در نشست کانون فیلم کوتاه فرهنگسرای رسانه مطرح شد
«خاطراتی برای تمام فصول» از بهترین مستندهای ایرانی است
نشست کانون فیلم کوتاه فرهنگسرای رسانه و شبکههای اجتماعی به مناسبت هفته دفاع مقدس با نمایش و نقد فیلم مستند «خاطراتی برای تمام فصول» به کارگردانی مصطفی رزاق کریمی و با حضور کارگردان فیلم و منتقدان جواد طوسی و سعید قطبی زاده و سید ذکریا هاشمی مجری کارشناس، در فرهنگسرای رسانه و شبکههای اجتماعی برگزار شد.
به گزارش رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، رزاق کریمی در این نشست با بیان این که رسانه قدرتی دارد که کمتر میشود با آن تقابل کرد، گفت: این اثر، فیلمی تبلیغاتی برای ارگان خاصی نیست، بلکه فیلمی با بعد انسانی است. این فیلم در همه جای دنیا در حال پخش است تا همگان بدانند این سلاحهای کشتار جمعی چه آثار و فجایعی در بردارد.
جواد طوسی نیز در این نشست بیان کرد: ویژگی بارز فیلم توجه آن به رسانه است و پا فراتر از حوزه اقلیمی خودش میگذارد و سعی میکند به بیان و مفهوم جهانی دست پیدا کند.

وی افزود: تمام افرادی که در این فیلم حضور دارند با همه تفاوتهای اجتماعی و فرهنگی و جغرافیایی، دغدغهمندی مشترکی دارند و این ویژگی موجب شده است تا اثر رزاق کریمی جهانی شود.
این منتقد سینما، ایجاد بارقههای انسانی را در فیلم «خاطراتی برای تمام فصول» را هوشمندانه دانست و گفت: شوکهای به موقعی در فیلم داریم که این وظیفه و رسالت یک فیلم مستند محسوب میشود.
سعید قطبی زاده نیز در این نشست درباره این فیلم، توضیح داد: اولین باری که این فیلم را دیدم، موضوع زمان، نکتهای بود که توجه من را به خود جلب کرد. در این فیلم ما موضوع زمان را در ساحتهای مختلف میبینیم.

وی ادامه داد: کارگردان با حس مسئولیت پذیری سعی کرده است، جلوی نسیان و زوال این موضوع را بگیرد و این را بگوید که اگرچه چهره آدمها پیر و دگرگون میشود اما خاطرات دگرگون نمیشوند. و این نگاه را در ساخت خود فیلم هم میبینیم که ابتدا تصاویری قدیمی و طلایی رنگ داریم و در زمان حال تصاویر و صداهایی که با کیفیت عالی پخش میشود.
این منتقد سینما تصریح کرد: راجع به کشوری به نام ایران صحبت میکنیم و آسیبی که از جنگ دیده است. آن وقتی که روایتهای مردم و پرسههای رزاق کریمی را در خیابانها در این فیلم میدیدم، احساس میکردم که دارد به یک میراث نگاه میکند بعد از تجربهای هولناک.
قطبی زاده اضافه کرد: این فیلم، یک اثر مسئولانه و یکی از بهترین مستندهای ایرانی است و ایرادی در آن نمیبینم.
وی با اشاره به صحنهای از فیلم که کارشناس مرمتی میگوید: «یک سرباز در دو دقیقه یک تابلوی نقاشی ارزشمند را نابود میکند. اثری که ما هزار ساعت، زمان برای ترمیم آن گذاشتهایم»، گفت: این تعریف جنگ است. فیلم «خاطراتی برای تمام فصول» دارای یک زبان مشترک و حرفهای مشترک است.
وی تاکید کرد: نگرشی روشنفکرانه در این فیلم وجود دارد که یک هنرمند نمیتواند ستایش گر جنگ باشد، مگر این که روانی باشد.
جواد طوسی هم در ادامه صحبتهای خود درباره این فیلم به انتخابهای عامدانه فیلم ساز اشاره کرد و گفت: در این فیلم پروفسور و کارگردان دو راوی اصلی هستند که آر تئوری به عمل گرایی سوق پیدا میکنند.
وی افزود: روشن فکری با وجدان بیدار و نگاهی عمیق در کلیت این فیلم وجود دارد و تمام عناصر و موقعیتها تا آخرین لحظه در این فیلم حفظ میشوند.

رزاق کریمی کارگردان فیلم «خاطراتی برای تمام فصول» نیز در صحبتهای پایانی خود اظهارداشت: این فیلم حاصل ۳۲ سال پنهان خودم بود و باید زمانی ساخته میشد. در این عرصه صلح به این نوع فیلمها که تمرکزی بر این موضوعات داشته باشند، نیاز داریم. از جوانان میخواهم که از این بنگاههای معاملاتی فیلم سازی نترسند و مسئولان نیز به جوانان بها بدهند تا کارهای خوبی ساخته شود.
گزارش خطا
پسندها:
۰
ارسال نظر
آخرین اخبار