کد خبر: ۱۱۷۳۳۷

دولت و مختصات آن از نگاه شهید محمدباقر صدر منتشر شد

«نظریه دولت در مکتب کلامی و فقهی علامه شهید سید محمدباقر صدر» روانه بازار نشر شد.

دولت و مختصات آن از نگاه شهید محمدباقر صدر منتشر شد
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری فرهنگ و هنر ، تازه‌ترین اثر از منشورات مرکز اسناد انقلاب اسلامی با عنوان «نظریه دولت در مکتب کلامی و فقهی علامه شهید سید محمدباقر صدر» روانه بازار نشر شد.

در این کتاب نظریه دولت و مختصات آن را در نظرگاه شهید محمدباقر صدر بررسی می‌کند.

شهید صدر را می‌توان از جمله متفکران مسلمانی دانست که به اندیشه جمهوری اسلامی اعتقاد راسخ داشت. نظام جمهوری اسلامی نیز در مبنای مشروعیت، ساختار تقسیم قدرت، تدوین قانون اساسی، نظام اقتصادی و ... بهره فراوانی از اندیشه این عالم فرهیخته جهان اسلام برده است.

با توجه به جهان‌شمولی و اهمیت اندیشه‌های شهید صدر برای جهان اسلام و به ویژه جامعه علمی ایران، در این کتاب سعی شده تا اندیشه سیاسی این متفکر شیعه در باب دولت مطلوب مورد مداقه قرار گیرد و از آنجایی که نظریه دولت و مختصات آن یکی از وجوه مهم اندیشه شهید صدر محسوب می‌شود، پرداختن به این موضوع از حیث نظری و عملی بسیار اهمیت دارد. این تحقیق به خواننده کمک خواهد کرد تا رویکرد انتقادی دولت در اسلام را نسبت به نظریات لیبرالیستی و مارکسیستی تمییز داده و درک کند.

کتاب شامل بر سه فصل است؛ فصل نخست نظریه دولت در تقریرات شهید صدر را بررسی می‌کند. عنوان فصل دوم «مختصات دولت در اندیشه شهید صدر» است و فصل سوم و پایانی ارکان دولت مطلوب در اندیشه سیاسی شهید صدر را مورد مداقه قرار می‌دهد.

در بخشی از کتاب می‌خوانیم:

«به نظر شهید صدر در عصر غیبت معصوم، مرجعیت صالح باید مترصد دولت‌سازی براساس احکام و مبانی اسلامی باشد. فقیهان مسلمان و نخبه که علمای شریعت هستند رهبری مبارزه علیه ظلم و استثمار را بر عهده بگیرند و پس از براندازی طاغوت، حکومت صالحان را تشکیل دهند. آنها نماینده هیچ طبقه‌ اجتماعی خاصی نیستند بلکه ضمیر امت و توده مظلوم خود هستند.»

«نظریه دولت در مکتب کلامی و فقهی علامه شهید سید محمدباقر صدر» به قلم سید محمدجواد قربی نگاشته شده و در ۴۰۸ صفحه با قیمت ۶۵ هزار تومان در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته است. شما می‌توانید برای خرید این کتاب به صفحه منشورات سایت مرکز اسناد انقلاب اسلامی مراجعه کنند.
گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار
اجرای قطعات ماندگار حماسی توسط ارکستر «سرو» در اجتماع مردمی «انا علی العهد»
تعطیلی سالن‌های نمایشی به مناسبت وفات حضرت معصومه(س)
ویژه‌برنامه «سرباز وطن» با حضور ناخدا صمدی برگزار شد
«ارکستر ملی نغمه باران» در فرهنگسرای ارسباران روی صحنه می‌رود
آیین پاسداشت سازگر پیشکسوت بیاض امیرعطایی در فرهنگسرای ارسباران
امکان جهانی بهتر در گرو بخشش و بازسازی روابط انسانی
از شعرخوانی تا روایت خاطرات؛ نشست «دیدار ماه» فرصتی برای توسعه فرهنگ و هنر پایتخت
تولید یک آلبوم درباره جنگ تحمیلی ۱۲ روزه؛ «عشق در آتش» شنیدنی شد
«عروس انار» و «لمس» در تماشاخانه ایران‌شهر
چهل و هفتمین پرسه‌زنی کانون عکاسی شفق در منطقه ۱۲ تهران
پویش «مهر ایران»؛ نامه‌ای به فرزندان دانش‌آموز شهدای جنگ ۱۲ روزه
فیلم؛ اجرای گروه کُر مادران شهر تهران در بوستان آب و آتش
نخستین گمانه‌زنی‌ها درباره برنده نوبل ادبیات
تأکید بر نقش خاوران در آگاهی تاریخی و توسعه فرهنگی
صفحه اول روزنامه‌ها- چهارشنبه ۹ مهرماه ۱۴۰۴
یازدهمین دوره جشنواره خاتم، ویژه سیره پیامبر اکرم(ص) برگزار می‌شود
اجتماع بزرگ مردمی «انا علی‌العهد» در میدان امام حسین(ع)
بازدید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی پنجشنبه و جمعه این هفته رایگان است
بازدید معاون هنری سازمان فرهنگی هنری از پردیس تئاتر تهران
اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره هنرهای تجسمی منصوب شدند
جنگ، جنگِ اطلاعات، تکنیک و هوش مصنوعی است
«بانوان مبارز» تجلیل شدند/ از فیلمساز و امدادگر جنگ تا همسر شهیدان شادمانی و طهرانچی
مدیران چهار بخش هفتمین دوره جشنواره تئاتر «شهر» معرفی شدند
نمایش و تحلیل فیلم سینمایی «آرواره‌ها» در فرهنگسرای ارسباران
«متولد تهران» به جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران راه یافت