کد خبر: ۷۱۹۴۱

آئین نکوداشت استاد حبیب چایچیان/

چایچیان: بهترین صله‌ عمرم توفیق شاعری برای خدا و اهل بیت(ع) است

حبیب‌الله چاپیچیان متخلص به حسان در مراسم نکوداشت خود برترین صله‌ای را که تاکنون برای سرایش شعر به دست آورده، توفیق شاعری برای خدا، قرآن و اهل بیت (ع) عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار شهر، ویژه برنامه پرده عشاق روز گذشته 24 آذر با تجلیل از شاعر پیشکسوت آئینی کشور؛ حبیب‌الله چایچیان در تالار فرهنگی کوثر منطقه 13 شهرداری تهران برگزار شد.

در این مراسم حبیب‌الله چایچیان با بیان اینکه من خودم را لایق این مطالب نمی‌دانم و از کوچک‌ترین نوکران و پابوسان امام حسین (ع) هستم گفت:  از شما چیزی می‌خواهم که اجرش مال شماست و آن چیزی جز صلوات فرستادن نیست. برای شما دعا می‌کنم در کشوری که از عترت و قرآن دفاع می‌کند و در دنیا تک است، زیر لوای چهارده معصوم باشید که ارزش دارد.

چایچیان تاکید کرد: من بهترین صله‌ای که در عمرم برای شعر گرفته‌ام، این است که توفیق شعر سراییدن برای خدا، قرآن و چهارده‌ معصوم (ع) را به دست آورده‌ام.

در این مراسم همچنین حاج محمود تاری، مداح و شاعر اهل بیت‌ (ع) گفت: من از کودکی با اشعار آقای چایچیان آشنا بوده‌ام؛ البته نه فقط من که تمام کسانی که به کار مدیحه‌سرایی مشغول هستند با اشعار وی آشنایند و مداحان بسیاری از دیرباز با اشعار ایشان آشنا بوده و آن را می‌خوانده‌اند.

در ادامه نیز حجت‌الاسلام والمسلمین اسکندری با اشاره به آیه‌ای از قرآن کریم اظهار داشت: برترین، زیباترین و ماندگارترین سخنان، کلامی است که در آن دعوت به خدا انجام می‌شود و توام به عمل صالح است و امروز نیز در این مراسم گرد هم آمده‌ایم تا از شخصیتی تجلیل کنیم که کلام و زندگی‌اش پاک بوده و یک عمر سخنش چیزی جز سخن خداوند نبوده است.

این روحانی با بیان اینکه آیا نوشته‌ها و فعالیت‌های این استاد امر به معروف نیست افزود: محافل و مجالس ما امروز به وجود شخصیتی‌ مانند او بسیار نیازمندند. در هیئتی که افراد سوار بر موج پاک احساسات مردم می‌شوند و در حالی که می‌رقصند، می‌خوانند: «رقاصم و رقاصم/ رقاصه عباسم» جایگاه و ارزش‌های شعر استاد می‌تواند خودش را بیش از پیش نشان دهد.

حجت‌الاسلام والمسلمین اسکندری ادامه داد: من به ستاد چهره‌های ماندگار پیشنهاد می‌کنم در سطحی کلان از ایشان تجلیل شود؛ چرا که جامعه ما به معرفی چنین ارزش‌هایی نیازمند است و در کنار آن نیز باید برنامه‌ای برای باز‌چاپ و توزیع مناسب آثار او اندیشیده شود. 
وی افزود: چایچیان کسی است که در تاریکی طاغوت توانست به لطف الهی، اندیشه‌ها و آثارش را فراگیر کند و با علما همنشینی داشته باشد و در کنار این ملازمت توانست متون اصیل دینی را مطالعه کند و مهم‌تر از همه اخلاص داشته باشد.

قزوه: شعر عاشورایی تلفیق حماسه و سوگ است

علیرضا قزوه، شاعر آئینی و مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری در ادامه این مراسم و در سخنانی اظهار داشت: شعر آئینی از شاخه‌های تنومند شعر انقلاب اسلامی است که در کنار شعر دفاع مقدس شاخه‌های تنومند درخت شعر انقلاب را تشکیل می‌دهد. شاعر آئینی ما روزگاری ارتباط چندانی با انقلاب اسلامی نداشت، اما شعر عاشوایی بود که توانست حماسه و انقلاب و اسلامی را ایجاد کند. در روایت آمده است که حضرت زینب (س) خطاب به کوفیان و گریه‌های آنها فرموده که شما تنها گریه بلدید، نه حماسه‌سازی.

وی ادامه داد: شعر عاشورایی تلفیقی میان حماسه و سوگ است. امروزه خیلی‌ها می‌گویند میان شعر انقلاب و شعر عاشورایی پیوندی نیست، اما این یک امر نادرست است. حماسه و سوگ باهم تکمیل می‌شود و هر دو در کنار هم احترام دارند، اما متاسفم که گاه ما تنها به گریه کردن علاقه داریم و نگاهی به فتاوا نداریم. 

انسانی: مایه افتخار من است که از ایشان شعری بخوانم
حاج علی انسانی، مداح و شاعر آئینی نیز سخنران بعدی این مراسم بود که در ابتدای سخنان خود با تاکید بر اینکه چایچیان و کارش بسیار بیش از اوست، گفت: شاید من هم شعری داشته باشم. چند بیتی سر هم کرده باشم که بگویم شاعر آئینی‌ام، اما آقای حسان از ابتدای جوانی به این موضوع اشتغال داشته و با آبروی تشیع، حضرت علامه امینی هم‌نفس بوده است. امروز هم من تنها به خاطر باوری که به او دارم در این نشست حاضر شده‌ام؛ وگرنه توانی برای حضور در این مجالس ندارم و چندان هم دم دست نیستم. اما باور، مرا به این مراسم آورد؛ همچنانکه که استاد منبر ما، میرزا اسماعیل دولابی هم می‌گفت خدا در این مسیر باورت بشود که یاورت بشود.

انسانی افزود: آقای چایچیان در زمانی که من هنوز به سراغ شعر نرفته بودم شعر آئینی می‌سراییده است و مایه افتخار من است که از ایشان شعری بخوانم. البته امیدوارم این نکوداشت تبدیل به نگون‌داشت نشود و چنین مراسم‌ درخور شاعران حماسی‌ و آئینی و اهل‌بیت (ع) برگزار شود تا اربابشان هم گلایه‌مند ما نباشد.

این شاعر آئینی ادامه داد: این روزها شنیدم که کسی می‌گفت سینه‌زنی و عزادارای پوست است و مفاهیم مغز. اما من می‌گویم همین پوست است که حافظ مغز است. کسی که با روضه‌خوانی و سینه‌زنی گیر داشته باشد، بداند که ریشه خودش را می‌زند. ما باور داریم که انقلاب اسلامی بی‌نام امام حسین (ع) نیست و امام حسین (ع) هم بی‌نام انقلاب.


گزارش خطا
اخبار مرتبط

با حضور حجت الاسلام والمسلمین شهاب مرادی برگزار شد

بزرگداشت حاج محمد تقی طاهری در پرده عشاق+ عکس

در قالب ویژه برنامه پرده عشاق برگزار می‌شود؛

تجلیل از حسام‌الدین سراج در فرهگسرای ابن سینا

حجت‌الاسلام و المسلمین شهاب مرادی:

تجلیل از «علی آهی» تجلیل از سبک ویژه مداحی است

مراسم تجلیل از استاد علی آهی در ویژه برنامه پرده عشاق

«علی آهی» آبروی جامعه مداحان است

ارسال نظر
آخرین اخبار

نشست ماهانه هنرمندان موسیقی در فرهنگسرای ارسباران

فرهادی دوباره در فرانسه فیلم می‌سازد

اختصاص ۷۵ هزار مترمربع فضای مسقف برای برپایی نمایشگاه کتاب

هفدهمین نشست کانون هنری «دل‌آواز» در فرهنگسرای ابن سینا

کارگاه نقاشی و کاردستی برای کودکان همراه با قصه‌خوانی در خانه‌ فرهنگ باصفا

جواد رمضان‌نژاد رییس «ساترا» شد

انتشار مستندهای برگزیده «سینما حقیقت» در نمایش خانگی

اجتماع بزرگ سوگواری هیئات مذهبی منطقه ۲۲ در مراسم امام‌صادقی‌ها

آیین اختتامیه دومین جشنواره هنر عاماج با معرفی برگزیدگان در برج میلاد برگزار شد

صفحه اول روزنامه‌ها- سه‌شنبه ۲ اردیبهشت‌ماه

برنامه تعطیلی سینماها به مناسبت شهادت امام صادق(ع)

«پاپ» را در این فیلم‌ها ببینید

آیین اختتامیه اولین دوره جشنواره موسیقی باران برگزار شد

برنامه‌های فرهنگسرای سلامت به مناسبت هفته سلامت اعلام شد

تازه‌ترین آمار درباره میزان مخاطبان «پایتخت ۷»

شب شعر سعدی در کتابخانه مصطفی رحماندوست

نمایشگاه مرور آثار اصل هنرمندان کارتونیست خارجی در خانه کاریکاتور ایران

نه دست مانده، نه تاب و توان به پیکر من...

«کارن همایونفر» چهره هنر انقلاب در سال ۱۴۰۳ شد / حاتمی‌کیا: کارن، کار خود را کرد!

کارگاه آموزشی «مزاج‌شناسی» در خانه فرهنگ پرواز

نشست نقد و بررسی کتاب «جاناتان مرغ دریایی» در کتابخانه تلاش

صفحه اول روزنامه‌ها- دوشنبه اول اردیبهشت‌ماه

پنجاهمین نشست دورهمی بچه‌کتابخون‌ها با عنوان «ایستگاه سعدی»

درخواست بیش از ۲۳۰۰ ناشر برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران

برپایی اولین بازارچه «کاسبان کوچک» در منطقه ۱۹