کد خبر: ۱۴۵۹۲۲

پنجاه و دومین نشست بچه‌های رستا در فرهنگسرای خراسان

پنجاه و دومین نشست بچه‌های رستا با موضوع چالش برانگیز (راستشو بگم یا دلشو نشکونم) در روز ۲۰ فروردین ماه از ساعت ۱۴ در فرهنگسرای خراسان برگزار شد.

پنجاه و دومین نشست بچه‌های رستا در فرهنگسرای خراسانبه گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، این نشست با هدف بررسی چالش‌های اخلاقی و اجتماعی پیش روی نوجوانان در موقعیت‌های مختلف زندگی طراحی شده است، و به شرکت‌کنندگان کمک می‌کند تا با درک بهتری از مفهوم صداقت و همدلی، تصمیمات آگاهانه‌تری بگیرند.

این نشست با کارشناسی نرگس خوشبین زاد معاون فرهنگی فرهنگسرای خراسان برگزار شد. وی در ابتدا ضمن ارائه تعریف از صداقت آنرا یک فضیلت ارزشمند و لازمه خودسازی عنوان و اذعان داشت، صداقت، یکی از ویژگی‌های متعالیِ شخصیتی است و این فضیلت ضمن ارتقا اعتماد روابط سالم را تقویت می‌کند، سازمان‌ها و جوامع را تقویت و از آسیب جلوگیری می‌کند.

وی در ادامه با ارائه مثال‌هایی به توصیف و صداقت و تفاوت آن با رفتار صادقانه پرداخت و با ارائه مثال چنین ادامه داد: رفتار صادقانه، تحریف‌نکردنِ عمدیِ حقایقی است آن‌طور که فردِ صادق آنها را می‌بیند. 

خوشبین‌زاد سخنانش را با اشاره به آیه «یا اَیّها الَّذینَ آمَنوا اتّقُوا اللّه و کُونوا مَعَ الصّادقینَ» ادامه داد و گفت در اهمیت عنصر صدق و راستی همین بس که راز عروج بزرگان به بالاترین قله‌های عظمت و ارجمندی را در همین عنصر باید جست.

خوشبین‌زاد در قسمت دیگری از سخنانش به ارائه تعریف کلی از همدلی پرداخت و گفت در نگاه اول ممکن است مشترکات کمی در این دو دیده شود ولی در نگاهی عمیق‌تر هر دو در زندگی روزمره ضروری هستند به عبارت دیگر، هر یک از آنها بدون دیگری می‌تواند پیامد‌های منفی داشته باشد. همدلی بیش از حد ممکن است شما را به دروغ گفتن برای جلوگیری از آسیب رساندن به دیگران سوق دهد؛ آنچه که به عنوان دروغ‌های سفید شناخته می‌شود. اگرچه این کار ممکن است در کوتاه مدت از تعارض جلوگیری کند، اما در نهایت می‌تواند منجر به ایجاد احساس گناه و ایجاد احساس خیانت در طرف مقابل در زمانی که متوجه عدم صداقت می‌شود، شود.

کارشناس برنامه ادامه داد: از سوی دیگر، صداقت بدون همدلی نیز درست نیست. اگر بدون در نظر گرفتن جنبه عاطفی، بیش از اندازه رک عمل کنید، ممکن است دیگران شما را فردی بی‌رحم، بی‌ادب یا بی‌درایت تصور کنند. در نتیجه، ممکن است طرد و یا مشکلات عدیده اجتماعی را تجربه کنید.

وی در خاتمه سخنانش گفت: هنگام برقراری ارتباط با افراد دیگر، باید به یاد داشته باشید که احترام امری اساسی است. احترام گذاشتن به دیگران به معنای این است که باور داشته باشید که آنها سزاوار دانستن حقیقت هستند و بنابراین باید با آنها صادق باشید. اما همچنین احساسات آنها را در نظر بگیرید. 

خوشبین‌زاد در خاتمه به پرسش‌های نوجوانان حاضر پاسخ و بحث‌های ایشان را نظارت و مدیریت کرد.

علاقه‌مندان به برنامه‌های فرهنگسرای خراسان، به آدرس خیابان ری، نرسیده به میدان قیام نبش بوستان کوثر مراجعه کنند و یا برای اطلاعات بیشتر با تلفن ۳۳۵۱۳۲۲۳ تماس بگیرند.

گزارش خطا
ارسال نظر