آغاز طرح «چهل خانه» در منطقه ۱۴ با سخنرانی و مرثیهخوانی خانگی
طرح «چهل خانه» به منظور ترویج فرهنگ عاشورایی و احیای سنت روضهخوانی خانگی با حضور محمدصادق دهنادی سخنران و پژوهشگر مذهبی در سطح محلات منطقه ۱۴ برگزار شد. این برنامهها به تقویت پیوندهای اجتماعی و فرهنگی میان ساکنان محلات و فرهنگسراها کمک میکند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، در راستای ترویج فرهنگ عاشورایی و احیای سنت دیرین روضهخوانی خانگی، طرح «چهل خانه» با حضور محمدصادق دهنادی در سطح محلات منطقه ۱۴ اجرا شد. این طرح به منظور آشناسازی و پیوند هر چه بیشتر ساکنان محلات و همسایگان با فعالیتها و اهداف فرهنگی، اجتماعی و مذهبی مراکز فرهنگی طراحی شده است.
در این سلسلهبرنامهها، دهنادی در سه سخنرانی جداگانه در منازل شهروندان به ایراد سخن و مرثیهخوانی پرداخت و محورهای مهمی را برای حاضران تبیین کرد.
دهنادی در سخنانش به تبیین ماهیت قیام سیدالشهدا(ع) پرداخت و تاکید کرد: عاشورا صرفاً یک حادثه تاریخی نیست؛ بلکه حرکتی آگاهانه و مبتنی بر بصیرت است که امام حسین(ع) برای بیداری انسانها در مقابل ظلم و انحرافات بهپا کرد. قیام ایشان الگویی ماندگار برای هر انسان آزادهای است که نمیخواهد در برابر باطل سکوت کند.
شباهت امام حسین(ع) و قرآن
وی با اشاره به روایت معروف «إن الحسین مصباح الهدی و سفینة النجاة» اظهار کرد: امام حسین(ع) تجسم عینی قرآن در میدان عمل بود. عاشورا تجلی قرآن در متن زندگی است و خون حسین(ع) حیات دوبارهای به اسلام بخشید.
شرحی بر آخرین وصیت امام حسین(ع)
دهنادی در فرازی دیگر به وصیتنامه تاریخی سیدالشهدا(ع) خطاب به برادرش محمد بن حنفیه پرداخت و گفت: این وصیت سندی است بر عقلانیت و الهی بودن قیام عاشورا و باید همواره چراغ راه نسلهای آینده باشد.
در پایان هر سخنرانی، دهنادی با قرائت روضههای جانسوز، دلهای حاضران را روانه کربلا کرده و حال و هوای معنوی ویژهای در مجالس ایجاد کرد.
این طرح به همت مدیریت مراکز فرهنگی هنری منطقه ۱۴ با هدف گسترش فرهنگ عاشورایی، تقویت همدلی اجتماعی و ایجاد ارتباط نزدیک میان ساکنین محلات با فرهنگسراها و خانههای فرهنگ اجرا شده است. هدف این طرح این است که خانوادهها ضمن بهرهمندی از مجالس مذهبی، با ظرفیتهای فرهنگی مراکز خود آشنا شوند و مشارکت فعالتری در برنامههای اجتماعی و فرهنگی آینده داشته باشند.