پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳
ساعت : ۰۸:۱۵
کد خبر: ۱۴۳۲۳۲
|
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۱
با حضور شهردار تهران و جمعی از مهمانان داخلی و خارجی

«زنان حماسه‌ساز ۵۷» در باغ موزه قصر تجلیل شدند

نخستین کنگره ملی تجلیل از زنان زندانی سیاسی مسلمان پیش از انقلاب با عنوان «زنان حماسه‌ساز ۵۷» همزمان با ولادت حضرت زینب(س) پنجشنبه ۱۷ آبان در باغ موزه قصر برگزار شد.

«زنان حماسه‌ساز ۵۷» در باغ موزه قصر تجلیل شدندبه گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، این کنگره برای نخستین بار با مشارکت کانون زنان زندانی سیاسی مسلمان پیش از انقلاب باغ موزه قصر، اداره کل امور بانوان شهرداری تهران، دهکده نشاط ولیعصر (عج)، موسسه هاتف شهر، موزه عبرت، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی، بنیاد شهید، شهرداری تهران و سازمان فرهنگی هنری تهران طی روز پنجشنبه ۱۷ آبان ماه با حضور جمعی از زنان زندانی سیاسی مسلمان پیش از انقلاب، سیده زهرا مصطفوی دختر حضرت امام خمینی (ره)، علیرضا زاکانی شهردار تهران، رضوانه دباغ دختر شهید مرضیه حدیدچی دباغ، فاطمه سادات نواب صفوی دختر شهید سیدمجتبی نواب صفوی، مدیر اداره کل امور بانوان شهرداری تهران، رئیس، معاونان و مدیران مناطق ۲۲ گانه سازمان فرهنگی هنری تهران، و شخصیت‌های کشوری و لشکری و میهمانان خارجی، برگزار شد.

در ابتدای مراسم ناصر قاسمی مدیر مجموعه تاریخی باغ موزه قصر ضمن خیر مقدم به میهمانان و عرض تبریک فرارسیدن میلاد حضرت زینب سلام الله علیها گفت: خشنودیم که نخستین کنگره تجلیل از بانوان زندانی سیاسی پیش از انقلاب را برگزار می‌کنیم. نقش زنان در پیروزی انقلاب بسیار ارزنده و پر رنگ بود.

وی با اشاره به تابلوی عکس نصب شده در درب ورودی مکان برگزاری کنگره افزود: تابلویی را در محل ورودی کنگره نصب کردیم. این عکس متعلق به یکی از زنان زندانی سیاسی پیش از انقلاب است. یک هفته است که از ایشان خواستیم در این کنگره شرکت کنند، اما به دلیل درد و ناتوانی ناشی از شکنجه‌ها و جراحات باقی مانده از آن دوران نتوانستند در این مراسم شرکت کنند. حتی از ایشان خواستم فیلمی از خودشان بگیرند تا در اینجا پخش کنیم، اما قبول نکردند و گفتند پنجاه سال است که گمنام هستم و نمیخواهم در مقابل هیچ دوربینی قرار بگیرم. این عظمت این بزرگواران است.

در ادامه مراسم از حضور مهمانان خارجی حاضر در کنگره نام برده و از حضور آنها تجلیل شد. از جمله مهمانان خارجی ویژه این کنگره وجیهه زهرا نقوی از پاکستان، ثامیه عوثی از کشور اردن، اسما مختار از نیجریه، معصومه اسعد از آرژانتین، زرین فاطمه مطهری کارشناس مذهبی شبکه هادی تی وی و نماینده فرهنگی تیپ زینبیون از پاکستان بودند.

در بخش‌هایی از برنامه از حضور چهار زن موثر حاضر در دوران مبارزات سیاسی نام برده و از آنان دعوت شد تا به بیان خاطراتی از دوران مبارزات خود بپردازند. خانم پروین سلیحی همسر شهید لبافی ضمن عرض تبریک میلاد حضرت زینب گفت: ان شاالله ما زنان بتوانیم سیره حضرت زینب را راه خود قرار بدهیم. از دست اندرکاران این برنامه تشکر میکنم. انصافا در این مدت تلاش مضاعفی در برگزاری برنامه داشتند. بانوان مبارز البته انتظار چنین مراسمی را نداشتند، اما برگزاری مراسماتی از این نوع تاثیرگذار است.

وی در خصوص ایجاد کانون زنان مبارز زندانی پیش از انقلاب گفت: اولین کانون زنان مبارز زندانی پیش از انقلاب ایجاد شده است. امیدواریم بتوانیم در این کانون قدم‌های موثری برداریم. امروز تاریخ به سرعت درحال تحول است و کوچک‌ترین غفلت باعث بروز اتفاقات ناگواری خواهد شد.

وی افزود: شهید لبافی انگیزه‌ای جز رضای خدا نداشت و خدا نیز توفیق شهادت را به ایشان دادند. خداراشکر میکنم که توفیق زندگی با مردی را داشتم که زندگی اش را وقف راه خدا کرد.

حمیده نانکلی دیگر مهمان این کنگره فرارسیدن میلاد مبارک حضرت زینب را تبریک گفته و به ضرورت مقاومت در هر برهه و زمانی اشاره کرد و گفت: سال ۵۳ دستگیر و سال ۵۶ آزاد شدم. مقاومت سالیان سال هست که وجود دارد. در سراسر جهان در مقابل استکبارجهانی این مقاومت وجود دارد و تا شکست آن وجود خواهد داشت.

طاهره سجادی ضمن تبریک میلاد حضرت زینب و تقدیر و تشکر از دست اندکاران کنگره گفت: بنده سال ۵۴ به اتفاق همسرم دستگیر شدم و در آستانه انقلاب سال ۵۷ آزاد شدم. همسر من زیر شکنجه در سال ۵۴ نیمی از بدنش فلج شد و مدتی در کما بود. ایشان سال‌های قبل از انقلاب از مبارزین بودند و من نیز کنار ایشان به فعالیت‌های سیاسی ادامه می‌دادم.

فاطمه سادات نواب صفوی دختر شهید سید مجتبی نواب صفوی دیگر مهمان این برنامه بودند. ایشان ضمن تبریک ولادت حضرت زینب سلام الله علیها گفتند: من احساس شرم و کوچکی میکنم که در حضور این بزرگواران صحبت کنم. پدر من سال‌ها زندان بودند، اما یادم می‌آید زمانی که به ملاقات ایشان می‌رفتیم میگفتند که اینجا باغ است. ایشان آن فضا را به باغ تشبیه می‌کردند.

دختر شهید نواب صفوی با اشاره به دیدگاه پدرشان در خصوص اسرائیل گفتند: زمانی که اسرائیل تشکیل شد ایشان گفتند اگر امروز در مقابل این غده سرطانی نایستیم باید سال‌های سال در مقابل او بایستیم. مسئله فلسطین دغدغه بزرگی برای پدرم بود.

زهرا مصطفوی دختر حضرت امام خمینی(ره) از مهمانان ویژه این کنگره بودند که دقایقی کوتاه به ذکر نکاتی پیرامون کنگره پرداختند. دیگر مهمان این کنگره علیرضا زاکانی شهردار تهران بود که ابتدا با تبریک میلاد حضرت زینب گفت: توفیقی است که در محضر شما باشم. زحماتی که شما بانوان گرامی قبل از پیروزی انقلاب کشیدید بالاتر از کاری است که امثال ما که بعد از انقلاب در این سیستم قرار گرفته ایم انجام دادیم.

وی درخصوص وضعیت اسفبار دوران پهلوی گفت: ما بچه پایین شهر تهران بودیم. لجنزار آن موقع را به چشم دیدم. ما تا ابد مدیون انقلاب هستیم. حضرت امام خمینی(ره) به ما بشارت دادند که این مسیر مسیر ظهور است. بر ما ضروری است که خود را برای عرصه‌های مختلف آماده کنیم. خدا پشتیبان چیزی است که شما به واسطه او قیام کردید.

در پایان کنگره از جمعی از زنان زندانی سیاسی پیش از انقلاب خانم‌ها فاطمه اسماعیل نظری، صدیقه امیرشاه کرمی، معصومه باستان حق، جمیله ایمانی، ملیحه پیش داد محمدی، مهناز تنکابنی؛ معصومه جزایری، فریده جریری، سوسن حداد عادل، منظر حبیب اللهی، حلیمه خاتون خراسانی، رضوانه دباغ، اختر رودباری، تقدیر و تجلیل شد.

نظر شما