به همت فرهنگسرای اندیشه
اردوهای «باتا» در لانه جاسوسی میزبان نوجوانان تهرانی است
اردوی تاریخی و بازیمحور «باتا» در موزهی لانهی جاسوسی (۱۳ آبان) که قرار است تا پایان سال به همت فرهنگسرای اندیشه برگزار شود، تلاش میکند تا از طریق تجربهی یک بازی محیطی، ماهیت استکبار را برای شرکتکنندگان تشریح کند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، اردوی تاریخی و بازیمحور «باتا» در موزهی لانهی جاسوسی (۱۳ آبان) که قرار است تا پایان سال به همت فرهنگسرای اندیشه برگزار شود، تلاش میکند تا از طریق تجربهی یک بازی محیطی، ماهیت استکبار را برای شرکتکنندگان تشریح کند.
این اردو با تمرکز بر تاریخچه لانهی جاسوسی و نقش ایالات متحده آمریکا در ایران، به دنبال ایجاد تجربهای ملموس از مقاومت در برابر سلطه است. اهداف این اردو بازی معمایی، بازسازی برههای حساس از تاریخ، تأکید بر مقاومت مردمی، افشای رویکرد آمریکا و ایجاد حس کنشگری انقلابی است و مخاطبان این اردو-بازی، دانشآموزان متوسطهی اول، متوسطهی دوم و دانشجویان کارشناسی هستند.
در حاشیه برگزاری یکی از این اردوها، مجید علیزاده، مدیر موزهی لانهی جاسوسی، با اشاره به این اردو که از طریق بازی انجام میگیرد، گفت: این اردو تلاش میکند دانش آموزان را با سیر وقایع تاریخی و حرکت انقلابی دانشجویان پیرو خط امام آشنا کند. سال گذشته بیش از ۱۲ هزار نفر از دانشآموزان در قالب اردو، از این موزه بازدید کردند و هم اکنون در «باتا»، تجربهی دیگری را در این روند اجرا خواهیم کرد تا نوجوانان به صورت ملموس، با استکبار و استعمار و تاریخ معاصر آشنا شوند.
وی با اشاره به رویکرد «آموزشی» موزهها، ادامه داد: هدف از تأسیس این موزه، اثبات این واقعیت است که آمریکاییها از سفارت آمریکا، بهعنوان لانهی جاسوسی بهرهجویی بردهاند. اسناد و ابزارآلاتی که آمریکاییها قبلاً در این محل نگهداری میکردند، صرفاً به منظور جاسوسی بهکار گرفته شده است و طبق مدارک و واقعیتهای موجود، همه گواه این واقعیت است که آمریکاییها از این اسناد و ابزار و محل سفارت، صرفاً جهت جاسوسی استفاده کردهاند.
وی با بیان ضرورت آشنایی دانشآموزان و عموم مردم با مفهوم استعمار، افزود: اینکه این روزها تصور برخیها بر این است که موزه تعطیل شده، صحت ندارد و هماکنون بازدید عموم و توریستهای خارجی و سفرا در حال انجام است و یکی از برنامههای گروهی، همین اردوی «باتا» است که توسط فرهنگسرای اندیشه طراحی شده و در حال برگزاری است.
وی ادامه داد: بازدید از این موزه به مدت سه سال است که برای عموم آزاد شده است و هیچ کجای جهان، این نحوه برخورد با آمریکا انجام نشده که سفارتشان به موزه تبدیل شود تا همه بتوانند از آن بازدید کنند.
در «باتای موزهی لانهی جاسوسی»، دانشآموزان که به دو یا چند گروه تقسیم شدهاند، اردو را آغاز میکنند. روند این اردو بدین شکل است که مخاطب ابتدا در حیاط سفارت سابق آمریکا، با بازی و مراحل و قوانینش آشنا میشوند. سپس گروهها در همان حیاط اولین مرحله از معماها را انجام میدهند که این معما دربارهی «اخراج رضاخان» از ایران طراحی شده است. در ادامه به اتاق کنفرانس برده میشوند تا پس از شنیدن یک فایل صوتی، مأموریت بعدی به آنها سپرده شود. پس از انجام ۵ مرحله و حلشدن معماهای بازی، در پایان بازی مخاطبان دوباره در اتاق کنفرانس حضور پیدا میکنند تا درباره واقعیتهای رابطهی ایران و آمریکا و همچنین کاربست تاریخچهی این روابط برای تنظیم رابطه امروز دو کشور، گفتوگو کنند. این بازی در دستهی بازیهای محیطی قرار میگیرد که افراد با حضور در یک محیط و در نسبت با آن محیط وارد مسابقه میشوند که بازی «باتای لانهی جاسوسی» در مدت حدوداً ۱۵۰ دقیقهای برگزار میشود.