به گزارش خبرنگار «شهر» دكتر آنا ماريا استيوز، به نمايندگي از انجمن بينالمللي ارزيابي تاثير اجتماعي (International Association for Impact Assessment) پيام اين انجمن را قرائت كرد.
استيوز در اين پيام ضمن اشاره به مجموعه فعاليتهاي اين انجمن بينالمللي گفت: تلاش اين انجمن ايجاد فعاليت شبكهاي جهاني براي ارتقاي عملكردها در بهرهمندي از ارزيابي تاثير اجتماعي براي تصميمگيري آگاهانه است.
وي افزود: حضور در همايشهاي منطقهاي جهت فراهم ساختن امكان مبادله اطلاعات و توليد فرصتهاي شبكهاي جهاني براي كسانيكه نميتوانند در كنفرانسهاي بينالمللي شركت كنند، از ديگر برنامههاي اين انجمن بهشمار ميآيد.
آنا ماريا استيوز در ادامه، با قرائت اين پيام گفت: احترام به حقوق بشر، درنظر گرفتن برابري و دموكراتيزه شدن در برنامهريزي توسعه، و تنوع در درون و بيرون فرهنگها به ارتقاي تاثير اجتماعي كمك ميكند.
وي بر عادلانه، منصافانه و شفاف بودن فعاليتها تاكيد كرد و گفت: اقدامات توسعهاي بايد مورد قبول ذينفعان باشد، ضمن اين كه نبايد تنها ديدگاه متخصصان در برنامهريزي مدنظر قرار گيرد.
در بخش ديگري از اين پيام آماده است، تمركز اصلي توسعه بايد متوجه نتايج مثبت آن، از قبيل توانمدسازي و ظرفيتسازي براي شهروندان باشد، ضمن اينكه مجريان بايد پاسخگوي شهروندان باشند.
اين پژوهشگر اجتماعي در پايان ضمن ابراز خرسندي از حضور در ايران و تقدير از مجموعه فعاليتهاي شهرداري تهران در ارزيابي تاثير اجتماعي گفت: اقدامات جهاني در اين زمينه از دهه1980 آغاز شده است، از اين رو ميتوان بهآينده آن در ايران اميدوار بود.
در اين همايش، همچنين رحماني فضلي، رييس ديوان محاسبات كشور بر ضرورت توجه به تمام ابعاد انسان تاكيد كرد و گفت: در كشوري كه ادعاي حكومت ديني دارد، برنامهريزيها بايد عادلانه، همراه با آموزش و فرهنگسازي و با بهرهگيري از مشاركت فعالانه مردم باشد.
همايش ملي ارزيابي تاثير اجتماعي به همت اداره كل مطالعات اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران امروز و فردا (28و29مهرماه) در تالار ابوريحان دانشگاه شهيد بهشتي در حال برگزاري است.