کد خبر: ۱۳۳۸۹۰

کتاب «در جست‌و‌جوی شبح» در باغ کتاب رونمایی شد

مراسم رونمایی از کتاب «در جست‌و‌جوی شبح» روایت تلاش «سی.آی.اِی» برای ترور عماد مغنیه روز یکشنبه 22 مرداد در باغ کتاب برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، کتاب «در جست‌و‌جوی شبح» نوشته رابرت بائر مأمور سابق «سی.‌آی.‌اِی» و با ترجمۀ سیدسجاد موسوی روز یکشنبه 22 مرداد در فروشگاه بزرگسال باغ کتاب تهران «سروستان» رونمایی شد.
در این کتاب که توسط نشر نارگل منتشر شده است، بائر مأمور سازمان سی.آی.ای و مسئول پرونده عماد مغنیه  در جست‌و‌جوی ردپایی از عماد مغنیه یا ترور اوست.
 سیدمجتبی ابطحی دبیرکل کنفرانس بین‌المللی حمایت از انتفاضۀ فلسطین، محمدعلی صمدی پژوهشگر حوزه حماسه و مقاومت و علی عبدی کارشناس مسائل غرب آسیا به سخنرانی پرداختند.

کتاب «در جست‌و‌جوی شبح» در باغ کتاب رونمایی شد

قهرمانان ما ظرفیت جهانی دارند
در ابتدای این مراسم ابطحی با اشاره ویژگی‌های نویسنده کتاب گفت: «آقای رابرت آن زمان که در بیروت بود، من هم آنجا بودم. تنها کسی بودم که از جنوبی‌ترین تا شمالی‌ترین نقطه منطقه مرتب در حرکت بودم. ایشان سعی کرده فراتر از گزارشگری، یک ژست جامعه‌شناسی بگیرد. در حالی که او شناخت کافی از جامعۀ لبنان نداشت.»
ابطحی ادامه داد: «به گفته بائر، مطالب منتشر شده شامل سانسور و حذف‌های «سی.آی.اِی» شده است. پس این کتاب بدون مأموریت نیست. این سازمان یک سازمان کاملاً کثیف برای گسترش سلطه امپریالیسم است. احساسم این است که بائر هنوز مأمور است و این کتاب را به دستور «سی آی اِی» نوشته است.»
دبیرکل کنفرانس بین‌المللی حمایت از انتفاضۀ فلسطین با اشاره به اهمیت شناخت و معرفی قهرمانان کشور گفت: «دشمنان فهمیدند قهرمانان ما ظرفیت جهانی دارند. ملت‌های آمریکای جنوبی، از حاج قاسم به‌عنوان عمو قاسم یاد می‌کنند.»
وی با تأکید بر روحیه لطیف عماد مغنیه و رد تصویری که کتاب از او ارائه می‌دهد گفت: «بر خلاف چهره و نگاهی که از او دیده می‌شد که به نظر می‌رسید خیلی جدی است قلب بسیار آرامی داشت، چنین افرادی تربیت‌یافتۀ مکتب تشیع و مکتب اباعبدالله هستند.»

مغنیه کارهایی غیر ممکن انجام داد

در بخش بعدی مراسم، صمدی با اشاره به جست‌جوهایش درباره عماد مغنیه گفت: «دو سال قبل از شهادت عماد مغنیه در بیروت بودم کنجاوی زیادی در خصوص این شخصیت داشتم. آن زمان زیاد عماد مغنیه را نمی‌شناختند. حتی یک استاد دانشگاه معتقد بود عماد مغنیه یک شخصیت خیالی است و هر مأموریتی که نمی‌توانند انجام دهند، می‌گویند عماد انجام می‌دهد. بعد از یکی دو سال که لحظه شماری می‌کردم عماد مغنیه را ببینم خبر شهادت او رسید و حسرت زیادی خوردم. »
وی ادامه داد: «به‌دنبال تحقیق درباره عماد مغنیه بودم و به این نتیجه رسیدم که داخلی‌ها همکاری نمی‌کنند و باید به دنبال خارجی‌ها که نزدیک‌ترین شخص را رابرت نویسندۀ همین کتاب معرفی کردند، اما بدانید او یک قدم هم به عماد نزدیک نشد. یک مشت گزارش از این و آن گرفته و در کتابش نوشته است. این کتاب با مأموریت اقتصادی و سیاسی نوشته شده و تمام شرارت‌های نیمه قرن دوم را به عماد نسبت داده است.»
این پژوهشگر حوزه حماسه و مقاومت ادامه داد: بائر در این کتاب یک چهره خاورمیانه‌شناس و جامعه‌شناس به خود گرفته است. 90 درصد کتاب، داستان‌نویسی و سناریونویسی است. در کتاب ۲۱ ویژگی که از یک تروریست گفته می‌شود دقیقا همان چیزی است که ما به مجاهد نسبت می‌دهیم و از نظر ما درس‌های یک مجاهد واقعی است.»
صمدی با مروری بر اثرگذاری عماد مغنیه در خاورمیانه افزود: عماد یک نابغه بود. او در 21 سالگی آمریکا را از لبنان بیرون کرد و آمریکا دیگر بازنگشت. خیلی از کارهایی که عماد انجام داد، دیگران نتوانستند انجام دهند. باید اجازه بدهند بیشتر دربارۀ عماد تحقیق کنیم و کتاب بنویسیم و مستند داشته باشیم.»

کتاب «در جست‌و‌جوی شبح» در باغ کتاب رونمایی شد
شکست سخت موساد از عماد مغنیه
عبدی دیگر سخنران این مراسم با اشاره به آشنایی خود با عماد مغنیه گفت: «او شخصیتی چند وجهی است. او در زمان شهادتش 46 سال سن دارد، اما کارنامه‌ای ویژه‌ای از خود بر جای گذاشته است. اگر یک عملیات او را دیگری انجام می‌داد، کتاب‌ها برایش می‌نوشتند و فیلم‌ها از او می‌ساختند.»
این کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: «اسرائیلی‌ها او را بهتر از آمریکایی‌ها می‌شناختند و منابع آن‌ها غنی‌تر است. یک مستندساز می‌گوید عماد مغنیه کسی بود که در 22 سالگی آمریکا را از لبنان بیرون کرد.»
وی ادامه داد: «داگان رئیس وقت موساد و عامل اصلی ترور حاج عماد بود. او مرد اول تشکیلات اطلاعاتی و امنیتی اسرائیلی محسوب می‌شود. به اصطلاح خودشان موساد را دوباره ساخت. داگان در دو برهۀ تاریخی شکست سختی از شهید مغنیه خورد. این شکست برای داگان خیلی سنگین بود. در نهایت او طی جلسه‌ای با نخست وزیر وقت اسرائیل به آمریکا می‌روند و اجازۀ ترور حاج عماد را از بوش پسر می‌گیرند.»

کتاب «در جست‌و‌جوی شبح» در باغ کتاب رونمایی شد
گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار
روایت‌های ایرانی، این‌بار با زبان‌های مختلف در باغ کتاب تهران
نمایش و تحلیل مستند «راه پرستاره» با حضور هنرمندان برجسته
عرضه «سووشون» پس از ۵۰ روز؛ سوم مرداد ادامه سریال پخش می‌شود
برپایی فرهنگسرای منتظر در جوار نماز جمعه تهران
دور جدید اجراهای تعزیه «شبیه نور» در پردیس تئاتر تهران
اکران افتتاحیه «دست ناپیدا» همراه با تجلیل از انسیه شاه‌حسینی
«مادران قصه‌گو»؛ روایت مقاومت و امید برای نسل آینده
نمایش و نقد فیلم «شمال از شمال غربی» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- سه شنبه ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۴
فیلم؛ برگزاری ویژه برنامه "عاشورا بدون مرز" در فرهنگسرای نوجوان
اکران و نقدِ جدیدترین ساخته وس‌ اندرسون در سینما اندیشه
واگذاری تعدادی از فضا‌های تجاری سازمان فرهنگی هنری از طریق مزایده عمومی
ثبت نام دوره‌های تخصصی ترم تابستان خانه کاریکاتور آغاز شد
نمایشگاه بین‌المللی کارتون «جنگ و صلح» در خانه کاریکاتور ایران
فیلم؛ ترانه «ای ایران ایران» توسط گروه کر آوای عشاق فرهنگسرای دانش
نمایش «جاده اردکها ۲» در فرهنگسرای ارسباران
نقد و بررسی کتاب «خداحافظ گاری کوپر» در کتابخانه شهید سیدمحمدعلی جهان‌آرا
همایش بزرگ مثنوی‌خوانی «شرح اشتیاق» در فرهنگسرای ارسباران
سروده تازه میلاد عرفان‌پور برای این روزهای غزه/ در این داغ باید چه خاکی به سر کرد؟
فصل دهم پاتوق فیلم کوتاه از ۷ مرداد آغاز می‌شود
اختتامیه پویش «مادران قصه‌گو» با حضور تعدادی از مادران راوی دفاع مقدس برگزار می‌شود
نامزدهای بیست‌وسومین دوره جایزه قلم زرین معرفی شدند/ اختتامیه؛ دوم مرداد
نامگذاری یکی از سالن‌های پردیس سینمایی باغ کتاب به نام خسرو شکیبایی
گروه هنری لبخند با نمایش شاد و خانوادگی «بی‌باک» در فرهنگسرای فردوس
صفحه اول روزنامه‌ها- دوشنبه ۳۰ تیر ماه ۱۴۰۴