کد خبر: ۱۱۰۷۱۴

گزارش مجوزهای دفتر موسیقی در نیمه نخست سال 1399

دفتر موسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گزارش صدور مجوزها را در نیمه نخست سال منتشر کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، در شش ماه نخست امسال یک هزار و 695 تک‌آهنگ، 135 اثر تصویری یا نماهنگ، 159 آلبوم مجوز انتشار گرفتند. همچنین با توجه به عدم برگزاری اجراهای صحنه‌ای در شش ماه اول امسال به دلیل شیوع کرونا، در این مدت مجوز 16 عنوان برنامه اجرای صحنه‌ای با 30 اجرا از سوی دفتر موسیقی صادر شده است که این اجراها به‌صورت آنلاین برای علاقه‌مندان پخش شده است.

این آمار نشان می‌دهد که در موسیقی سنتی 48 آلبوم و 91 تک‌آهنگ، در موسیقی پاپ 46 آلبوم و 1212 تک‌آهنگ، در موسیقی کلاسیک 14 آلبوم و 39 تک‌آهنگ، در موسیقی نواحی 10 آلبوم و 53 تک‌آهنگ، در بخش تلفیقی 39 آلبوم و 292 تک‌آهنگ و در موسیقی کودک 2 آلبوم و 8 تک‌آهنگ مجوز انتشار را دریافت کرده‌اند که نشان می‌دهد با وجود فراوانی تک‌آهنگ‌ها در موسیقی پاپ، موسیقی سنتی از ساز و کار منسجمی برای انتشار آلبوم‌ها برخوردار بوده است.

در این میان 38 مجوز برای انتشار کتاب صوتی هم صادر شده که کتاب "پرنده من" نوشته " فریبا وفی" شاخص‌ترین اثر در این حوزه است.

شاخص‌ترین آثار بخش‌های مختلف

در بخش پاپ در شش ماه نخست سال، از میان آلبوم‌های پاپ که مجوز انتشار گرفته‌اند، می‌توان به آلبوم‎های "سیب هوس" به آهنگسازی و خوانندگی امیر عظیمی، "تک‌گویی" به آهنگسازی و خوانندگی سیروان خسروی، "آدمای شب‌زده" به آهنگسازی و خوانندگی کاوه یغمایی و "دوراهی" به آهنگسازی و خوانندگی امیرعباس گلاب اشاره کرد.

 همچنین بیشترین مجوز را در بخش پاپ به ترتیب افشین آذری با یازده اثر، سینا سرلک با ده اثر و پدرام بهزادی‌فر با هفت اثر دریافت کرده‌اند که همه آن‌ها در قالب تک‌آهنگ بوده است.

در بخش سنتی از میان آثاری که مجوز انتشار گرفته‌اند باید به آلبوم‎های "آیینه " به خوانندگی و آهنگسازی جواد طیرانی بطحایی، "نهان" به خوانندگی حسین علیشاپور و آهنگسازی یاسمین رحمتی، "هم‌نفسی با خدا" به خوانندگی و آهنگسازی علیرضا فولادی و"با من بخوان" به خوانندگی علیرضا قربانی و آهنگسازی حسام ناصری اشاره کرد.

بیشترین مجوز را در بخش موسیقی سنتی در بخش تک‌آهنگ علی دهکردی با هفت اثر و علیرضا گلبانگ با سه اثر دریافت کرده‎اند.

در بخش موسیقی کلاسیک از میان شاخص‌ترین آلبوم‌های منتشر شده می‌توان به آلبوم‌های "کنسرت بزرگداشت پرویز تناولی" به آهنگسازی کریستف رضایی، مازیار یونسی و پیمان یزدانیان، "مشتاق گل" به آهنگسازی هوشنگ کامکار و "نوروز آیینه " به آهنگسازی فردین خلعتبری اشاره کرد.

در بخش موسیقی تلفیقی نیز می‌توان به آلبوم‌ها و تک‌آهنگ‌هایی چون "از روزهای نبودن" به خوانندگی سالار عقیلی و آهنگسازی هومن دهلوی، "ایستگاه" به خوانندگی امید نعمتی و آهنگسازی مهیار علیزاده، " آغوشی خیالی" به خوانندگی علی یاری و حسین (ایرج) خواجه امیری اشاره کرد.

آمار مقایسه‌ای

در شش ماه اول سال 1398 یک هزار و 78 تک‌آهنگ، 127 نماهنگ، 161 آلبوم و 270 عنوان اجرای صحنه‌ای از دفتر موسیقی مجوز گرفته بود.

در شش ماه نخست سال گذشته، در بخش آلبوم‌ها پاپ ۳۰، سنتی ۶۰، کلاسیک ۹ محلی ۱۹ و تلفیقی ۴۳ اثر تولید شده‌اند که در بخش پاپ رشد بیشتری در سال جاری مشاهده می‌شود.

در تولید تک‌آهنگ در همین بازه زمانی در سال گذشته تعداد پاپ ۷۶۵، سنتی ۶۴، کلاسیک ۱۸، محلی ۲۷ و تلفیقی ۲۰۴ اثر تولید شده‌اند که در همه بخش‌ها افزایش دیده می‌شود.

آمار و عناوین مجوزهای صادر شده دفتر موسیقی برای آلبوم، تک‌آهنگ، اثر تصویری (نماهنگ) و اجرای صحنه‌ای در شش ماه نخست سال 99 در سایت معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نشانی honari.farhang.gov.ir منتشر شده است.

گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار

تمدید مهلت ارسال اثر به جشنواره فیلم کوتاه تهران

قصه‌های تلخ و شیرین محله‌ای قدیمی در فصل تازه «حکایت‌های کمال»

صفحه اول روزنامه ها- شنبه ۲۱ تیر ماه ۱۴۰۴

صفحه اول روزنامه ها- پنجشنبه ۱۹ تیر ماه ۱۴۰۴

تمدید مهلت ارسال اثر به جایزه «ساعد باقری»‌؛ استقبال خوب شرکت‌کنندگان

فرهنگسرای منتظر با برنامه‌های متنوع فرهنگی میزبان نمازگزاران می‌شود

قاب‌هایی به رنگ مهر «مادرانه» در نگارخانه آبی

عکس؛ دومین شب مجالس تعزیه «شبیه نور» در خانه هنرمندان ایران

فیلم؛ نخستین شب مجالس تعزیه «شبیه نور» در خانه هنرمندان ایران

انتشار خاطرات یک فعال اصلاح‌طلب زن در «تا آن ستاره»

برگزاری آیین سنتی تعزیه‌خوانی در فرهنگسرای سلامت

معرفی اعضای شورای سیاستگذاری چهل‌ودومین جشنواره فیلم کوتاه

نمایش ۶۰ اثر از بزرگان خوشنویسی در نیاوران

صفحه اول روزنامه‌ها- چهارشنبه ۱۸ تیر ماه ۱۴۰۴

ترانه‌ای برای وطن در فرهنگسرای ارسباران

آموزش تکنیک‌های مطالعه در «با هم بخوانیم» کتابخانه داوودیه

خانه نمایش سازمان فرهنگی هنری می‌تواند به متولی هنر تعزیه در شهر تهران تبدیل شود

نمایش و نقد فیلم «تاندربولتز» در فرهنگسرای ارسباران

اکران مستندی درباره تاریخچه پیدایش تعزیه

«ای ایران بخوان» به میدان انقلاب رسید

کتابی که بعد از ۴۰ سال همچنان قابل رجوع است؛ سید جعفر شهیدی و تحقیق در تاریخ

کدام فیلم‌ها این هفته راهی اکران می‌شوند؟

آشنایی با ابزارهای متنوع هوش مصنوعی در فرهنگسرای فردوس

فراخوان مسابقه روایت‌نویسی «به نام وطن» منتشر شد

۶ شب تعزیه و مرثیه‌خوانی در باغ کتاب تهران