به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر؛ کارشناس برنامه شبنم میرجلالی در این نشست اظهار داشت: دوران نوجوانی بسیاری از ترسها غیرمنطقی است و اگر این ترسها ادامه داشته باشد و با شما همراه شود دچار اختلال اضطراب و ترس از دستیابی به استقلال میشوید. بنابراین ترس و اضطراب از ناتوانی در دستیابی به اهدافتان ناشی از ریسک پذیری پایین است، نوجوانان ما آنقدر وابسته تربیت میشوند و سالها بدون اینکه استقلال داشته باشند وابسته به خانواده هستند برای همین دچار اضطراب می شوند، در دوره نوجوانی انسان برای کشف خود به دنبال آزمون و خطا است.
میرجلالی گفت: سردرگمی و ترس در دوران نوجوانی بسیار شایع است و این نگرانی و ترس ها اغلب از آینده است و ارزشی ندارد، نوجوانان از افکار خود میترسند و سعی میکنند کاری را انجام ندهند که باعث دردسر شان شود، گاهی نوجوان با انجام کارها و رفتارهایی که تا بهحال انجام نداده است احساس میکند که از مسیر اصلی خودش خارج شده است .
این کارشناس در این نشست به نوجوانان گفت: استرس علت مشخص دارد ولی اضطراب علت مشخصی ندارد ولی علائم فیزیکی هر دو مشترک است، استرس و اضطراب هر دو دستاورد تکامل برای انسان است و خیلی بد نیستند و ریشه در ترس دارد، یکی از منابع بزرگ اضطراب و استرس رسانه ها و اخبار است.
وی در ادامه درباره تکنیکهای کاهش اضطراب اظهار داشت: روزنگاری برای کاهش اضطراب خوب است. همیشه برای انجام دادن کارها یک مانعی هست؛ پس باید ببینیم چه مواردی جلوی کار من را میگیرد و آن مانع را از سر راهم بردارم برای همین نوشتن و یا تاریخ گذاشتن برای انجام دادن کارها خیلی به کاهش اضطراب کمک میکند و هرچه قدر شناخت ما به منبع اضطراب بیشتر باشد بخش بزرگی از اضطراب کاسته میشود. ما باید همیشه راه حلهای خود را بازنگری کنیم چرا که بازنگری باعث میشود که کارهای بیهوده را خط بزنیم و به سراغ مسیر اصلی خود برویم. همچنین یکی دیگر از راه های کاهش اضطراب خواب کافی، تغذیه مناسب و ورزش منظم است.
سی و پنجمین نشست گفت و گو محور "بچه های رستا" با پرسش پاسخ نوجوانان از کارشناس برنامه به پایان رسید.