کد خبر: ۱۰۴۸۰۸

یادداشت

زحمت‌کشان کرونایی

امیرعباس صادقی

ویروس کرونا مهمان ناخوانده مردم سراسر جهان از جمله ایران شده است. ظهور این ویروس عجیب و غریب اگر چه پیامدهای تلخی را به همراه داشت، اما جلوه‌های جدیدی را برایمان رقم زد که نمونه‌اش را در هیچ جایی از دنیا ندیدیم. 
ایثار و اتحاد یکی از همین جلوه‌های مثبت بود که با ظهور کرونا در بین هموطنان‌مان پررنگ شد؛ همه شاهد زحمات و ایثار کسانی بودیم که تا پای جانشان ایستادگی کردند تا بقیه هموطنانشان آسیب کمتری ببینند. کادر پزشکی و درمان در بیمارستان‌ها با تمام توان برای مقابله با این ویروس منحوس ایستادند و حتی تعدادی از آنان در همین راه به درجه رفیع شهادت رسیدند. سپاه، ارتش و نیروی انتظامی در خیابان‌ها کمک کردند تا کرونا را خیلی سریع مهار کنیم و نیروهای داوطلب و بسیجی دست به دست هم دادند تا هیچ شخصی بدون ماسک نماند، هیچ نقطه‌ای ضدعفونی‌نشده باقی نماند و سلامت هیچ کس به خطر نیفتد.
در کنار زحمات گروه‌هایی که برشمرده شد، نباید تلاش‌های شبانه‌روزی چند گروه دیگر را هم فراموش کنیم که آنان نیز نقش بسیار مهمی در مهار این بیماری و خدمات‌دهی به مردم در روزهای کرونایی داشتند و در ایامی که همه ما از ترس بیمار شدن در خانه‌هایمان مانده بودیم، جانشان را برای هموطنان‌شان در دست گرفته و خدمات‌رسانی کردند. 
اولین گروه، پاکبانان عزیز و نیروهای زحمت‌کش شهرداری بودند که برای خدمات‌رسانی شهری به مردم شبانه‌روز تلاش کردند. جمع‌آوری زباله‌ها و ضدعفونی معابر شهری یکی از کارهایی است که توسط این افراد انجام شد، اگرچه خطرات زیادی را برایشان به همراه داشت. 
تصور کنید در چنین شرایطی که مناطقی از شهر آلوده به ویروس کروناست، جمع‌آوری زباله‌های شهری تنها ۲۴ ساعت متوقف شود؛ چه بلایی بر سر شهرمان می‌آید؟ علاوه بر این دفن و معدوم‌سازی زباله‌های عفونی بیمارستان‌ها که باید با تمهیداتی خاص انجام شود، تهدید بزرگی برای مبتلا شدن نیروهای زحمت‌کش شهرداری است. بنابراین نباید از زحمات این افراد به راحتی عبور کنیم. 
دومین گروهی که در روزهای کرونایی تلاش فراوانی برای خدمات‌رسانی به مردم داشتند، کسانی‌اند که در ناوگان حمل و نقل کشور فعالیت می‌کنند. در تعطیلات نوروز امسال که همراه با اوج بیماری کرونا بود خیلی از ما ترجیح دادیم در خانه‌هایمان بمانیم و هرگونه فعالیتی خارج از منزل را لغو کردیم، اما تعدادی از هموطنان ما در حال تردد در جاده‌ها بودند و نیازهای اساسی مردم از جمله اقلام غذایی، دارویی و بهداشتی را به دستشان می‌رساندند. راننده‌های کامیون و کسانی که وظیفه جابه‌جایی مواد غذایی و بهداشتی را در اقصی نقاط کشور انجام می‌دادند به اندازه همان پزشکان و کادر درمانی در معرض بیماری بودند اما خدمت به مردم را ترجیح دادند و اکنون وظیفه ماست که یادی از آنان کرده و زحماتشان را قدر بدانیم. 
اگر سرمان را در دنیا بالا می‌گیریم و می‌گوییم فروشگاه‌های زنجیره‌ای کشورمان مالامال از کالاهای ضروری مردم است و بر خلاف کشورهای دیگر مشکلی در تأمین کالا نداریم بخشی از آن مرهون زحمات راننده‌ها و کسانی است که در این زمینه خدمات‌رسانی کردند. در کنار راننده‌های کامیون نباید از زحمات راننده‌های اتوبوس‌های شهری که علی‌رغم شغل سختشان، لحظه‌ای خدمت‌رسانی را متوقف نکردند، غافل شد. 
گروه دیگری نیز که بی‌وقفه در شهرمان خدمات‌رسانی کردند، کسانی‌اند که در بهشت زهرا(س) به تغسیل متوفیان کرونایی پرداختند. از همان روزهای ابتدایی که به حکم مراجع عظام لازم شد که کفن و دفن متوفیان کرونایی با آداب خاص همانند بقیه متوفیان باشد، تعدادی از نیروهای داوطلب و طلبه‌ها پیشقدم شدند تا در کنار بقیه کارکنان بهشت زهرا(س) حضور پیدا کرده و به تغسیل بپردازند. خدمت‌رسانی آنان و انجام فرآیند کفن و دفن متوفیان با دستوری کامل تسکینی برای خانواده‌های داغدار بود. 
در روزهای منتهی به ماه مهمانی خداوند، مردم متدین و انقلابی کشورمان با الهام گرفتن از سخنان رهبر فرزانه انقلاب در حال جمع‌آوری اقلام اساسی و کمک‌های مردمی در قالب «رزمایش همدلی» هستند. اقدامی که نمونه‌اش در دیگر کشورهای دنیا به ندرت یافت می‌شود. ماه مبارک رمضان فرصتی برای همدلی مجدد است تا بتوانیم ضمن کمک مؤمنانه به همشهریان خود غمی را از دلشان برداشته و روزهای سخت بیماری را به دست فراموشی بسپاریم. ماه رمضان ماه خیرات و برکات است و چه خوب است که این خیر و برکت بر سر سفره نیازمندان رود.
ما نشان دادیم که اگر کرونا ویروسی قوی است، مردم ایران با همدلی، ایثار و اتحاد از هر نیرویی قوی‌ترند. زحمات کسانی که در این روزها به مردم خدمت‌رسانی کردند قاب ماندگاری در تاریخ ایران است که برای نسل‌های آینده به نمایش درخواهد آمد. بدون شک همان قدر که کادر درمانی برای مقابله با کرونا زحمت می‌کشند، نیروهای خدمات شهری و برون‌شهری نیز تلاش شبانه‌روزی دارند. فرقی ندارد پزشک باشیم یا پاکبان و راننده. همه با هم یکدست شدیم تا سایه ویروس کرونا از کشورمان برداشته شود. 
گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار
سینمای ایران از سایکودرام می‌ترسد؛ «لاک‌پشت» خلاف جریان است
کارگاه تخصصی آموزش شعر کودک و نوجوان در باغ کتاب برگزار می‌شود
رویداد دانش‌آموزی «لوکیشن ۲» در فرهنگسرای ولاء
گروه موسیقی «سپهر آذر» و «ضرب‌آهنگ رسا» در شب موسیقی ارسباران
ورک‌شاپ نقاشی «درخت پاییزی» در نگارخانه آبی فرهنگسرای امید
اعلام اسامی آثار کوتاه داستانی نهمین جشنواره فیلم شهر
نمایشگاه آثار حجمی «پازل من کامل است» در نگارخانه فرهنگسرای ابن‌سینا
حضور «رابین هود» از ۲۰ آبان در تالار وحدت
مستانه مهاجر و علی اوجی از جشنواره فیلم شهر حکم گرفتند
اکران یک فیلم با چاشنی انفجار
«جادوی کلمات» ویژه‌ی نوجوانان علاقمند به نویسندگی در کتابخانه علامه جعفری
پوستر سی‌وسومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران منتشر شد
حمید نعمت‌الله با «بُت» به فجر می‌آید/ یک درام اجتماعی با لیلا حاتمی و محمدرضا فروتن
آیین رونمایی از ساز سنتور کودک و کتاب آموزشی در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه‌ها- چهارشنبه ۱۴ آبان ماه ۱۴۰۴
نمایش موزیکال و کودکانه‌ «میمون‌ها»‌ در فرهنگسرای فردوس
فیلم؛ گزارش برنامه «صبحانه ایرانی» از ویژه‌برنامه «به افتخار نوجوونی»
رونمایی از کتاب «بگذر‌ ای قوی زیبا» در خانه موزه دکتر علی شریعتی
اعلام اسامی فیلم‌های ۲ بخش جشنواره فیلم شهر
قالیباف: کشوری که استقلال ندارد هیچ ندارد
کارگاه آموزشی «نقاشی با خودکار» در خانه فرهنگ مهرآباد
فراخوان چهاردهمین جشنواره بین‌المللی پویانمایی تهران منتشر شد
مراسم راهپیمایی ۱۳ آبان در تهران آغاز شد
نمایش و تحلیل فیلم «آنی هال» در فرهنگسرای ارسباران
نشست تخصصی نقد و بررسی شعر و ترانه در کانون ادبی زمستان