کد خبر: ۱۴۱۷۵

کارگاه فهم معماري ايران به طور رسمي آغاز به کار کرد

آئين گشايش کارگاه فهم معماري ايران - پنجره‌اي به شوشتر- روز سه‌شنبه ساعت 16 با حضور رئيس فرهنگستان هنر، جمعي از مسئولان سياسي استان خوزستان، اساتيد و علاقمندان معماري در تالار فرهنگ شوشتر برگزار شد.

به گزارش خبرگزاري شهر، مهندس وحيد قاسمي، مدير مرکز رويدادهاي معماري ايران و دبير کارگاه فهم معماري در مقدمه‌ اين مراسم گفت: امروز فرصتي فراهم شده تا از پنجره‌ شوشتر به جهان معماري ايران نگاه کنيم و از آن منظر جهان معماري (هم از بعد صورت و هم از بعد معنا) را بيشتر بشناسيم پس زانوي ادب در برابر شوشتر مي‌زنيم و اميدواريم اين پنجره از اقصي نقاط ايران باز شود.

در بخش اول اين مراسم نماينده ولي فقيه و امام جمعه اهواز، استاندار خوزستان، نماينده‌ مردم شوشتر، علي معلم دامغاني رئيس فرهنگستان هنر و دکتر خورشيدي، رئيس دانشگاه آزاد جامع واحد شوشتر به ايراد سخنراني پرداختند.

سيدمحمدعلي موسوي جزايري نماينده ولي فقيه و امام جمعه‌ اهواز ضمن تقدير از برگزارکنندگان اين کارگاه در مورد معماري شوشتر از منظر اسلامي به سخنراني پرداخت.
سيد جعفر حجازي، استاندار خوزستان گفت:ما ارزش‌هاي تاريخي خيلي زيادي داريم ولي توجه لازم را به آنها نداريم. البته حرکت براي پاسداشت اين ثروت‌ها در استان، آغاز شده و اين کارگاه هم فرصت خوبي است. سپس سادات موسوي، نماينده مردم شوشتر درباره‌ي اهميت جهانگردي در اسلام، نقش گردشگري در توليد اشتغال و حفاظت از آثار باستاني نکاتي را بيان کرد.

در اين بخش نوبت به پخش فيلم شوشتر رسيد. فيلم پويانمايي عکس‌هاي هوايي شوشتر که در آن ساخت سازه‌هاي آبي و پل‌هاي شوشتر بازسازي شده براي مخاطبان به نمايش درآمد.

سپس رئيس فرهنگستان هنر، محمدعلي معلم دامغاني در ابتداي سخنانش به ريشه‌يابي نام «شوشتر» پرداخت. او معماري درست را عامل پابرجاي ماندن ملت‌هاي قديمي دانست و گفت: چنان که ديده‌ايم در عالم کشورهايي با نام‌هاي افسانه‌اي بوده‌اند که امروز از آنها شايد نامي يا حتي يادي هم برجاي نمانده. مثلاً مصر، مصر است ولي مصر معابد و فراعنه نيست. کشوري عربي است که نسبتش با آن بناها، همان نسبتني است که ما با اين بناها داريم.

وي ادامه داد: در حالي که ايراني‌ها با آثارشان نسبت نزديک و روشني دارند؛ با شوش، شوشتر، سوسنگرد و همه آثاري که در اين سو و آن سو وجود دارد. اگر کسي بپرسد، شش يا هفت هزار سال تاريخ ايران مديون چه مطلبي است بايد گفت معماري درست. معماري که اگر حقيقت نداشت، در حمله‌ اسکندر برباد شده بوديم.يا در حمله‌ اعراب، ما نيز مانند مصر با زبان عربي و اعتقادات مختلف بوديم. اگر بنياد درست نبود، از هلاکو و مغول و تيمور، جان به در نمي‌برديم.

دکتر خورشيدي، رئيس دانشگاه جامع آزاد نيز آخرين مسئولي بود که در آئين افتتاح کارگاه به سخنراني پرداخت.

کارگاه فهم معماري ايران- پنجره‌اي به شوشتر- از 31 فروردين تا 10 ارديبهشت برگزار مي‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظر