پارسانژاد:
پوستر شهری خوب سواد بصری توده را ارتقا میدهد
یک گرافیست معتقد است نمایش آثار هنری بهویژه عکس و پوستر در مکانهای عمومی میتواند در طول زمان سلیقه و سواد بصری توده مردم را تقویت کند.
کورش پارسانژاد در گفتوگو با «شهر» در حاشیه مراسم افتتاح نمایشگاه عکس و پوستر «ایران ما» که صبح دیروز سهشنبه 15 بهمن در زیرگذر چهارراه ولیعصر(عج) برگزار شد، درباره این نمایشگاه گفت: تا جایی که میدانم این پوسترها گزیدهای از پوسترهای نخستین جشنواره پرچم است که من دبیر بخش پوستر آن بودم.
وی درباره برگزاری این نمایشگاه اظهار داشت: تا زمانی که پوستر در گالریها به نمایش گذاشته شود، فقط اهالی حرفه گرافیک و هنرمندان آن را میبینند؛ ولی وقتی پوستر در فضای عمومی بهویژه در مکانی مثل زیرگذر چهارراه ولیعصر(عج) که تردد عابران در یک شبانهروز در آن بسیار زیاد است، نصب میشود، حتی اگر یک عابر پیاده فقط از مقابل آن رد شود و برای دیدن آن حتی مکث هم نکند و بهصورت لحظهای و گذری به آن نگاه کند، در طول زمان یک اتفاق میافتد و آن این است که آرام آرام سواد بصری توده مردم تقویت میشود.
این گرافیست ادامه داد: به نظر من اساسا جای این نوع پوسترها در چنین مکانهایی است؛ زیرا نمایشگاه یک دوره کوتاه دارد و عده محدودی از اهالی هنر آن را میبینند؛ ولی آماری که من درباره این زیرگذر شنیدهام این است که در طول شبانهروز بین 150 تا 250هزار نفر در آن تردد دارند و نصب این پوسترها در این مکان میتواند بسیار کمک کند به این که آرام آرام در طول سالهای بعد، کارهایی که بر در و دیوار شهر میبینیم، چند پله فکرشدهتر، حسابشدهتر و زیباتر باشد.
پارسانژاد همچنین درباره اقدامات هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، اظهار داشت: من فکر میکنم یکی از وظایف اصلی سازمان فرهنگی هنری هم همین است و از عنوان آن نیز پیداست که باید به فرهنگ و هنر بپردازد؛ ولی درباره اینکه این سازمان تا حال چه اندازه تاثیرگذار بوده نمیتوان بدون مطالعه سخن گفت. به هر حال همین امروز ما شاهد هستیم که این سازمان اقدام بسیار درستی کرده و برای آن نمره بالایی را از آن خود کرده است.
وی افزود: حتی بسیاری از این پوسترها قابلیت این را دارند که در ابعاد بزرگتر - به ویژه در همین ایام- در سطح شهر دیده شوند؛ زیرا کاملا حس ملی دارند و در بهمنماه نیز یک جشن ملی برپاست. همچنین این پوسترها شاید خیلی درستتر از کارهایی طراحی شدهاند که اگر از پلههای این زیرگذر بالا برویم، در سطح شهر میتوانیم ببینیم. البته منظور من از این طراحی درست، نه فقط به جهت فکر و ایده، بلکه حتی به جهت فرم و اجرای کار است. سازمان فرهنگی هنری میتواند بهگونهای با تعامل با بخشهای دیگر شهرداری، از این آثار در سطح شهر استفاده کند.
نمایشگاه عکس و پوستر «ایران ما» 35 عکی از مجموعه «قاب انقلاب» قاسم حاجی محمدی و مجموعهای از پوسترهای برگزیده نخستین جشنواره پرچم را در زیرگذر چهارراه ولیعر(عج) به نمایش گذاشته است.
گزارش خطا
پسندها:
۰
ارسال نظر
آخرین اخبار
روایتهای ایرانی، اینبار با زبانهای مختلف در باغ کتاب تهران
نمایش و تحلیل مستند «راه پرستاره» با حضور هنرمندان برجسته
عرضه «سووشون» پس از ۵۰ روز؛ سوم مرداد ادامه سریال پخش میشود
برپایی فرهنگسرای منتظر در جوار نماز جمعه تهران
دور جدید اجراهای تعزیه «شبیه نور» در پردیس تئاتر تهران
اکران افتتاحیه «دست ناپیدا» همراه با تجلیل از انسیه شاهحسینی
«مادران قصهگو»؛ روایت مقاومت و امید برای نسل آینده
نمایش و نقد فیلم «شمال از شمال غربی» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- سه شنبه ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۴
فیلم؛ برگزاری ویژه برنامه "عاشورا بدون مرز" در فرهنگسرای نوجوان
اکران و نقدِ جدیدترین ساخته وس اندرسون در سینما اندیشه
واگذاری تعدادی از فضاهای تجاری سازمان فرهنگی هنری از طریق مزایده عمومی
ثبت نام دورههای تخصصی ترم تابستان خانه کاریکاتور آغاز شد
نمایشگاه بینالمللی کارتون «جنگ و صلح» در خانه کاریکاتور ایران
فیلم؛ ترانه «ای ایران ایران» توسط گروه کر آوای عشاق فرهنگسرای دانش
نمایش «جاده اردکها ۲» در فرهنگسرای ارسباران
نقد و بررسی کتاب «خداحافظ گاری کوپر» در کتابخانه شهید سیدمحمدعلی جهانآرا
همایش بزرگ مثنویخوانی «شرح اشتیاق» در فرهنگسرای ارسباران
سروده تازه میلاد عرفانپور برای این روزهای غزه/ در این داغ باید چه خاکی به سر کرد؟
فصل دهم پاتوق فیلم کوتاه از ۷ مرداد آغاز میشود
اختتامیه پویش «مادران قصهگو» با حضور تعدادی از مادران راوی دفاع مقدس برگزار میشود
نامزدهای بیستوسومین دوره جایزه قلم زرین معرفی شدند/ اختتامیه؛ دوم مرداد
نامگذاری یکی از سالنهای پردیس سینمایی باغ کتاب به نام خسرو شکیبایی
گروه هنری لبخند با نمایش شاد و خانوادگی «بیباک» در فرهنگسرای فردوس
صفحه اول روزنامهها- دوشنبه ۳۰ تیر ماه ۱۴۰۴