جلسه، با ارائه‌ی مباحثی عمیق و مستند، به تشریح تاریخچه زیارتگاه‌ها و نقش آنها در هویت فرهنگی جامعه پرداخت.

آقاشریف در ابتدای سخنانش به مهاجرت چهارگانه آل علی (سادات) به ایران و تأثیر آن بر شکل‌گیری زیارتگاه‌ها اشاره کرد. وی همچنین به علویان شمال و همدان و فراوانی بقاع و زیارتگاه‌های به نام زنان پرداخت و اهمیت این مکان‌ها در زندگی روزمره مردم را مورد بررسی قرار داد.

از دیگر موضوعات مطرح شده در این نشست می‌توان به بررسی امام‌زاده‌های ساختگی، تقیه‌ای و شناسنامه‌ای اشاره کرد که به‌طور ویژه مورد توجه قرار گرفت. آقاشریف با اشاره به دارالسّیاده‌هایی که غازان خان ساخت، معیار‌های تمییز و صحت و سقم امام‌زاده‌ها را نیز مورد بحث قرار داد.

این نشست همچنین شامل بررسی نام‌گذاری‌های محلی و بومی، رفع شبهه از برخی امام‌زاده‌ها نظیر جوان مرد قصاب، بی بی شهربانو و امام‌زاده داوود بود. آقاشریف همچنین به کشف بدن تروتازه امام‌زاده طاهر در حرم حضرت عبدالعظیم اشاره کرد و در ادامه به اعتماد و اعتقادات مردم به سادات و محلاتی که تماماً سیادت دارند، پرداخت.

در پایان، آقاشریف به برخی اصطلاحات نسب‌شناسی و تعریف امام‌زاده پرداخته و سوالاتی درباره انتقال سیادت از پدر یا مادر مطرح کرد. وی همچنین به وجود سادات در جوامع یهودی اشاره کرده و داستان‌های مستند از شفا‌های حاصل از زیارت امام‌زاده‌ها را نقل کرد.

این برنامه با استقبال گرم حاضران رو‌به‌رو شد و نشان‌دهنده علاقه‌مندی مردم به تاریخ و فرهنگ غنی ایران بود. امید می‌رود که برگزاری چنین نشست‌هایی ادامه یابد تا نسل‌های آینده نیز با تاریخ و فرهنگ خود آشنا شوند.

گزارش خطا
ارسال نظر