کد خبر: ۱۱۱۴۲۱

با عبارت «جان پدر کجاستی» شعر بگویید

خانه ادبیات افغانستان با همکاری دو تشکل ادبی این کشور قصد دارد مجموعه شعری با نام «جان پدر کجاستی» تدوین کند. این عبارت به عنوان فراخوان ارسال شعری تبدیل شده و شاعران می‌توانند برای قرار گرفتن سروده‌هایشان در آن، اثر بفرستند.

به گزارش پایگاه خبری ـ تحلیلی فرهنگ وهنر، حمله تروریستی ۱۲ آبان به دانشگاه کابل و شهادت شماری از دانشجویان این دانشگاه، شاعران فارسی‌سرا را به سرودن اشعاری در مذمت خونریزی و تقبیح رفتارهای تروریستی دعوت کرد.

بازتاب این واقعه تلخ در شعر شاعرانی چون علیرضا قزوه، محمدرضا وحیدزاده و محمدحسین انصاری‌نژاد از ایران و سیدضیاء قاسمی، سهراب سیرت و قاسم ساکنی از افغانستان، موجب شد تا خانه ادبیات افغانستان، موسسه فرهنگی درّ دری و کانون ادبی کلمه را بر آن داشت تا مجموعه‌ای از سروده‌های شاعران فارسی‌زبان را برای این وقایع گرد آورند.

اکنون عبارت «جان پدر کجاستی» به نمادی برای بیان اندوه دو ملت ایران و افغانستان نسبت به تهاجم‌هایی که بر دانش و آگاهی در این کشور می‌شود، تبدیل شده است.

حالا هر شاعری می‌تواند برای تدوین مجموعه شعری با عنوان آشنای «جان پدر کجاستی؟» طبع خود را بیازماید و سروده‌هایش را تا جمعه ۲۳ آبان ۱۳۹۹ برای خانه ادبیات افغانستان بفرستد.

شماره تلفن ۹۸۹۳۸۸۰۲۱۹۳۴+ همچنین نشانی ایمیل zahra.jawaher@gmail.com برای ارسال آثار در نظر گرفته شده است.

همچنین از خراسان خبر می‌رسد که کتاب شعر «جان پدر کجاستی» توسط محمدکاظم کاظمی، شاعر افغانستانی مقیم ایران و عضو هیأت علمی برون مرزی فرهنگستان زبان و ادب فارسی منتشر می‌شود. او گفته است که تاکنون ۴۰ عنوان شعر با موضوع حادثه تروریستی دانشگاه کابل به دستش رسیده است.

یادآور می‌شود، دانشگاه کابل در شب میلاد پیامبر اکرم (ص) مورد حمله تروریستی گروهک داعش قرار گرفت و ۲۳ تن از دانشجویان این دانشگاه به شهادت رسیدند. همچنین در این حمله تروریستی بیش از ۳۰ تن از دانشجویان زخمی شدند.

«جان پدر کجاستی؟» پیامک پدری است که پس از ۱۴۲ بار تماس با گوشی دخترش، برای اطلاع از وضعیت او بی‌پاسخ ماند و همین عبارت شاعرانه که به هشتگ غم‌انگیزی در توئیتر و اینستاگرام تبدیل شد، دستمایه اشعاری از سوی شاعران ایران و افغانستان نیز قرار گرفت.
گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار
نشست ادبی «از قلم تا قله» در فرهنگسرای سلامت
رونمایی کتاب‌های «برف کهنه» و «برف نو» در فرهنگسرای خاوران؛ روایت نوجوانان از جنگ و زندگی
رونمایی از سه اثر تازه حجت‌الاسلام محمدتقی رهبر در چهارمین همایش «مبانی تربیتی در مکتب نهج‌البلاغه»
اجرای رایگان نمایش «کلیله و دمنه» در تماشاخونه فردوس
پنجمین جشنواره فرهنگی هنری «بحران» برگزار می‌شود
آیین تعزیه‌خوانی «روضه مادر ۳» در فرهنگسرای سلامت
جای خرده‌روایت‌های مردمی از جنگ هشت ساله در آثار ما خالی است
پیام سرپرست سازمان فرهنگی هنری به مناسبت هفته کتاب
نشست «کتابنوش» با حضور دو نویسنده دفاع مقدس برگزار شد
ویژه‌برنامه «خانواده در پرتو عشق فاطمی» در فرهنگسرای خانواده برگزار می‌شود
نمایش و نقد فیلم «با استعداد» در فرهنگسرای ارسباران
رونمایی از کتاب «داستان‌هایی که اکران نشد» نوشته ابوالفضل جلیلی در فرهنگسرای سرو
تجلیل از نویسندگان نوجوان در رویداد «نوجهان» همزمان با هفته کتاب
نمایشگاه گروهی «نقطه‌عطف؛ روایت هنر در قاب کتاب» برپا می‌شود
برپایی فرهنگسرای منتظر در دانشگاه تهران
کتاب‌ها از قفسه‌ها بیرون آمدند؛ رویداد «دست‌ به‌ دست» در بلوار کشاورز
رونمایی از کتاب «من بلدم بخوانم» در فرهنگسرای اشراق
نمایشگاه «فاطمه(س) برکت مکتب پیامبر(ص)» در فرهنگسرای امید
صفحه اول روزنامه‌ها- سه‌شنبه ۲۷ آبان ماه ۱۴۰۴
۲ نمایش تازه در تماشاخانه‌ ایران‌شهر به صحنه‌ می‌رود
«شبح کژدم» کیانوش عیاری در موزه سینما
رونمایی کتاب «کلاه سفید» در فرهنگسرای خاوران
صدای داستان‌ها در فضای مجازی شنیده می‌شود
نشست تخصصی و نمایشگاه «سیمای تهران» در موزه عکسخانه شهر
هفتاد و نهمین نشست دورهمی بچه‌کتابخون‌ها با عنوان «کتاب دور سفره»