شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳
ساعت : ۲۰:۱۹
کد خبر: ۸۳۹۴۸
|
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۲
رضا رزمجو:

هنر تذهیب رو به فراموشی است

رضا رزمجو در حاشیه نمایشگاه آثار تذهیب گفت: هنر تذهیب هنری است که متاسفانه این روز‌ها در حال فراموشی است. اما برای کسانی که علاقه و صبر و حوصله داشته باشند، حاضرم این هنر را بدون چشمداشت مالی آموزش دهم.
هنر تذهیب رو به فراموشی استبه گزارش رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، نمایشگاهی از آثار تذهیب رضا رزمجو به صورت دیجیتالی و دستی در ابعاد ۵۰ در ۷۰ و ۱۰۰ در ۷۰ در نگارخانه سرو دایر است. 

وی درباره این نمایشگاه گفت: ۲۱ کار تذهیب دیجیتالی و ۸ کار تذهیب دستی در این نمایشگاه به نمایش درآمده است. 

رزمجو ادامه داد: سی سال است که هنر تذهیب را با دست کار می‌کنم و خوشحالم که بگویم حتی یکی از کار‌ها را برای دریافت پول نفروخته‌ام. حالا که تقریبا پیر شدم، توانسته‌ام راهی پیدا کنم که این کار را با رایانه انجام دهم. در واقع با نرم افزار corel draw کار تذهیب را دوباره بدون کپی کردن، اجرا می‌کنم. البته اگر کسی کار تذهیب را بلد نباشد نمی‌تواند این کار را انجام دهد. یک تذهیب کار است که می‌داند کجا کدام رنگ را انتخاب کند و چه تغییراتی اعمال کند. 
  
این هنرمند تذهیب کار با اشاره به اینکه در بسیاری از موزه‌ها و نگارخانه‌ها نمایشگاه داشته است، گفت: پیش از این در فرهنگسراهای اندیشه، ابن سینا و چند فرهنگسرای دیگر نمایشگاهی از کار‌هایم  عرضه کرده‌ام، حالا هم در نمایشگاه سرو این افتخار دست داده است. 
 
وی درباره اجرای هنر تذهیب به کمک رایانه و تفاوت‌های آن با اجرای دستی گفت: تا به حال نشنیده‌ام که کسی این کار را با رایانه انجام داده باشد. چند روز پیش هم دویستمین اجرای تذهیب خود را به پایان بردم. 
 
رزمجو که بعد از بازنشستگی به دنبال این هنر رفته است، بیان کرد: کاری که با دست انجام شود با توجه به بزرگی و کوچکی کار یا پرکاری و کم کاری آن بین یک تا سه ماه زمان می‌برد اما‌‌ همان کار با کمک رایانه در ده روز انجام می‌شود. کارهای دیجیتالی این حسن را دارد که برای چاپ قابل استفاده‌تر و مناسب‌تر باشد و هرکدام از فایل‌ها هم این قابلیت را دارد که به هر اندازه‌ای که لازم باشد، بزرگ شود و به راحتی چاپ آن انجام شود. البته کارهایی که با دست کشیده می‌شود، یک مقدار ظریف‌تر است و احساس روی کار وجود دارد. 
 
رزمجو در پایان با اظهار تاسف به اینکه هنر تذهیب در حال فراموشی است، افزود: در فرهنگسرای اندیشه به دنبال این هستیم که یک کارگاه آموزشی برای هرکسی که علاقه و صبر و حوصله داشته باشد و بتواند کار را یاد بگیرد، برپا کنیم که البته من نسبت به این موضوع چشمداشت مالی نخواهم داشت و با رغبت کامل این هنر را آموزش می‌دهم. 
 
علاقه‌مندان می‌توانند برای بازدید از این نمایشگاه تا ۲۵ آبان ماه، ساعت ۹ تا ۱۸ به نگارخانه سرو واقع در خیابان ولی عصر (عج)، ضلع شمالی بوستان ساعی، کوی ساعی یکم مراجعه کنند و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره ۸۸۷۹۹۱۵۴ تماس بگیرند.
نظر شما