جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳
ساعت : ۰۷:۱۷
کد خبر: ۲۰۷۶۷
|
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۳۸۹ - ۱۴:۵۱
براي نخستين بار در خاورميانه

وزارت رفاه و تامين اجتماعي استاندارد حمايت از كودكان درشرايط بحراني را تصويب كرد

وزير رفاه و تامين اجتماعي اعلام كرد : وزارت رفاه و تامين اجتماعي براي اولين بار درخاورميانه و شمال آفريقا استاندارد حمايت از كودكان درشرايط بحراني را به تصويب رساند .


به گزارش " شهر " ، صادق محصولي  در مراسم سي امين سال تاسيس سازمان بهزيستي گفت : حدود40 درصد ازافراد جامعه را كودكان و نوجوانان تشكيل مي دهند كه همواره اولين قربانيان حوادث و بلايا بوده اند .
وي گفت : به دليل نامشخص بودن متولي حمايت از كودكان در شرايط بحراني، ابهام در شرح وظايف سازمان هاي حمايت كننده و عدم شناخت خدمات ضروري به آنان در شرايط بحراني موجب مي شد تا سازوكار دقيقي براي ارائه خدمات به خصوص حمايت هاي رواني- اجتماعي به كودكان در شرايط بحراني وجود نداشته باشد.

وزير رفاه و تامين اجتماعي ياد آورشد : از اين رو وزارت رفاه و تامين اجتماعي به منظور حمايت از كودكان در شرايط بحراني ناشي از بروز بلاياي طبيعي(مانند زلزله، سيل، طوفان و ...) و بلاياي ساخت دست بشرمانند (جنگ) و همچنين درجهت تأمين امنيت رواني، جسمي و اجتماعي آنان درچارچوب حقوق كودك استانداردهاي حمايت از كودكان در شرايط بحراني را تنظيم و در هفتمين كميته ملي استاندارد خدمات به تصويب رساند.

بر اساس اين استاندارد ، پايگاه حمايت از كودكان در شرايط بحراني ، مركزي ستادي است كه براي هماهنگي و نظارت بر فعاليت هاي حمايت از كودكان در شرايط بحراني تشكيل مي شود و حداكثر ظرف مدت 48 ساعت پس از بروز بحران به منظور انجام برخي فعاليت ها در منطقه راه اندازي و تاپايان مرحله مقابله به فعاليت خود ادامه خواهد داد .
مهمترين خدماتي كه پايگاه ها در قالب اين استاندارد براي حمايت ار كودكان در شرايط بحراني ارائه مي كنند پيشگيري از جدا شدن كودكان از خانواده و بازپيوند آنها تا پايان دوره مقابله ، تحليل وضعيت رواني-اجتماعي آنها، خشونت و آزارهاي تهديد كننده كودكان، آگاهسازي و آموزش همگاني در مورد كودكان پس از بروز بحران ، جلب مشاركت كودكان در مراحل مختلف ، هماهنگي با ساير سازمان ها و همكاري با آنها در برنامه هاي مرتبط با حمايت از كودكان در شرايط بحراني است .
همچنين اقدام و پيگيري براي در نظر گرفتن ملاحظات خاص روانشناختي و اجتماعي در سيستم بهداشت عمومي ، فراهم كردن اطلاعات براي كودكان و مراقبين آنها درباره موقعيت اضطراري، تلاش هاي امدادي و حقوق قانوني آنها، راه اندازي و اداره مهدهاي كودك سيار، فضاهاي دوستدار كودك و كتابخانه هاي سياررا نيز مي توان از جمله خدمات قابل ارائه توسط اين پايگاه ها بر شمرد.
ايران اولين كشوري است كه در منطقه خاورميانه و شمال آفريقا چنين استانداردي را تهيه كرده كه در آن براي هر يك از مراحل پيشگيري، آمادگي و مقابله الزامات مشخصي پيش بيني شده و سازمان بهزيستي كشور، جمعيت هلال احمر، كانون پرورش فكري كودكان ونوجوانان و صندوق كودكان ملل متحد(يونيسف) در تهيه اين استاندارد همكاري داشتند.
استاندارد حمايت از كودكان در شرايط بحراني از موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران شماره ثبت ملي دريافت كرده و مانند ساير استانداردهاي ملي داراي پشتوانه قانوني است.و با توجه به اينكه سازمان مديريت بحران مسئوليت قانوني هماهنگي درهمه اقدامات در شرايط بحراني را به عهده دارد، اين استاندارد براي هماهنگي بيشتر ميان دستگاه هاي مجري به سازمان مذكور ارائه خواهد شد.
وزير رفاه و تامين اجتماعي همچنين در ادامه اين مراسم از افزايش يارانه نگهداري مددجويان و بيماران رواني خبرداد و گفت : با توجه به افزايش بودجه سال جاري وزارت رفاه و تامين اجتماعي و سازمان بهزيستي اقدامات خوبي در اين سازمان انجام شده كه افزايش يارانه مدد جويان و بيماران رواني از جمله آنهاست.

محصولي در ادامه به نقش خيرين در ساخت مسكن مددجويان اشاره كرد و افزود : ارزش كار خيران نه به دليل مساعدت مالي بلكه به دليل ارزشهاي معنوي بسيار بالاي آن است و اميدواريم در سال "همت مضاعف ،كار مضاعف " با همت بالاي خيرين عزيز ساخت 30 هزار واحد مسكوني معلولان و 30 هزار واحد مسكوني مددجويان با اولويت زنان سرپرست خانوار را تا پايان سال به اتمام برسانيم


نظر شما