رضا قهرماني، معاون پيشگيري اداره كل سلامت شهرداري تهران در گفتوگو با خبرنگار «شهر» در مورد «شهر دوستدار كودك» گفت: اين طرح بهصورت آزمايشي در منطقه 22 اجرايي شده و اميدواريم تا پايان سال تدوين دستورالعمل آن تكميل شود تا اجراي آن در همه مناطق تهران تعميم يابد.
او با بيان اينكه توجه به معضلات دوران كودكي و نوجواني كه آثار آن در بزرگسالي نمايان ميشود، بسيار حائز اهميت است، افزود: اين طرح شامل همه موضوعات شهري مرتبط با كودكان است كه زمينه ارتقاي سلامت جسمي و رواني آنها را فراهم ميكند.
معاون پيشگيري اداره كل سلامت شهرداري تهران مناسبسازي شهر تهران براي كودكان را يكي از اهداف اصلي اين طرح دانست و تصريح كرد: در طرح شهر دوستدار كودك، بهجز حوزههايي چون نشاط، فرهنگسازي و مشاركتهاي اجتماعي براي كودكان، موضوعاتي چون معماري و شهرسازي و حملونقل كه بهطور غيرمستقيم با كودكان درارتباط است، مدنظر قرار دارد.
او با اشاره بهاينكه طرح «شهر دوستدار كودك» مصوبه شوراي اسلامي شهر تهران است، ادامه داد: در اين طرح ضمن جلب مشاركت ارگانهاي مسئول، كودكان مشكلدار بهصورت فعال شناسايي شده و تحت پوشش خدمات مشاورهاي قرار ميگيرند.
به گفته قهرماني، اين طرح در راستاي برنامه مركز ابتكارات اجتماع محور (CBI) كه بر ارتقاي سلامت شهروندان از طريق توانمندي جوامع محلي تاكيد دارد، در منطقه22 اجرايي شده است.
بر اساس اين گزارش، طرح «شهر دوستدار كودك» با عنايت به تعهد اجراي برنامه « شهر دوستدار كودك» به صندوق حمايت از كودكان سازمان ملل متحد (يونيسف) از سوي دولت جمهوري اسلامي ايران و همچنين الحاق شهر تهران به طرح شهرهاي دوستدار كودك در سال 1386 مورد توجه شهرداري تهران است.
بر اساس ردهبنديها و شاخصهاي بين المللي افراد داراي سن پايينتر از 15 سال را كودك محسوب ميكنند. 20 درصد از جمعيت كلانشهر تهران در سال 85 را كودكان تشكيل دادهاند.