کد خبر: ۱۴۵۴۵۴

در گفت‌و‌گو با دبیر رویداد«حک» مطرح شد؛

«حک» روایت تاثیرگذاری کتاب بر مخاطب است

رویداد «حک» شامل روایت نوجوانان از تاثیری که یک کتاب بر زندگی آنها داشته است، به همت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برگزار می‌شود.

«حک» روایت تاثیرگذاری کتاب بر مخاطب استبه گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، سجاد اکبری دبیر رویداد«حک» با اشاره به روند شکل‌گیری ایده تا اجرای رویداد «حک» عنوان کرد: با توجه به هدف‌گذاری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران مبنی بر تمرکز روی مسئله «نوجوانی»، برنامه‌های مختلفی در این سازمان برای مخاطبان نوجوان، در حال طراحی و اجرا است که یکی از این برنامه‌ها، به رویکرد کتاب و کتاب‌خوانی اختصاص داده شده است.

وی ادامه داد: در این برنامه، مدیریت امور کتابخانه‌های سازمان فرهنگی هنری از آبان سال گذشته به تشکلیل حلقه‌های «بچه‌کتابخون‌ها» در ۶۲ کتابخانه‌ی سطح شهر تهران اقدام کرد.

اکبری با بیان اینکه ایده اولیه رویداد «حک» از این نقطه شروع شد که کتاب، باید نقشی درست و اساسی را در زندگی نوجوان‌ها ایفا کند، گفت: هدف اصلی این بود که کتابخوانی، نباید تنها یک عادت روزانه باشد، بلکه باید بتواند در زمینه رشد، عمیق‌تر شدن و حرکت فکری نوجوانان مؤثر باشد؛ به همین دلیل تصمیم گرفتیم از ظرفیت حلقه‌های کتابخوانی کتابخانه‌ها استفاده کنیم و اجتماع ماهانه «بچه‌کتابخون‌ها» شکل گرفت.

وی افزود: در این زمینه قرار شد برنامه‌ای با عنوان «حک» را با شعار «حک؛ حکایت کتابی که روی صفحه زندگی‌ات حک شده» اجرا کنیم که در آن، هرکدام از نوجوانان روایت خودشان از تأثیری که یک کتاب بر روی زندگی آنها گذاشته است را برای سایر حاضران در رویداد، در قالب یک سخنرانی کوتاه ارائه و روایت کنند.

اکبری با اشاره به چگونگی انجام کار، توضیح داد: روایتی که در آن نوجوان بیان کند که یک کتاب، چگونه با وضعیت فعلی‌اش ارتباط برقرار کرده و چگونه به تصمیمی درباره خودش رسیده است. در این روایت، نوجوان بیان می‌کند که در ادامه آن تصمیم، دست به چه اقداماتی زده است و در نهایت، وضعیت ثانویه خود را نیز تشریح می‌کند. در انتهای ارائه‌ها، با رأی داوران تخصصی و نیز با آراء خود نوجوانان، روایت‌های برتر انتخاب خواهند شد و به نفرات اول تا سوم جوایزی اهدا می‌شود.

نقش واقعی کتاب در زندگی نوجوانان

وی درباره هدف این رویداد گفت: هدف اصلی این است که نوجوان نقش واقعی کتاب در زندگی شخصی خود را درک کند و متوجه شود که کتاب، باید نقشی واقعی در زندگی‌اش ایفا کند. کتاب، صرفاً یک کالای فرهنگی لوکس نیست. از سوی دیگر شمارش و رکوردزنی در زمینه کتاب‌های خوانده شده یا تخصص در یک ژانر کتاب، در اصل می‌تواند شأنیتی کاذب ایجاد کند و مسیر مواجهه نوجوان با کتاب را از مسیر اصلی‌اش منحرف کند.

به‌گفته اکبری، هدف «حک» این است که مواجه درست نوجوانان با کتاب، باید موجب رشد فکری آنان در نسبت با مسائل و دغدغه‌های واقعی خودشان بشود؛ یعنی اولاً نوجوان باید مسئله‌ای داشته باشد و با مسئله، سراغ کتاب برود و دوماً بداند که کتاب، می‌تواند در حل آن مسئله‌ها به او کمک کند و مسئله‌ای که با کتاب حل شود، موجب رشد واقعی او خواهد بود.

وی با بیان اینکه اجرایی‌شدن این ایده، به فرهنگسرای اندیشه واگذار شده است، عنوان کرد: فرهنگسرای اندیشه نخستین جایی بود که پیشنهاد این ایده از آن‌جا مطرح شده بود، این ایده از نمایشگاه بین‌المللی کتاب در اردیبهشت ۱۴۰۳ آغاز شد و از مهرماه ۱۴۰۳ تاکنون، به‌صورت ماهانه رویداد «حک» در اجتماع «بچه‌کتابخون‌ها» منظم از مهرماه و با میزبانی باغ کتاب تهران برگزار شد تا اینکه در ششمین «اجتماع بچه‌کتابخون‌ها»، اولین رویداد سالیانه‌ی «حک» برگزار شد.

اکبری با اشاره به چگونگی برگزاری این رویداد، گفت‌: در هر یک از این رویدادها، ابتدا از سوی مخاطب، ویدئو‌هایی ارسال می‌شود که در آن، هر یک از نوجوانان حکِ کتاب خود را ارائه می‌کنند و در ادامه و براساس داوری‌های اولیه، هفت نفر از آنها انتخاب می‌شوند تا در اجتماع ماهانه «بچه‌کتابخون‌ها»، «حک» خود را ارائه دهند. براساس ترکیب رأی داوران و رأی حضار، نفرات اول تا سوم انتخاب می‌شوند و جوایزی را دریافت می‌کنند.

رقابتی برای حک کتاب

وی با بیان اینکه در کنار رویداد «حک» برنامه دیگری با عنوان «حدس کتاب» نیز برای نوجوانان برگزار می‌شود، افزود: در این برنامه نیز پاکت‌های دربسته‌ای حاوی یک کتاب به هریک از نوجوانان داده می‌شود تا در یک مهلت ۱۵ دقیقه‌ای، یک معرفی‌نامه کوتاه از آن کتاب بنویسند و کلیات کتاب را شرح دهند. سپس نوشته‌ها توسط هیئت داوران بررسی و به سه نفر برگزیده، جوایزی اهدا می‌شود.

اکبری با طرح این موضوع که تلاش شده است تا شبکه کتاب سازمان فرهنگی هنری تهران را حول ایده «حک» هم‌صدا کنیم، گفت: این برنامه‌ها شامل حلقه‌های کتابخوانی، مدیران کتابخانه‌ها و کتابداران، جلسات کاری و کارگاهی مختلفی است و در جلسات مختلف سعی کردیم مفاهمه لازم انجام شود و ایدهی «حک» به امری بین‌الاذهانی تبدیل شود. نقاط ضعف رویداد‌ها قدم به قدم با فرآیند بازخوردگیری از این شبکه، به‌مرور اصلاح شد و توانستیم اولین رویداد سالانه‌ی «حک» و ششمین اجتماع «بچه‌کتابخون‌ها» را برگزار کنیم.

وی با بیان اینکه نخستین رویداد سالانه حک، پنج‌شنبه ۲ اسفند ۱۴۰۳ در پردیس تئاتر تهران، با مشارکت مدیریت امورکتابخانه‌ها، فرهنگسرای اندیشه و پردیس تئاتر تهران در سالن استاد نصیریان این پردیس برگزار شد، گفت: در این اجتماع که با حضور اعضای حلقه‌های «بچه‌کتابخون‌ها»‌ی شهر تهران برگزار شد، شاهد رقابت ۱۰ نفر از برگزیدگان این حلقه‌ها بودیم. هر یک از این ده نفر در ۳ دقیقه، «حک» خود را ارائه کردند و هر یک از داوران، نظرات تخصصی خود را پیرامون کم و کیف ارائه‌ها بیان کردند، در این رقابت، سه نفر با رأی داوران و یک نفر با رأی حضار، به‌عنوان برگزیدگان نهایی این رقابت انتخاب شدند.

اکبری همچنین گفت: سعی داریم در آینده نیز روند اجتماع‌های ماهیانه «بچه‌کتابخون‌ها» را ادامه دهیم و با ایجاد خلاقیت و نوآوری‌های جدید، نوجوانان اهل کتاب سراسر تهران را بیش از پیش، با این فرایند آشنا و درگیر کنیم.

ترانه کشاورز، کسری ادیبان و مریم رحمانی به ترتیب نفرات اول تا سوم این رقابت و درسا رستمی نیز با رأی حضار، در این رویداد انتخاب شدند.

گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار

برنامه‌های سازمان فرهنگی هنری در نخستین روز نمایشگاه کتاب

از ایجاد دپارتمان‌های تخصصی آموزشی تا اصلاح بازه‌های پرداختی به مربیان

جشن «ولادت نور هشتم» در میدان آیینی امام حسین علیه السلام برگزار می‌شود

فیلم‌های جدید به اکران اضافه شدند؛ حمله «صددام» به گیشه سینما!

رونمایی از کتاب «جنگل دوستی» در فرهنگسرای اخلاق

نمایشگاه نقاشی «در گلستانه» در فرهنگسرای ارسباران

دومین نشست «عصر طنز سروخند» با حضور شاعران طنزپرداز در فرهنگسرای سرو

فیلم «یک درد واقعی» راوی رسیدن از «درد» به «درک» است

فرهنگسرای منتظر از نمازگزاران جمعه پذیرایی می‌کند/ اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی از سوی فرهنگسرای سرو

صفحه اول روزنامه ها- چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴

میزبانی نوجوانان در جشن بزرگ امام رضایی‌های تهران

نشست «خانه ترانه» در فرهنگسرای ارسباران

شرح کامل شکنجه‌های ساواک در «آواز کشتگان» رضا براهنی

موزه هنر‌های دینی امام علی(ع) میزبان نمایشگاه هنر‌های تجسمی رضوی شد

چیدمان «هشدار جمعی» در باغ موزه قصر

یک روز مانده به افتتاح، ثبت‌نام بن کارت‌های دانشجویی آغاز شد

نمایش و نقد فیلم «آوای موسیقی» در فرهنگسرای ارسباران

نمایش انیمیشن «رفقای بد» در فرهنگسرای عطار نیشابوری

شعار محوری اربعین حسینی ۱۴۰۴ مشخص شد

اعلام برنامه‌های سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در نمایشگاه کتاب

صفحه اول روزنامه‌ها- سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴

برندگان جایزه پولیتزر ۲۰۲۵ اعلام شدند

تصمیمی برای حذف فروش در نمایشگاه کتاب تهران نداریم

کنسرت موسیقی «هوای بهار» در فرهنگسرای ارسباران به روی صحنه می‌رود

اکران و نقدِ «یک درد واقعی» در سینما اندیشه