کد خبر: ۱۰۹۷۹۸

آشنایی با عناصر گوناگون داستان نویسی

«تأملی دیگر در باب داستان» به قلم لارنس پرین عناصر گوناگون داستان‌نویسی را به مخاطب معرفی می کند.


آشنایی با عناصر گوناگون داستان نویسی ////////////// خبر نصفه ست  خانم شادالوییبه گزارش پایگاه خبری ـ تحلیلی فرهنگ وهنرکتاب «تاملی دیگر در باب داستان» به قلم لارنس پرین، در ۹ فصل عناصر گوناگون داستان‌نویسی مانند طرح داستان، زاویه دید، شخصیت‌پردازی، خیال‌پردازی و ... را مورد مطالعه و بررسی قرار می‌دهد.
با وجود اینکه داستان‌نویسی به استعداد بخصوصی نیاز دارد و حتی معیار‌های عام موجود داستان‌نویسی از داستان‌هایی که نویسندگان موفق نوشته‌اند، برآمده است؛ اما لارنس پرین (Laurence Perrine) در کتاب تاملی دیگر در باب داستان (Story and structure) به قصه‌نویسان کمک می‌کند تا سطح آگاهی‌های فنی‌شان را افزایش داده و برای یادگیری بیشتر و بهتر مهارت‌های داستان‌نویسی تلاش کنند.

لارنس پرین در کتاب تأملی دیگر در باب داستان که بار‌ها تجدید چاپ شده و تاکنون فروش بسیاری داشته است، نگاهی تازه به قصه‌نویسی دارد. نگاهی که زاویه دید نویسندگان مهم و معروف ادبیات داستانی را همراه با تحلیل‌های قابل فهم در اختیار شما قرار می‌دهد و از سوی دیگر با ارزش‌های جامعه ایرانی نیز هماهنگ است.

آنچه سبب تمایز این کتاب با دیگر کتاب‌های این حوزه شده، آن است که نویسنده از داستان‌های نویسندگان معروف دنیا جهت نشان دادن عناصر داستانی و تکنیک‌های داستان‌نویسی استفاده نموده است. اغلب مطالب ذکر شده در این کتاب مربوط به داستان کوتاه هستند.

در بخشی از کتاب «تاملی دیگر در باب داستان» می‌خوانیم:

شک و انتظار در داستان، خواننده را وامی‌دارد تا از خود سؤال کند که «بعد چه اتفاقی خواهد افتاد؟» یا «آخرش چه خواهد شد؟»؛ آن‌گاه او را مجبور می‌کند که جهت یافتن پاسخی برای پرسش‌های خود، داستان را ادامه دهد.

شک و انتظار هنگامی به اوج خود می‌رسد که کنجکاوی خواننده به تشویش وی دربارۀ سرنوشت شخصیت اصلی داستان، گره بخورد. درست مثل شک و انتظار قوی‌ای که در سریال‌های قدیمی، که اتفاقاً اسم بامسمای آویزان از پرتگاه را یدک می‌کشید، شاهدش بودیم.

بدین ترتیب که قهرمان مرد را در لبۀ پرتگاهی آویزان نگاه می‌داشتند یا در پایان هر سریال، ضمن حادثه‌ای فرعی، قهرمان زن فیلم را، در حالیکه به ریل راه‌آهن بسته شده بود و قطار سریع‌السیری هم هر لحظه نزدیک‌تر می‌شد، به حال خود رها می‌کردند.

در داستان‌های جنایی به صورت معما، که به داستان‌های معماوار پلیسی معروف‌اند، شک و انتظار، با سؤال «چه کسی جنایت را مرتکب شده است؟» و در داستان‌های عشقی، شک و انتظار، با سؤال: «آیا این پسر به دختر محبوبش خواهد رسید؟» و یا «آیا دو دلداده دوباره به هم دست خواهند یافت، چگونه ایجاد می‌شود؟».

ولی در داستان‌هایی که اشکال پیچده‌تری دارند، این‌گونه نیست و به جای سؤال «بعد چه اتفاقی خواهد افتاد؟» سؤال «چرا چنین اتفاقی می‌افتد؟» مطرح است.

یعنی سؤال چنین داستان‌هایی این نیست که «بعد چه خواهد شد؟» بلکه سؤال این است که «با توجه به مسائل انسانی، چرا شخصیت اصلی داستان دست به چنین اعمالی می‌زند؟» سعی چنین داستان‌هایی همانا تحلیل رفتار «شخصیت اصلی داستان» است.
گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار

صفحه اول روزنامه ها- پنجشنبه ۱۹ تیر ماه ۱۴۰۴

تمدید مهلت ارسال اثر به جایزه «ساعد باقری»‌؛ استقبال خوب شرکت‌کنندگان

فرهنگسرای منتظر با برنامه‌های متنوع فرهنگی میزبان نمازگزاران می‌شود

قاب‌هایی به رنگ مهر «مادرانه» در نگارخانه آبی

عکس؛ دومین شب مجالس تعزیه «شبیه نور» در خانه هنرمندان ایران

فیلم؛ نخستین شب مجالس تعزیه «شبیه نور» در خانه هنرمندان ایران

انتشار خاطرات یک فعال اصلاح‌طلب زن در «تا آن ستاره»

برگزاری آیین سنتی تعزیه‌خوانی در فرهنگسرای سلامت

معرفی اعضای شورای سیاستگذاری چهل‌ودومین جشنواره فیلم کوتاه

نمایش ۶۰ اثر از بزرگان خوشنویسی در نیاوران

صفحه اول روزنامه‌ها- چهارشنبه ۱۸ تیر ماه ۱۴۰۴

ترانه‌ای برای وطن در فرهنگسرای ارسباران

آموزش تکنیک‌های مطالعه در «با هم بخوانیم» کتابخانه داوودیه

خانه نمایش سازمان فرهنگی هنری می‌تواند به متولی هنر تعزیه در شهر تهران تبدیل شود

نمایش و نقد فیلم «تاندربولتز» در فرهنگسرای ارسباران

اکران مستندی درباره تاریخچه پیدایش تعزیه

«ای ایران بخوان» به میدان انقلاب رسید

کتابی که بعد از ۴۰ سال همچنان قابل رجوع است؛ سید جعفر شهیدی و تحقیق در تاریخ

کدام فیلم‌ها این هفته راهی اکران می‌شوند؟

آشنایی با ابزارهای متنوع هوش مصنوعی در فرهنگسرای فردوس

فراخوان مسابقه روایت‌نویسی «به نام وطن» منتشر شد

۶ شب تعزیه و مرثیه‌خوانی در باغ کتاب تهران

صفحه اول روزنامه‌ها- سه‌شنبه ۱۷ تیر ماه ۱۴۰۴

خوانش نمایشنامه «راز پروانه‌ها» در فرهنگسرای عطار نیشابوری

فرشته‌ها شبیه «فرشته‌»اند؛ آقازاده‌ها این دختر را خوب بشناسند