جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
ساعت : ۰۳:۲۶
کد خبر: ۷۸۱۰۳
|
تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۶:۱۴

قضات فرصت مطالعه کتاب ندارند/ ساخت «من روحانی هستم» فرآیند قانونی را طی نکرده بود

وزیر دادگستری درباره ارزیابی اش از میزان مطالعه قضات در کشور گفت: آنقدر قوانین و مقررات زیاد است که قضات فرصت مطالعه پیدا نمی کنند.
به گزارش شهر، حجت الاسلام  و المسلمین مصطفی پورمحمدی وزیر دادگستری صبح امروز سه شنبه 16 اردیبهشت با حضور در مصلی بزرگ امام خمینی(ره) از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بازدید کرد.

پورمحمدی همچنین در جمع خبرنگاران درباره ارزیابی اش از نمایشگاه کتاب تهران گفت: این نمایشگاه فضای خوبی است تا از وضعیت کارنامه نشر در کشور  مطلع شویم و از عناوین کتاب، سطح آنها، کارهای روی جلد، نحوه چاپ، ویراستاری ها و همچنین محتواهای علمی یک ارزیابی به دست بیاوریم.

وی با اشاره به انتشار 67 هزار عنوان کتاب در سال گذشته آن را موجب مباهات دانست و گفت:  تیراژ کتاب هم قابل توجه است.

وزیر دادگستری همچنین با اشاره به افزایش قیمت کتاب گفت: با توجه به مشکلات  اقتصادی که در جامعه وجود دارد، این مساله به یک دغدغه برای مردم تبدیل شده و البته دغدغه دولت هم است و ما باید کمک کنیم این گرانی کاهش یابد. البته اگر مردم خوب هدایت شوند که چه کتاب هایی تهیه کنند می توان در این زمینه انتخاب های خوبی انجام داد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در مورد این که آیا ارزیابی مشخصی از وضعیت مطالعه قضات کشور دارد؟ گفت: نه من آماری در این زمینه ندارم اما قضات ما صبح تا شب باید کتاب های خود را بخوانند و نیازمند آشنایی با قوانین جدید هستند و جالب است که آنقدر قانون جدید داریم که قضات ما از خواندن آنها هم می مانند.

پورمحمدی در مورد وضعیت سرقت های علمی و کپی برداری در کتاب ها در کشور نیز گفت: در این زمینه قانون مالکیت فکری تدوین شده و ما در قانون جدید سعی کرده ایم حبس را به مجازات های جایگزین تبدیل کنیم  مثلاً اگر کسی در حوزه فرهنگی تخلفی کرد، زود او را زندانی نکنیم ولی می توان مجوز نشر کتاب را از او گرفت اما در مورد کسانی که برای دفعات متعدد مرتکب این قبیل تخلفات می شوند، کماکان باید مجازات حبس را اعمال کنیم

وی در مورد برنامه وزارتخانه متبوعش در مورد برخوردش با سایت هایی که امکان دانلود کتاب ها را فراهم می کنند، گفت:  مهم این است که  قفل های سایت ها و سامانه ها تقویت شود چرا که قفل شکن ها الان به یک دردسر جهانی تبدیل شده اند و صنعت قفل شکنی الان یکی از صنایع رایج در دنیا است. ما باید تلاش کنیم که قوانین مناسب را در این خصوص اجرایی کنیم.

وزیر دادگستری در مورد مستند «من روحانی هستم» نیز گفت: هر کاری که در جامعه می خواهد انجام شود چه تولید کتاب باشد چه اثر هنری و چه مستند، باید دقیق و بدون تحریف و با استنادهای روشن باشد به خصوص در مورد شخصیت هایی که در جامعه مطرح هستند. باید از روایت ها و مستندهای متقن استفاده شود و همچنین کاری هم که انجام می شود باید با اجازه باشد.

وی افزود: چطور است که ما این همه از بد بودن توهین و افترا در جهان سخن می گوییم، در کشور خودمان چنین لشگرکشی ها و ماجراجویی ها انجام می دهیم. باید رعایت قانون را کرد و ما اصرار داریم که با نقض قانون و تجاوز از حدودها و حریم ها مقابله کنیم چون باید از ضوابط و مقررات پاسداری شود، هر کسی بدون اجازه هر اثری را منتشر کند، کار خلافی کرده است.

نظر شما