کد خبر: ۱۰۵۳۰۷

مشکلات پساکرونا را جدی بگیریم

روانشناس البرزی گفت: چند ماهی است که بیماری کرونا مهمان خانه ها و محیط اجتماعی ما همانند بسیاری از کشورهای دیگرشده لذا جدی گرفتن مشکلات پسا کرونا می تواند از ابتلای افراد به اختلالات روانی درجامعه جلوگیری کند.

دکتریونس جاوید نسب روز چهارشنبه درگفت وگو با ایرنا اظهارداشت: پس ازچند ماه درخانه ماندن به دلیل شیوع بیماری کرونا به تدریج مردم به زندگی طبیعی بازگشته اند درحالی که سایه این بیماری همچنان سلامت جسم و روان افراد جامعه را تهدید می کند.

وی با بیان اینکه دراین مدت تعداد مراجعان مربوط به اختلالات روانی ناشی از بیماری کرونا به مراکز مشاوره افزایش یافته،خاطرنشان کرد: دردوران پساکرونا به علت تهدیدهایی روانی که این بیماری برای جامعه بوجود آورد، شمار زیادی از افرادی که با مشکلاتی مانند اضطراب، وسواس ، خود بیمارانگاری، افسردگی و اختلالات روانی روبرومی شوند.

جاویدنسب یادآورشد: افسردگی وتاثیر این بیماری برروح و روان فرد به مرور زمان بسیار خطرناک‌ تراز بیماری کرونا است زیرا این بیماری می‌تواند تمام زندگی فردی، اجتماعی را تحت تاثیر قراردهد.

وی بیان داشت: برای پیشگیری ازافسردگی، تغذیه سالم،خواب کافی، صحبت کردن با افراد مثبت ‌اندیش وامیدوار، ورزش، فعالیت‌های هنری مانند نقاشی و مطالعه توصیه می شود که نباید ازآن غفلت کرد.

وی تصریح کرد: افرادی که به افسردگی دچار شدند می‌توانند با پیاده‌روی روزانه، نشستن درحیاط خانه، بالکن و کنار پنجره برای در معرض نورآفتاب قرارگرفتن، داشتن برنامه منظم و مداوم ورزشی، گوش دادن به موسیقی آرام و شاد و داشتن رژیم متعادل ومناسب،به درمان خود کمک کنند.

این روانشناس داشتن استرس و اضطراب دراین شرایط بحرانی خاص را طبیعی و قابل درک عنوان کرد و افزود: باید توجه کنیم که وقتی اضطراب بیشتر شود،سیستم ایمنی بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد به همین دلیل اگراین استرس به موقع کنترل نشود، منجر به کاهش تمرکز، اختلال در انجام کارها و مختل شدن فعالیت‌های عادی و روزمره افراد می‌شود.

وی عنوان کرد: با کمک گرفتن از راه حل‌های مناسب می‌توان استرس را قبل از اینکه بر روان فرد غلبه کند، کنترل کرد.

جاوید نسب ادامه داد: باید دراین دوره اخبار ناراحت ‌کننده واسترس‌ آور پیگیری نشود، از ورزش‌های متناسب و دارای تکنیک‌های آرام‌سازی استفاده شود وهمچنین مصرف شکلات و نیکوتین را به حداقل برسد واز موسیقی استفاده کرد.

وی از وسواس به عنوان یک اختلال درپساکرونا نام برد که می تواند بر سلامت روان افرادغلبه کند. وسواس فکری و وسواس شست وشوی بیش ازحد اختلالاتی هستند که در دوران پسا کرونا به شدت زندگی بیشتر مردم را تحت تاثیر خود قرارمی‌دهند. وسواس فکری منجر به افکارپریشان و فکر کردن و مرور کردن خاطرات بد، خشن و ناراحت کننده شده و همچنین منجر به شک مداوم در انجام یک سری رفتار واعمال می‌شود.

وی با اشاره به اینکه افراد وسواس هرموضوعی را بیش از حد بررسی می‌کنند، اظهارداشت: این افراد درانتخاب‌های خود بسیار سختگیرهستند که این موارد باعث ناراحتی فرد و استرس و اضطراب آنها می‌شود. وسواس مربوط به شست‌ وشوی بیش ازحد هم وقت زیادی از فرد گرفته و به روان و پوست او آسیب می‌رساند.ازدیگر اختلالات روانی که در این دوره ممکن است، فرد با آن مواجه شود، اختلال بیمار انگاری است، در این اختلال فرد کوچک‌ترین تغییر دروجود خود را ناشی از شروع بیماری می‌داند و با نشان داد هرعلایمی به پزشک و بیمارستان مراجعه می‌کند.

وی گفت: دراختلال تجزیه‌ای نیز فرد درمقابل فشار روانی، قادر به درک آن نیست و برای کم کردن بار فشار روانی، اقدام به پاک کردن صورت مساله می‌کند.

جاوید نسب تاکید کرد: برای پیشگیری از بیماری کرونا همچنان باید به نکات بهداشتی و اقدامات پیشگیرانه که ازسوی ستاد ملی مبارزه با کرونا مطرح می شود توجه کرد و با رعایت بهداشت فردی و حفظ فاصله گذاری اجتماعی به جنگ با این بیماری منحوس ادامه داد تا شعارملی ما کرونا را شکست می دهیم با مشارکت وهمدلی مردم و مدافعان سلامت درجامعه تحقق یابد.

گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار

تمدید مهلت ارسال اثر به جایزه «ساعد باقری»‌؛ استقبال خوب شرکت‌کنندگان

فرهنگسرای منتظر با برنامه‌های متنوع فرهنگی میزبان نمازگزاران می‌شود

قاب‌هایی به رنگ مهر «مادرانه» در نگارخانه آبی

عکس؛ دومین شب مجالس تعزیه «شبیه نور» در خانه هنرمندان ایران

فیلم؛ نخستین شب مجالس تعزیه «شبیه نور» در خانه هنرمندان ایران

انتشار خاطرات یک فعال اصلاح‌طلب زن در «تا آن ستاره»

برگزاری آیین سنتی تعزیه‌خوانی در فرهنگسرای سلامت

معرفی اعضای شورای سیاستگذاری چهل‌ودومین جشنواره فیلم کوتاه

نمایش ۶۰ اثر از بزرگان خوشنویسی در نیاوران

صفحه اول روزنامه‌ها- چهارشنبه ۱۸ تیر ماه ۱۴۰۴

ترانه‌ای برای وطن در فرهنگسرای ارسباران

آموزش تکنیک‌های مطالعه در «با هم بخوانیم» کتابخانه داوودیه

خانه نمایش سازمان فرهنگی هنری می‌تواند به متولی هنر تعزیه در شهر تهران تبدیل شود

نمایش و نقد فیلم «تاندربولتز» در فرهنگسرای ارسباران

اکران مستندی درباره تاریخچه پیدایش تعزیه

«ای ایران بخوان» به میدان انقلاب رسید

کتابی که بعد از ۴۰ سال همچنان قابل رجوع است؛ سید جعفر شهیدی و تحقیق در تاریخ

کدام فیلم‌ها این هفته راهی اکران می‌شوند؟

آشنایی با ابزارهای متنوع هوش مصنوعی در فرهنگسرای فردوس

فراخوان مسابقه روایت‌نویسی «به نام وطن» منتشر شد

۶ شب تعزیه و مرثیه‌خوانی در باغ کتاب تهران

صفحه اول روزنامه‌ها- سه‌شنبه ۱۷ تیر ماه ۱۴۰۴

خوانش نمایشنامه «راز پروانه‌ها» در فرهنگسرای عطار نیشابوری

فرشته‌ها شبیه «فرشته‌»اند؛ آقازاده‌ها این دختر را خوب بشناسند

آغاز اکران آنلاین مستند برگزیده جشنواره فیلم فجر