يکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳
ساعت : ۱۲:۰۴
کد خبر: ۸۱۱۸۶
|
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۶
با حضور هنرمندان موسیقی کشور در سازمان فرهنگی هنری

آلبوم موسیقی «حضرت خورشید» رونمایی شد

آیین رونمایی از آلبوم موسیقی «حضرت خورشید» با صدای هنرمندانی چون حسام‌الدین سراج، مجید اخشابی، و عبدالحسین مختاباد در مدح امیر‌المومنین حضرت علی(ع) در سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برگزار شد.
به گزارش رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، این مراسم، ظهر چهارشنبه نهم اردیبهشت ماه با حضور محمود صلاحی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، مدیران سازمان و با حضور جمعی از هنرمندان کشور از جمله استاد علی جهان‌دار، ایرج نعیمایی، عبدالجبار کاکایی، فواد حجازی، مجید اخشابی و غلامرضا صنعتگر در سالن کنفرانس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برگزار شد.
 
کمترین کاری که از ما برمی‌آید تقدیم کردن بهترین هنرمان به ائمه است
محمود صلاحی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نیز ضمن تبریک میلاد با سعادت امام علی(ع) گفت: زمانی که علمای غیر مسلمان به مدح و منقبت حضرت امیر می‌پردازند، تا حدی که شبلی شمیل اندیشمند مسیحی در فضایل امیرالمؤمنین می گوید: علی‌بن‌ابیطالب، بزرگ بزرگان، یگانه نسخه ای است که مانند او نه در شرق و نه غرب و نه در گذشته و امروز وجود دارد. 
 
وی افزود: زمانی که جبران خلیل جبران درباره امام ما می‌گوید: ای کاش در هر دوره‌ای یک علی(ع) وجود داشت که برای مردم عدل را به ارمغان ‌آورد. یا اندیشمند دیگری به نام آنتوان بارا که می‌خواهد از علی بنویسد می‌بیند قلم‌اش برای بیان عظمت او الکن است و از فرزند او، حسین(ع) شروع می‌کند و 4 سال تمام مشغول نوشتن کتاب «حسین در اندیشه مسیحیت» می‌شود و می‌گوید: «اگر ما در دینمان یک نفر چون حسین داشتیم، او را پرچمی برای خود قرار می‌دادیم تا همه را به مسیحیت دعوت کنیم.» خود این فرد بعدها برای من تعریف کرد که زمان نگارش این کتاب متوجه یک عظمت بزرگتر در این واقعه شدم و خواستم از زینب بنویسم و 24 سال است که این کتاب تمام نشده است.
 
آلبوم موسیقی «حضرت خورشید» رونمایی شد

رییس سازمان فرهنگی هنری اضافه کرد: وقتی غیر مسلمان‌ها این چنین در رثای اولیای ما می‌نویسند کمترین کاری که از ما برمی‌آید تقدیم کردن بهترین موسیقی، شعرها و نواها به آن‌ها است.
 
محمود صلاحی گفت: ما هنرمندان بزرگی داریم که تعدادی از آنها در این جلسه حضور دارند. صدایشان غصه را از دل‌های مردم می‌رباید و نشاط در دل مردم می‌آورد و مهم‌تر از آن کارهایشان معانی فاخری دارند.
 
صلاحی تاکید کرد: امیدوارم که بتوانیم در این زمینه برخورد جدی‌تری داشته باشیم و آلبوم‌های بیشتری تولید کنیم. ما عطاری داریم که یکی از قله‌های عرفان است. مولوی و حافظ را داریم که تک تک ابیات‌شان برای ما سرشار از شور زندگی ست. ما باید این‌ها را از لابه‌لای تاریخ بیرون بیاوریم و گردی که در این سال‌ها به خاطر بی مهری ما بر آنها نشسته را بزداییم و آنها را به نسل‌‌های بعدی معرفی کنیم.
 
نعیمایی: حقیقت در موسیقی متجلی‌تر است
ایرج نعیمایی هنرمند پیشکسوت کشورمان نیز در این مراسم گفت: هنر تجلی و ظهور حقیقت است. این حقیقت در چهار شکل کلی بروز می‌کند. اگر تجلی آن در صورت و فرم باشد، هنر تجسمی ایجاد می‌شود، اگر در حرکت باشد هنرهای موزون، اگر در هدف باشد ادبیات و شعر و اگر این تجلی در صوت باشد موسیقی به وجود می‌آید.
 
آلبوم موسیقی «حضرت خورشید» رونمایی شد

وی افزود: حقیقت در موسیقی متجلی‌تر است از این باب که برای ورود به درون شما، هیچ اجازه‌ای نمی‌خواهد. اگر حتی گوش خود را هم برای نشنیدن آن ببندید، موسیقی بر روح و جسم شما تاثیر می‌گذارد. موسیقی یک حقیقت وجودی است که خداوند به عبث آن را خلق نکرده که ما به سادگی بتوانیم آن را حلال یا حرام اعلام کنیم. این هنر جزئی از وجود و جزئی از مکاشفات است. این دستگاه‌ها و نواها نه خلق یک شخص که مخلوق پروردگار است.
 
این پژوهشگر موسیقی، علوم قدیم را به سه دسته تقسیم کرد و گفت: آن زمان علوم اعلا به علومی گفته می‌شد که موضوعاتشان کلی،‌ شامل و فراگیر است. علوم متوسط در معادلات کلی اما در مصداق جزئی بوده است اما علوم ادنا کاملا جزئی هستند. این در حالی است که جایگاه موسیقی در دسته‌بندی این علوم مورد اختلاف است.
 
باید ریشه‌های هنری خودمان را حفظ کنیم
علی جهاندار خواننده آوازی کشورمان نیز در ادامه به سخنرانی پرداخت. وی در ابتدای سخنان خود گفت: ما اگر خود را وام‌دار موسیقی می‌دانیم، باید پیرامون خود را با توجه نگاه کنیم. زمانی که بحث فرهنگ و هنر به میان می‌آید ما باید سعی کنیم فرهنگ و هنر کشورمان را بر فرهنگ مستقر بر جهان ارجح بدانیم، نه اینکه با دست خودمان این درخت چندین ساله و تناور را بخشکانیم. من نمی‌گویم که به شاخه‌های دیگر موسیقی بهایی ندهیم، اما باید ریشه‌های هنری خودمان را حفظ کنیم. ما باید به فکر فردوسی، مولوی و سعدی باشیم.
 
آلبوم موسیقی «حضرت خورشید» رونمایی شد

عبدالجبار کاکایی هم در این مراسم گفت: نگاه عالمانه به موضوع موسیقی که جزء معضلات فرهنگی ما در این سالها بوده، مشخص می‌کند که ریاست جدید سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران پشتوانه غنی حمایت و فکر و اندیشه در حوزه موسیقی کشور اند.
 
وی افزود: هر وقت کاری در رثای مولا علی(ع) به من پیشنهاد می‌شود، همیشه این شعر سعدی را با خود مرور می‌کنم «کس را چه زور و زهره که وصف علی(ع) کند / جبار در مناقب او گفته هل اتی» وقتی مولانا، سعدی، فردوسی و حافظ که استخوان‌های ادبیات ایران هستند به گفتن نام او افتخار کرده‌اند، اما همه کسانی که سررشته‌ای از ادبیات دارند می‌دانند که زمانی که شاعران ما به نام علی می‌رسند عشق بازی ویژه‌ای با او می‌کنند.

هفت قطعه پیشکش مولا علی(ع)
آلبوم موسیقی حضرت خورشید، شامل هفت قطعه در منقبت تنها مولود کعبه است که سیدحسام‌الدین سراج، مجید اخشابی، عبدالحسین مختاباد، غلامرضا صنعتگر، حمید غلامعلی و احمد عبدلی در تولید آن مشارکت کرده‌اند.
فواد حجازی، سیدمحمد میرزمانی، بابک ربوخه، مجید اخشابی، امید سیاره و غلامرضا صنعتگر آهنگسازان مجموعه «حضرت خورشید» هستند و اشعار آلبوم از میان آثار محمدحسین شهریار، عبدالجبار کاکایی، سیدعباس سجادی، سیدشهرام شکیبا، فریبا وکیلی، آشفته شهررضایی، اسحاق انور و صابر خراسانی برگزیده شده است.

خبرهای مرتبط
نظر شما