کد خبر: ۱۴۵۵۴۰

مروری بر سریال امام علی(ع)؛ از بیشترین دستمزد تا دوبلورها

از ابتدای ماه مبارک رمضان پخش سریال «امام علی(ع)» از شبکه یک سیما آغاز شده است و صداوسیما کیفیت پخش این سریال قدیمی را ارتقا داده است.

مروری بر سریال امام علی(ع)؛ از بیشترین دستمزد تا دوبلورهابه گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر به نقل از خبرگزاری مهر، سریال «امام علی(ع)» از معدود سریال های تاریخی و مذهبی پرمخاطب تلویزیون و میراث ماندگار داوود میرباقری درباره امیرالمومنین است. سریالی که طی سال های اخیر با کیفیت اچ دی ارائه شده بود و امسال با درجه ای ارتقا به ۴k تبدیل شده است. این سریال امسال قبل از افطار از شبکه یک سیما پخش می شود و این شبکه برنامه ویژه افطار ندارد.

نام اولیه مجموعه

سریال محصول دهه ۷۰ است و پنج سال ساخت آن طول کشید. این مجموعه بازیگرانی داشت که امروز هر یک ستاره های توانمندی هستند و برخی با آن سریال به دنیای سینما و تلویزیون معرفی شدند. سال ۱۳۷۰، در زمان ریاست محمد هاشمی رفسنجانی بر صدا و سیما، داوود میرباقری فیلمنامه سریال را به صداوسیما ارائه کرد و عنوان اولیه این مجموعه «خاری در گلو» بود که براساس زندگی حضرت علی (ع) نوشته شده بود. خود سریال هم در زمان ریاست علی لاریجانی ساخته شد.

مجموعه تلویزیونی «امام علی(ع)» در اوایل دهه هفتاد با بودجه‌ای در حدود ۲۷ میلیون تومان مقابل دوربین رفت. این مجموعه در طول مدت ساخت بیش از ۱۰ بار دچار اصلاح برآورد شد و در نهایت با بودجه‌ای در حدود ۲۷۰ میلیون تومان به پایان تولید رسید.

گران ترین دستمزد سریال

داریوش ارجمند در این سریال ماهی حدود ۹۵ هزار تومان دستمزد گرفته است که به گفته تهیه کننده بالاترین دستمزد سریال بوده است. او با این سریال ماهی ۱۰۰ هزار تومان قرارداد بسته بود که ۵ هزار تومان بابت مالیات کم می شد و ماهی ۹۵ هزار تومان دریافت می کرد. دستمزد نهایی این سریال برای داریوش ارجمند حدود ۱۴ و نیم میلیون تومان می شد.

صدای چه کسانی دوبله شد؟

مدیریت دوبلاژ این سریال برعهده بهرام زند بود و داریوش ارجمند در نقش مالک اشتر با صدای منوچهر اسماعیلی، محمدرضا شریفی‌نیا در نقش ولید بن عقبه، سعید نیک‌پور در نقش عمار یاسر با صدای بهرام زند، عنایت بخشی در نقش عبدالله بن وهب راسبی، ویشکا آسایش در نقش قطام با صدای مینو غزنوی، انوشیروان ارجمند در نقش اشعث بن قیس با صدای ژرژ پطروسی، مهدی فتحی در نقش عمروعاص و علی بن ابیطالب (ع) بدون نمایش چهره، بهزاد فراهانی در نقش معاویه، اصغر همت در نقش مروان، پرویز پرستویی در نقش محمد بن ابوبکر، جواد خدادادی در نقش ابوذر غفاری با صدای ناصر احمدی، جمشید مشایخی در نقش عبدالله بن مسعود، داوود رشیدی در نقش حکیم بن جبله عبدی، جهانگیر فروهر در نقش ابوسفیان، عباس امیری در نقش ابوموسی اشعری، منصور والامقام در نقش زبیر بن عوام با صدای سیامک اطلسی، منوچهر لاریجانی در نقش طلحه بن عبیدالله با صدای پرویز ربیعی، علی آزاد در نقش ابن عباس، کریم اکبری مبارکه در نقش ابن ملجم، و فرهاد اصلانی در نقش یزید در این مجموعه ایفای نقش کرده‌اند.

موسیقی سریال

موسیقی سریال «امام علی (ع)» توسط فرهاد فخرالدینی ساخته شده است.

فرهاد فخرالدینی درباره موسیقی این سریال بیان کرده است که «من موسیقی سریال «امام علی (ع)» را به این سادگی ننوشتم. من برای پلان به پلان سریال به معنا و مفهوم مطلق کلمه خودم را محل حادثه قرار می دادم و این حس را با حس درونی خودم تلفیق می‌کردم تا بتوانم بر اساس این تکنیک بهترین نتیجه را دریافت کنم.»

نویسندگی سریال

نام میرباقری به عنوان نویسنده سریال همیشه مطرح بوده است با این حال زنده یاد حسین پناهی در نگارش فیلمنامه سریال «امام علی (ع)» نقش مهمی داشته است و میرباقری را همراهی کرده است. حضور او در خلق دیالوگ‌های درخشان این سریال تاثیر زیادی داشت به ویژه که ابتدا قرار بود این مجموعه به عنوان یک تله تئاتر ساخته شود و شاید بر همین اساس روی دیالوگ های این مجموعه تلاش زیادی صورت گرفت تا فیلمنامه منحصر به فردی به خروجی برسد.

گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار

برنامه‌های دومین روز «کافه‌کتابخون‌ها» در نمایشگاه کتاب

برنامه‌های سازمان فرهنگی هنری در نخستین روز نمایشگاه کتاب

از ایجاد دپارتمان‌های تخصصی آموزشی تا اصلاح بازه‌های پرداختی به مربیان

جشن «ولادت نور هشتم» در میدان آیینی امام حسین علیه السلام برگزار می‌شود

فیلم‌های جدید به اکران اضافه شدند؛ حمله «صددام» به گیشه سینما!

رونمایی از کتاب «جنگل دوستی» در فرهنگسرای اخلاق

نمایشگاه نقاشی «در گلستانه» در فرهنگسرای ارسباران

دومین نشست «عصر طنز سروخند» با حضور شاعران طنزپرداز در فرهنگسرای سرو

فیلم «یک درد واقعی» راوی رسیدن از «درد» به «درک» است

فرهنگسرای منتظر از نمازگزاران جمعه پذیرایی می‌کند/ اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی از سوی فرهنگسرای سرو

صفحه اول روزنامه ها- چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴

میزبانی نوجوانان در جشن بزرگ امام رضایی‌های تهران

نشست «خانه ترانه» در فرهنگسرای ارسباران

شرح کامل شکنجه‌های ساواک در «آواز کشتگان» رضا براهنی

موزه هنر‌های دینی امام علی(ع) میزبان نمایشگاه هنر‌های تجسمی رضوی شد

چیدمان «هشدار جمعی» در باغ موزه قصر

یک روز مانده به افتتاح، ثبت‌نام بن کارت‌های دانشجویی آغاز شد

نمایش و نقد فیلم «آوای موسیقی» در فرهنگسرای ارسباران

نمایش انیمیشن «رفقای بد» در فرهنگسرای عطار نیشابوری

شعار محوری اربعین حسینی ۱۴۰۴ مشخص شد

اعلام برنامه‌های سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در نمایشگاه کتاب

صفحه اول روزنامه‌ها- سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴

برندگان جایزه پولیتزر ۲۰۲۵ اعلام شدند

تصمیمی برای حذف فروش در نمایشگاه کتاب تهران نداریم

کنسرت موسیقی «هوای بهار» در فرهنگسرای ارسباران به روی صحنه می‌رود