کد خبر: ۸۰۲۰۷

حجت الاسلام حیدری در برنامه «گل واژه های انصاف»:

حسن خلق روزی را زیاد می کند

برنامه «گل واژه های انصاف» روز دوشنبه دهم آذر ماه با حضور حاج محمود نکوگویان فرزند شیخ رجبعلی خیاط «نکوگویان»، شیر خدا، حماسه سرا، حجت الاسلام حیدری و جمعی از کسبه محله شهران جنوبی اجرا شد.

به گزارش رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، در ابتدای برنامه و پس از قرائت قرآن و سرود، نسیم سلیم زاده رییس فرهنگسرای معرفت ضمن خیرمقدم گزارش مختصری از نحوه اجرای طرح "گل واژه های انصاف" و روند انتخاب کسبه نمونه ارائه داد.

حجت‌الاسلام والمسلمین حیدری با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) که خوش‌خلقی از دین است و رزق و روزی را زیاد می‌کند، حسن خلق را یکی از آداب کسب و کار دانست و افزود: خوش برخورد بودن در ایجاد انگیزه و صداقت و تلاش مضاعف تأثیر فراوان دارد. .

وی اضافه کرد: امام صادق(ع) نیز درباره خوش‌خلقی فرمود: حسن خلق، رزق و روزی را زیاد می‌کند و نیز فرمود: هر صنعت‌گر و صاحب شغلی ناگزیر باید سه خصوصیت داشته باشد تا کار و کسب او رونق پیدا کند؛ اول این‌که در کار خود ماهر باشد، دوم این‌که در کار خود امانت به خرج دهد و سوم این‌که خوش برخورد و خوش رفتار باشد..

وی در رابطه با این حدیث امام جعفر صادق(ع) گفت: در این حدیث به سه اصل از اصول اخلاقی از جمله استفاده از مهارت، رعایت امانت و پرهیز از خیانت و خوش‌برخوردی اشاره شده است..

حجت‌الاسلام حیدری در بیان آثار اخلاق حسنه افزود: در نظام ارزشی اسلام و مکتب روح‌بخش اهل‌ بیت(ع) به خوش‌برخوردی و داشتن برخورد خوب و نیکو، تأکید فراوان شده است.

وی با بیان اینکه خوش‌برخوردی، علاوه بر آنکه پاداش اخروی دارد، آثار دنیوی متعددی نیز به همراه دارد، ادامه داد: خوش‌برخوردی، پیوندهای دوستی را محکم می‌کند و به وضعیت کار بهبود می‌بخشد چنان‌که پیامبر اکرم(ص) فرمود: خوش‌خلقی دوستی را پایدار می‌کند.

وی افزایش بهره‌وری و آبادانی را از دیگر آثار خوش‌برخوردی برشمرد و ضمن بیان مثال هایی در این زمینه گفت: خوش‌برخوردی موجب افزایش بهره‌وری و آبادانی می‌شود چنان‌که امام صادق(ع) فرمود: نیکوکاری و خوش‌برخوردی، زمین‌ها را آباد می‌کند..

 وی بالندگی و گشایش روزی را از دیگر آثار خوش‌برخوردی بیان کرد و افزود: خوش‌برخوردی و داشتن برخورد نیکو، باعث رشد و بالندگی و گشایش و افزایش رزق و روزی خواهد بود. پیامبر اکرم(ص) فرمودند: گنجینه‌های روزی، در نرم‌خویی و گشاده‌رویی است.

وی آرامش در محل کار و ایجاد تصویر مثبت از زندگی و همچنین جلوگیری از لغزش و خیانت را از دیگر آثار خوش‌برخوردی دانست و گفت:  داشتن برخورد خوب و چهره باز و خوش اخلاقی، موجب ایجاد تصویر مثبت از سازمان کار خواهد بود چنان‌که امیرالمؤمنین امام علی(ع) می‌فرماید: هر کسی که اخلاقش را نیکو کند، راه‌های زندگی برای او هموار می‌شود.

حجت‌الاسلام حیدری در پایان با اشاره به این حدیث از امام جعفرصادق(ع) که می‌فرماید: اخلاق نیکو، لغزش‌ها را ذوب می‌کند، همان‌گونه که آفتاب یخ را، یادآور شد: خوش‌برخوردی و اخلاق نیکو، باعث جلوگیری از عمل مجرمانه و خیانت است.

در بخش دیگری از این برنامه حاج محمود نکوگویان فرزند شیخ رجبعلی خیاط به بیان خاطره و سفارشاتی از زندگی و زبان پدر بزرگوارشان پرداخته و اشاره کرد که شیخ درتمام امور روزانه به جلب رضای پروردگار، حسن خلق و نیکی به پدر و مادر و همچنین دعای خیر برای دیگران تاکیید فراوان داشتند.

در پایان از کسبه محله تجلیل و به منتخبین آنان در ارزیابی محلی هدایایی به رسم یادبود از جانب رییس فرهنگ سرای معرفت اهدا شد.
گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار
پوستر «ما کتابداراشیم» با تصویر ۲۳۳ کتابدار منتشر شد
فیلم؛ رویداد «دست‌ به‌ دست» در بلوار کشاورز
پیام سرپرست سازمان فرهنگی هنری به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی
برگزاری یادمان قورچیان ؛ نوازنده و هنرمندی که درک عمیقی از دنیا و هنر داشت
فراخوان جشنواره داستان و ناداستان «روایت پیروزی»
نگاهی به موسیقی «فردیرک دیلیوس» در فرهنگسرای ارسباران
نکوداشت عباس خامه‌یار در فرهنگسرای رسانه با حضور چهره‌های برجسته فرهنگی و سیاسی
صفحه اول روزنامه ها- چهارشنبه ۲۸ آبان ماه ۱۴۰۴
کارگاه آموزشی رویداد ملی پادکست فارسی در فرهنگسرای ارسباران
نشست ادبی «از قلم تا قله» در فرهنگسرای سلامت
رونمایی کتاب‌های «برف کهنه» و «برف نو» در فرهنگسرای خاوران؛ روایت نوجوانان از جنگ و زندگی
رونمایی از سه اثر تازه حجت‌الاسلام محمدتقی رهبر در چهارمین همایش «مبانی تربیتی در مکتب نهج‌البلاغه»
اجرای رایگان نمایش «کلیله و دمنه» در تماشاخونه فردوس
پنجمین جشنواره فرهنگی هنری «بحران» برگزار می‌شود
آیین تعزیه‌خوانی «روضه مادر ۳» در فرهنگسرای سلامت
جای خرده‌روایت‌های مردمی از جنگ هشت ساله در آثار ما خالی است
پیام سرپرست سازمان فرهنگی هنری به مناسبت هفته کتاب
نشست «کتابنوش» با حضور دو نویسنده دفاع مقدس برگزار شد
ویژه‌برنامه «خانواده در پرتو عشق فاطمی» در فرهنگسرای خانواده برگزار می‌شود
نمایش و نقد فیلم «با استعداد» در فرهنگسرای ارسباران
رونمایی از کتاب «داستان‌هایی که اکران نشد» نوشته ابوالفضل جلیلی در فرهنگسرای سرو
تجلیل از نویسندگان نوجوان در رویداد «نوجهان» همزمان با هفته کتاب
نمایشگاه گروهی «نقطه‌عطف؛ روایت هنر در قاب کتاب» برپا می‌شود
برپایی فرهنگسرای منتظر در دانشگاه تهران
کتاب‌ها از قفسه‌ها بیرون آمدند؛ رویداد «دست‌ به‌ دست» در بلوار کشاورز