کد خبر: ۱۴۵۵۴۰

مروری بر سریال امام علی(ع)؛ از بیشترین دستمزد تا دوبلورها

از ابتدای ماه مبارک رمضان پخش سریال «امام علی(ع)» از شبکه یک سیما آغاز شده است و صداوسیما کیفیت پخش این سریال قدیمی را ارتقا داده است.

مروری بر سریال امام علی(ع)؛ از بیشترین دستمزد تا دوبلورهابه گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر به نقل از خبرگزاری مهر، سریال «امام علی(ع)» از معدود سریال های تاریخی و مذهبی پرمخاطب تلویزیون و میراث ماندگار داوود میرباقری درباره امیرالمومنین است. سریالی که طی سال های اخیر با کیفیت اچ دی ارائه شده بود و امسال با درجه ای ارتقا به ۴k تبدیل شده است. این سریال امسال قبل از افطار از شبکه یک سیما پخش می شود و این شبکه برنامه ویژه افطار ندارد.

نام اولیه مجموعه

سریال محصول دهه ۷۰ است و پنج سال ساخت آن طول کشید. این مجموعه بازیگرانی داشت که امروز هر یک ستاره های توانمندی هستند و برخی با آن سریال به دنیای سینما و تلویزیون معرفی شدند. سال ۱۳۷۰، در زمان ریاست محمد هاشمی رفسنجانی بر صدا و سیما، داوود میرباقری فیلمنامه سریال را به صداوسیما ارائه کرد و عنوان اولیه این مجموعه «خاری در گلو» بود که براساس زندگی حضرت علی (ع) نوشته شده بود. خود سریال هم در زمان ریاست علی لاریجانی ساخته شد.

مجموعه تلویزیونی «امام علی(ع)» در اوایل دهه هفتاد با بودجه‌ای در حدود ۲۷ میلیون تومان مقابل دوربین رفت. این مجموعه در طول مدت ساخت بیش از ۱۰ بار دچار اصلاح برآورد شد و در نهایت با بودجه‌ای در حدود ۲۷۰ میلیون تومان به پایان تولید رسید.

گران ترین دستمزد سریال

داریوش ارجمند در این سریال ماهی حدود ۹۵ هزار تومان دستمزد گرفته است که به گفته تهیه کننده بالاترین دستمزد سریال بوده است. او با این سریال ماهی ۱۰۰ هزار تومان قرارداد بسته بود که ۵ هزار تومان بابت مالیات کم می شد و ماهی ۹۵ هزار تومان دریافت می کرد. دستمزد نهایی این سریال برای داریوش ارجمند حدود ۱۴ و نیم میلیون تومان می شد.

صدای چه کسانی دوبله شد؟

مدیریت دوبلاژ این سریال برعهده بهرام زند بود و داریوش ارجمند در نقش مالک اشتر با صدای منوچهر اسماعیلی، محمدرضا شریفی‌نیا در نقش ولید بن عقبه، سعید نیک‌پور در نقش عمار یاسر با صدای بهرام زند، عنایت بخشی در نقش عبدالله بن وهب راسبی، ویشکا آسایش در نقش قطام با صدای مینو غزنوی، انوشیروان ارجمند در نقش اشعث بن قیس با صدای ژرژ پطروسی، مهدی فتحی در نقش عمروعاص و علی بن ابیطالب (ع) بدون نمایش چهره، بهزاد فراهانی در نقش معاویه، اصغر همت در نقش مروان، پرویز پرستویی در نقش محمد بن ابوبکر، جواد خدادادی در نقش ابوذر غفاری با صدای ناصر احمدی، جمشید مشایخی در نقش عبدالله بن مسعود، داوود رشیدی در نقش حکیم بن جبله عبدی، جهانگیر فروهر در نقش ابوسفیان، عباس امیری در نقش ابوموسی اشعری، منصور والامقام در نقش زبیر بن عوام با صدای سیامک اطلسی، منوچهر لاریجانی در نقش طلحه بن عبیدالله با صدای پرویز ربیعی، علی آزاد در نقش ابن عباس، کریم اکبری مبارکه در نقش ابن ملجم، و فرهاد اصلانی در نقش یزید در این مجموعه ایفای نقش کرده‌اند.

موسیقی سریال

موسیقی سریال «امام علی (ع)» توسط فرهاد فخرالدینی ساخته شده است.

فرهاد فخرالدینی درباره موسیقی این سریال بیان کرده است که «من موسیقی سریال «امام علی (ع)» را به این سادگی ننوشتم. من برای پلان به پلان سریال به معنا و مفهوم مطلق کلمه خودم را محل حادثه قرار می دادم و این حس را با حس درونی خودم تلفیق می‌کردم تا بتوانم بر اساس این تکنیک بهترین نتیجه را دریافت کنم.»

نویسندگی سریال

نام میرباقری به عنوان نویسنده سریال همیشه مطرح بوده است با این حال زنده یاد حسین پناهی در نگارش فیلمنامه سریال «امام علی (ع)» نقش مهمی داشته است و میرباقری را همراهی کرده است. حضور او در خلق دیالوگ‌های درخشان این سریال تاثیر زیادی داشت به ویژه که ابتدا قرار بود این مجموعه به عنوان یک تله تئاتر ساخته شود و شاید بر همین اساس روی دیالوگ های این مجموعه تلاش زیادی صورت گرفت تا فیلمنامه منحصر به فردی به خروجی برسد.

گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار

«اتوبوس دوست‌داشتنی» در تهران به راه افتاد

کتاب «روایت آقا» منتشر شد

اقامه عزای حسینی توسط نوجوانان در «راه نشانم بده»

ادای دین به روزهایی که مردم ایستادند و حقیقت را روایت کردند

آموزش فیلم‌سازی با موبایل ویژه نوجوانان در فرهنگسرای ارسباران

فرزند بابک بیات درگذشت

صفحه اول روزنامه‌ها- سه شنبه ۱۰ تیر ماه ۱۴۰۴

دوبله فصل سوم «بازی مرکب» در نمایش خانگی

نمایش‌های تماشاخانه‌ ایران‌شهر نیم‌بها شد

کتاب‌هایی با موضوع جنگ و دفاع از وطن برای بچه‌ها

فراخوان هفتمین جشنواره تئاتر «شهر» منتشر شد

روایتی از زندگی شهدای جنگ ۱۲ روزه در «لاله‎‌خیز»

موکب پذیرایی خدام الحسین (ع)  فرهنگسرای سرو در خیابان حجاب

روایت‌هایی از ساختمان شیشه‌ای در «ققنوس»/ «کادر فنی» با اجرای خیابانی

چهل‌وسومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران فراخوان داد

صفحه اول روزنامه‌ها- دوشنبه ۹ تیر ماه ۱۴۰۴

فیلم؛ رونمایی از اولین کتیبه «ایران امام حسین(ع)»

فیلم؛ اولین کتیبه «ایران امام حسین(ع)» رونمایی شد

از پلاک هویتی ایران تا کتیبه «ما ملت امام حسینیم»؛ تلاقی ایران و محرم در محصولات فرهنگی سازمان

جمال اجلالی درگذشت

پویش سراسری «ایستاده برای ایران» آغاز شد

رویا میرعلمی، گیتی قاسمی، رضا بهبودی و... روی صحنه می‌روند

اکران آنلاین ۱۳ فیلم و ‌فیلم‌تئاتر کانون پرورش فکری

تصویر شهدای اقتدار ایران روی دیوارنگاره میدان انقلاب

گروه دمام‌زنی فرهنگسرای عطار نیشابوری هنرجو می‌پذیرد