کد خبر: ۱۱۴۸۹۵

برنامه رئیس دوسالانه ونیز برای نجات شهر از فاجعه اقتصادی/هنر وقتی آسیب می‌بیند که پول نباشد

روبرتو چیکوتو که با انبوه برنامه‌ها و آرزوها ریاست دوسالانه معتبر و تاریخی ونیز را بر عهده گرفته بود، در همان گام‌های آغازین به فراگیری گسترده ویروس کرونا خورد و حالا پس از یک سال برنامه‌هایش را مرور می‌کند.

برنامه رئیس دوسالانه ونیز برای نجات دادن شهر از فاجعه اقتصادی | هنر وقتی آسیب می‌بیند که پول نباشدبه گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، بیش از یک سال از حضور تهیه‌کننده نامدار سینمای ایتالیا در دوسالانه ونیز می‌گذرد و در این مدت کوشیده این رویداد مهم و معتبر را جلوه‌ای دیگرگون ببخشد. از جمله کارهای چیکوتو در این ۱۴ ماه می‌توان به منتقل کردن آرشیو ونیز به مجموعه آرسنال، برنامه‌ریزی برای تبدیل کردن دوسالانه ونیز به قطب پژوهشی در حوزه‌های تئاتر، تجسمی، سینما، معماری و موسیقی و سرانجام تلاش برای نجات دادن شهر ونیز از یک فاجعه و بحران اقتصادی اشاره کرد.

پس از یک دهه ریاست و مدیریت بر استودیوهای فیلمسازی چینه‌چیتا در رم، چیکوتو در ژانویه ۲۰۲۰ جانشین آلبرتو باربارا شد که سال‌ها رئیس دوسالانه ونیز بود. او در همان گام اول ناچار شد دوسالانه معماری ونیز را به دلیل شیوع کرونا به تعویق بیندازد و البته دوسالانه‌های سینما، موسیقی و تئاتر را برگزار کرد. هر چند برخی معتقدند پیامدهای مالی ناشی از بحران اقتصادی و رکود و تورم در ادامه می‌تواند دامن هنر به ویژه دوسالانه‌های ونیز را بگیرد.

علاوه بر آن، دنیاگیری ویروس باعث شد درآمد سالانه ۳.۳ میلیارد یورویی صنعت گردشگری ونیز بسیار کاهش یابد و چشم‌اندازی نامطمئن پیش روی این شهر تاریخی بگذارد. جمعیت ونیز که در دهه ۱۹۵۰ حدود ۱۷۵ هزار نفر بود، امروز به ۵۰ هزار نفر رسیده است. برنامه چیکوتو این است که با راه‌اندازی دوره‌های هنری و دانشگاهی پای دانشجویان را به ونیز باز کند و در کنار آن با در اختیار گذاشتن امکانات دوسالانه برای افزایش جمعیت شهر بکوشد.

گام اول برنامه رئیس تازه ونیز به گزارش هنرآنلاین، جابه‌جا کردن آرشیو تاریخی هنرهای معاصر شامل پوسترها، کاتالوگ‌ها، عکس‌ها و اسناد و آثار چندرسانه‌ای دوسالانه از نخستین دوره آن در ۱۸۹۵ به آرسنال در مرکز شهر تاریخی ونیز است. دوسالانه ونیز با این کار می‌تواند از بودجه ۲۰ میلیون یورویی دولت برای تبدیل کردن فضای ۸۲۰۰ مترمربعی آرسنال به قطب آرشیو، کنفرانس و سالن‌های دیدار بهره ببرد. به گفته چیکوتو، این برنامه بلافاصله آغاز می‌شود و در دو سال به پایان می‌رسد.

۱۴۰ موسسه هنری عمومی و خصوصی فعال در ونیز از سراسر جهان بازدیدکننده و رابطه‌ای تنگاتنگ با اقتصاد شهر دارند. چیکوتو با اشاره به حیاتی بودن افزایش جمعیت حاضر در ونیز می‌گوید: «از این میراث باید بهره برد؛ نه به عنوان یک مرجع متنی و لفظی بلکه در مطالعات کاربردی با دستاوردهای ملموس.» او در عین حال نگران است که بحران اقتصادی این تلاش‌ها را به بن‌بست برساند: «هنر وقتی ضربه می‌خورد که پول نباشد. مردم که گرسنه باشند، نیت‌های خوب را فراموش می‌کنند.»

رئیس دوسالانه ونیز برای دانشجویان حاضر در شهر هم برنامه دارد و می‌خواهد آنها را درگیر راه‌اندازی پروژه دانشنامه ونیز از یک چشم‌انداز جهانی کند. این متن می‌تواند پایه و اساس مجموعه‌ای از کنفرانس‌های ژئوپلیتیک باشد که وابستگی متقابل تاریخی بین ونیز و دیگر شهرهای جهان را بررسی می‌کنند.

پس از لغو شدن دوسالانه معماری سال گذشته، چیکوتو یک نمایشگاه چهار ماهه با همکاری شش مدیر بخش‌های مختلف ونیز راه انداخت. این شش نفر با استفاده از مواد آرشیوی سراغ تاریخ ۱۲۵ ساله ونیز رفتند و آن را در یک بستر شبکه‌های اجتماعی برای کاربران به نمایش گذاشتند.

او امسال می‌خواهد دوسالانه معماری را بر اساس برنامه اعلام‌شده روز ۲۲ ماه می افتتاح کند. هر چند شاید به دلیل شیوع کرونا و بدتر شدن اوضاع در بخش‌هایی از اروپا و ایتالیا این برنامه با چند هفته تاخیر آغاز به کار کند. به نظر می‌رسد دگرگونی دوسالانه ونیز تا امروز خوب پیش رفته است.

گزارش خطا
برچسب‌ها:
دوسالانه ونیز هنر
ارسال نظر
آخرین اخبار
روایت‌های ایرانی، این‌بار با زبان‌های مختلف در باغ کتاب تهران
نمایش و تحلیل مستند «راه پرستاره» با حضور هنرمندان برجسته
عرضه «سووشون» پس از ۵۰ روز؛ سوم مرداد ادامه سریال پخش می‌شود
برپایی فرهنگسرای منتظر در جوار نماز جمعه تهران
دور جدید اجراهای تعزیه «شبیه نور» در پردیس تئاتر تهران
اکران افتتاحیه «دست ناپیدا» همراه با تجلیل از انسیه شاه‌حسینی
«مادران قصه‌گو»؛ روایت مقاومت و امید برای نسل آینده
نمایش و نقد فیلم «شمال از شمال غربی» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- سه شنبه ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۴
فیلم؛ برگزاری ویژه برنامه "عاشورا بدون مرز" در فرهنگسرای نوجوان
اکران و نقدِ جدیدترین ساخته وس‌ اندرسون در سینما اندیشه
واگذاری تعدادی از فضا‌های تجاری سازمان فرهنگی هنری از طریق مزایده عمومی
ثبت نام دوره‌های تخصصی ترم تابستان خانه کاریکاتور آغاز شد
نمایشگاه بین‌المللی کارتون «جنگ و صلح» در خانه کاریکاتور ایران
فیلم؛ ترانه «ای ایران ایران» توسط گروه کر آوای عشاق فرهنگسرای دانش
نمایش «جاده اردکها ۲» در فرهنگسرای ارسباران
نقد و بررسی کتاب «خداحافظ گاری کوپر» در کتابخانه شهید سیدمحمدعلی جهان‌آرا
همایش بزرگ مثنوی‌خوانی «شرح اشتیاق» در فرهنگسرای ارسباران
سروده تازه میلاد عرفان‌پور برای این روزهای غزه/ در این داغ باید چه خاکی به سر کرد؟
فصل دهم پاتوق فیلم کوتاه از ۷ مرداد آغاز می‌شود
اختتامیه پویش «مادران قصه‌گو» با حضور تعدادی از مادران راوی دفاع مقدس برگزار می‌شود
نامزدهای بیست‌وسومین دوره جایزه قلم زرین معرفی شدند/ اختتامیه؛ دوم مرداد
نامگذاری یکی از سالن‌های پردیس سینمایی باغ کتاب به نام خسرو شکیبایی
گروه هنری لبخند با نمایش شاد و خانوادگی «بی‌باک» در فرهنگسرای فردوس
صفحه اول روزنامه‌ها- دوشنبه ۳۰ تیر ماه ۱۴۰۴