به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، نخستین کنگره ملی تجلیل از زنان زندانی سیاسی پیش از انقلاب صبح روز چهارشنبه ۱۶ آبان آغاز به کار کرد. مهمانان در اولین روز از این کنگره در موزه عبرت گرد هم آمدند.
ویژهبرنامه «زنان حماسه ساز ۵۷» با مشارکت کانون زنان زندانی سیاسی مسلمان پیش از انقلاب باغ موزه قصر، اداره کل امور بانوان شهرداری تهران، دهکده نشاط ولیعصر (عج)، موسسه هاتف شهر، موزه عبرت، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی، بنیاد شهید، شهرداری تهران و سازمان فرهنگی هنری تهران طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه ۱۶ و ۱۷ آبان ماه جاری با حضور جمعی از زنان زندانی سیاسی مسلمان پیش از انقلاب برگزار میشود.
در آغاز مراسم جهانی یکی از زندانیان سیاسی پیش از انقلاب، به تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید پرداخت. در ادامه چند تن از زنان زندانی سیاسی پیش از انقلاب به معرفی خود پرداختند و از سالهای حضور در زندانهای سیاسی گفتند.
یکی از مهمانان ویژه این کنگره، رضوانه دباغ فرزند دوم شهیده مرضیه حدیدچی دباغ ضمن معرفی خود بیان داشت: زمانی که من دستگیر شدم دانش آموز بودم. به علت یادداشت سخنان امام خمینی (ره)، ماموران به خانه ما هجوم آوردند و من را دستگیر کردند.
دیگر مهمان این مراسم، حلیمه خراسانی یکی از زندانیان سیاسی پیش از انقلاب که از گرگان در این کنگره حضور داشتند با اشاره به زمان محکومیت خود گفت: سال ۵۴ دستگیر و به ده سال زندان محکوم شدم اما با شروع انقلاب در سال ۵۷ از زندان آزاد شدم.
سیمین معدن کن دیگر مهمان این کنگره بیان داشت: دانشجوی دانشگاه تهران بودم. اردیبهشت ۵۴ دستگیر شدم. محکومیتم ده سال بود اما با آزادی زندانیان در سال ۵۷ آزاد شدم. پس از انقلاب با انقلاب فرهنگی من را دیگر در دانشگاه ثبت نام نکردند. این گلایه ای است که من دارم اما افتخار میکنم که میهنم را دوست دارم.
فاطمه سادات نواب صفوی، دختر شهید سید مجتبی نواب صفوی از مهمانان ویژه این مراسم بود.
وی ضمن عرض ارادت و ابراز خوشنودی برای حضور در جمع مهمانان این کنگره به خاطرهای از پدر شهیدشان اشاره کرده و گفت: بنده برای عرض ارادت خدمت بزرگواران رسیدم. پدرم شهید نواب صفوی زندانی سیاسی بودند. برای من باعث افتخار است که در جمع این بانوان باشم. این دوستان کسانی هستند که مسیر حضرت زینب را ادامه دادند.
در ادامه بازرگان از زندانیان سیاسی پیش از انقلاب دقایقی به سخنرانی پرداخت.
وی ضمن عرض خوش آمدگویی به حضار، بیان داشت: از آقای قاسمی مدیر باغ موزه قصر تشکر دارم که مبدع این نوع جلسات هستند. امروز ما نیاز به جهاد تبیین داریم. میبینیم که امروز گروهی پهلوی را تطهیر میکنند. ما در حوزه بازدید دانش آموزان دختر با سوالات زیادی مواجه هستیم. زیرا آنها سوالاتی دارند که ما تنها قادر به پاسخگویی برخی از آنها هستیم. ما نیازمند حضور افرادی همچون شما برای تبیین آن دوره هستیم.
وی افزود: موفقترین نوع مبارزه، مبارزه فرهنگی است. ما مبارزات متعددی داشتیم. ما از شما می خواهیم به عرصه بیاید و گوشههایی از مسائلی که به شما گذشته را بیان بفرمایید. ما در شهرهای مختلف به حضور شما نیازمندیم.
در ادامه مراسم مهمانان از موزه عبرت بازدید کرده و ضمن گرفتن عکس یادگاری در محوطه اصلی حوض حیاط موزه به بیان خاطراتی از آن دوره پرداختند.
در ادامه برنامههای روز چهارشنبه، دو کمیسیون با عنوان، کمیسیون تخصصی زن، رسانه و فضای مجازی و کمیسیون تخصصی زن، جهاد و نقش آفرینی زنان در عرصههای فرهنگی اجتماعی در این کنگره تشکیل و آغاز به کار کرد.