کد خبر: ۸۲۳۱۵

بررسی تاریخ سینمای لهستان در شب فیلم فرهنگسرای ملل

امیرحسین بابایی مسئول برگزاری کانون فیلم فرهنگسرای ملل، به تشریح برنامه‌های سینمایی این فرهنگسرا در تابستان پرداخت.

به گزارش رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران؛ امیر حسین بابایی فارغ التحصیل عکاسی است و از انجمن سینمای جوان در رشته کارگردانی فارغ التحصیل شده. او از سال 90 تاکنون مسئول برگزاری باشگاه فیلم فرهنگسرای ملل است. باشگاه فیلمی که در عمر 4 ساله خود تا کنون 111 فیلم برای مخاطبان نمایش داده و بررسی کرده است. کاری که به گفته خودش در شرایط نابه‌سامان فرهنگی این روزها به نوعی یک رکورد محسوب می‌شود. 
 
بابایی درباره تاریخچه برگزاری باشگاه فیلم در فرهنگسرای ملل می‌گوید: باشگاه فیلم ملل از اردیبهشت سال 1390 با عنوان سینما اقتباس کار خود را آغاز کرد. 40 اثر درخشان اقتباس شده در این باشگاه نمایش داده شد. پس از آن باشگاه فیلم خط سوم را راه‌اندازی کردیم و  با ثبت آن در دفتر مشارکت‌های سازمان فرهنگی هنری، تصمیم گرفتیم که این کار را به طور مستمر ادامه بدهیم. 
 
بابایی همین استمرار را یکی از نشانه‌های موفقیت کانون فیلم ملل دانست و افزود: زمانی که کاری به طور مستمر و مشخص انجام شود، هویت می‌گیرد و این هویت برای ما مخاطبانی را به همراه آورد که همیشه پای ثابت نشست‌ها هستند. 
 
وی افزود: در تمام این سال‌ها تلاش ما این بوده که خط واصلی باشیم بین مخاطبان با سینمای هنری تا سطح شعور مخاطبانمان را بالا بریم. ما امروز فیلم‌هایی را در کانون پخش می‌کنیم که مخاطبانمان در سال‌های پیش در برابر آن‌ها مقاومت می‌کردند.
وی درباره نحوه نقد فیلم‌های در کانون فیلم ملل متذکر شد: سعی کردیم با حضور کارشناسان مختلف هم به نقد تماتیک فیلم‌ها بپردازیم و هم اگر وقت اجازه داد به نقد فنی فیلم‌ها بپردازیم تا نشست برای مراجعان بار آموزشی نیز داشته باشد.

بررسی تاریخ سینمای لهستان در شب فیلم فرهنگسرای ملل

امیرحسین بابایی درباره شکل گیری شب فیلم ملل گفت:  شب فیلم شکل منسجم‌تر برنامه‌های سینمایی ما است. در این نشست‌ها قصد داریم که سینمای کشورهای صاحب سینما را نقد و بررسی کنیم. به ویژه سینمای اروپا. چون تا امروز اکثر فیلم‌هایی که نمایش داده شده از سینمای آمریکا بوده که این روزها خودش را صاحب مطلق سینما جهان می‌داند.
 
وی در خصوص انتخاب لهستان به عنوان اولین کشور برای بررسی گفت: اروپای شرقی یکی از مهم ترین صاحبان سینما است و از اولین کشورهایی است که با فاصله کوتاهی از اختراع سینما، صاحب سینما شد. در شب فیلم لهستان قصد داریم تاریخ سینمای این کشور و همچنین تاریخ اجتماعی و سیاسی آن را بررسی کنیم. 
 
بابایی درباره فیلم‌های منتخب سینمای لهستان متذکر شد: اولین فیلمی که در شب فیلم لهستان نمایش داده شد فیلم «خاکستر و الماس» بود. فیلمی که دهه 50 لهستان را به طور کلی نمایش می‌داد و آن را ورق می‌زد. دومین فیلم سینمای لهستان نیز یکی از برترین ساخته‌های یکی از بهترین کارگردانان لهستانی کریشتوف کیشلوفسکی است. «فیلم کوتاهی درباره کشتن» که جایزه ویژه جشنواره فیلم کن را به خودش اختصاص داده است . این فیلم تاثیر فراوانی بر سینمای لهستان می‌گذارد و قدم بزرگی در سینمای خود کیشلوفسکی می‌گذارد. بعد از این فیلم است که کیشلوفسکی اولین فیلم سه گانه رنگ‌های خودش را می‌سازد. 
 
مدیر برگزاری شب فیلم لهستان فیلم‌های بعدی این کشور را معرفی کرد: «در تاریکی» ساخته مطرح‌ترین کارگردان زن سینمای لهستان  آگنیسکا هولاند است. کسی که به ساختن فیلم‌های سیاسی شهرت دارد و این فیلم  از این منظر بسیار مهم است. «در تاریکی» بیست و یکم مرداد ماه نمایش داده می‌شود. ایدا هم آخرین فیلم سینمای لهستان است که در کانون فیلم ملل به نمایش در می‌آید. این فیلم بهترین فیلم اسکار غیر انگلیسی زبان سال 2014 را به خود اختصاص داد و بخشی از تاریخ فروخرده لهستان را به تصویر می‌کشد. ایدا بیست و هشتم مرداد نمایش داده خواهد شد.
بابایی در خصوص بررسی سینماهای کشورهای دیگر در فرهنگسرای ملل گفت: کانون فیلم فرهنگسرای ملل در ماه‌های دیگر سینمای ایتالیا و آسیای مرکزی را تشریح خواهد کرد.

گزارش خطا
برچسب‌ها:
فرهنگسرای ملل
ارسال نظر
آخرین اخبار
ثبت‌ نام موکب‌های مردمی برای حضور در راهپیمایی جاماندگان اربعین
روایت‌های ایرانی، این‌بار با زبان‌های مختلف در باغ کتاب تهران
نمایش و تحلیل مستند «راه پرستاره» با حضور هنرمندان برجسته
عرضه «سووشون» پس از ۵۰ روز؛ سوم مرداد ادامه سریال پخش می‌شود
برپایی فرهنگسرای منتظر در جوار نماز جمعه تهران
دور جدید اجراهای تعزیه «شبیه نور» در پردیس تئاتر تهران
اکران افتتاحیه «دست ناپیدا» همراه با تجلیل از انسیه شاه‌حسینی
«مادران قصه‌گو»؛ روایت مقاومت و امید برای نسل آینده
نمایش و نقد فیلم «شمال از شمال غربی» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- سه شنبه ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۴
فیلم؛ برگزاری ویژه برنامه "عاشورا بدون مرز" در فرهنگسرای نوجوان
اکران و نقدِ جدیدترین ساخته وس‌ اندرسون در سینما اندیشه
واگذاری تعدادی از فضا‌های تجاری سازمان فرهنگی هنری از طریق مزایده عمومی
ثبت نام دوره‌های تخصصی ترم تابستان خانه کاریکاتور آغاز شد
نمایشگاه بین‌المللی کارتون «جنگ و صلح» در خانه کاریکاتور ایران
فیلم؛ ترانه «ای ایران ایران» توسط گروه کر آوای عشاق فرهنگسرای دانش
نمایش «جاده اردکها ۲» در فرهنگسرای ارسباران
نقد و بررسی کتاب «خداحافظ گاری کوپر» در کتابخانه شهید سیدمحمدعلی جهان‌آرا
همایش بزرگ مثنوی‌خوانی «شرح اشتیاق» در فرهنگسرای ارسباران
سروده تازه میلاد عرفان‌پور برای این روزهای غزه/ در این داغ باید چه خاکی به سر کرد؟
فصل دهم پاتوق فیلم کوتاه از ۷ مرداد آغاز می‌شود
اختتامیه پویش «مادران قصه‌گو» با حضور تعدادی از مادران راوی دفاع مقدس برگزار می‌شود
نامزدهای بیست‌وسومین دوره جایزه قلم زرین معرفی شدند/ اختتامیه؛ دوم مرداد
نامگذاری یکی از سالن‌های پردیس سینمایی باغ کتاب به نام خسرو شکیبایی
گروه هنری لبخند با نمایش شاد و خانوادگی «بی‌باک» در فرهنگسرای فردوس