يکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳
ساعت : ۲۳:۱۷
کد خبر: ۳۸۹۷۳
|
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۰:۳۶
معاون سازمان ميراث فرهنگي:

قنات‌هاي ايران كانديداي ثبت در فهرست ميراث‌جهاني شدند

معاون حفظ، احيا و ثبت آثار سازمان ميراث فرهنگي گفت: قنات‌ها را به عنوان يكي از آثار مهم فرهنگي تاريخي كانديداي ثبت در فهرست جهاني قرار داده‌ايم.

به گزارش شهر سيد مسعود علويان صدر با اشاره به نامگذاري جهاني سال جاري با عنوان «ميراث‌فرهنگي آب»، آب را اصلي‌ترين عنصر پيشرفت تمدن‌ها و فرهنگ‌هاي جهان دانست و گفت: در طول تاريخ همواره انسان تلاش كرده‌ تا در خصوص نگهداري و مهار آب فنون‌ مختلف را به كار بگيرد و تلاش كند كه در خلق بناها و آثار ملموسي كه داراي ويژگي‌هاي خاص و منحصر به فرد هستند موضوع آب را مورد توجه قرار دهد.

 

وي متذكر شد: در ايران آب همواره مظهر صفا،‌ پاكي و همدلي بوده و اين عامل حيات‌بخش در جاي جاي زندگي مردم حضور داشته است و از آن مي‌توان به مشاهده‌ حوض آب در معماري‌ ايراني اشاره كرد.

 

معاون حفظ، احيا و ثبت آثار سازمان ميراث فرهنگي گفت: در سطح شهر نيز نظام ملي آب‌رساني كشور از جايگاه ويژه‌اي برخوردار است؛ كشور ما در طول تاريخ در هر مقطع مديريت بومي خود پيشرفته‌ترين سيستم‌ها را به خود اختصاص داده است كه به عنوان نمونه مي‌توان به سيستم قنات‌ها و بادگيرها كه پيشرفته‌ترين روش مديريتي است، اشاره كرد.

 

علويان صدر افزود: علاوه بر توجه به ميراث‌ملموس آب، بايد ميراث ناملموس آن نيز مورد تاكيد قرار گرفته و در سال جاري تلاش كنيم تمامي زوايا و ويژگي‌هاي اين ميراث‌فرهنگي را براي تبيين در فرهنگ عمومي كشور و تبليغ و ترويج آن در سطوح جهاني شناسايي كنيم.

 

معاون ميراث‌فرهنگي كشور در بخشي ديگر مهمترين رويكرد اين سازمان را در سال جاري، توجه به شيوه مديريت بومي در بهره‌برداري، حفاظت و احياي بناهاي تاريخي عنوان كرد و توجه به انديشه‌هاي توسعه پايدار برمبناي الگوهاي فرهنگي را از ديگر رويكردهاي اين سازمان برشمرد.

 

علويان‌صدر گفت: تمام آثار فرهنگي و تاريخي با يك رويكرد اقتصادي مناسب به‌گونه‌اي كه به شان و جايگاه آثار فرهنگي و تاريخي لطمه‌اي وارد نشود، بايد بتواند در اختيار جامعه و خانواده‌ها باشد.

 

وي با بيان اينكه احيا و مرمت خانه‌هاي تاريخي را بر اساس قانون حمايت از مالكان و دارندگان آثار تاريخي به عنوان مسئوليتي جدي پيگيري مي‌كنيم، اظهار داشت: همچنين سازمان ميراث‌فرهنگي هشت درصد از سود وام‌هايي را كه مالكان براي تغيير كاربري ملك‌هاي تاريخي خود از بانك‌ها دريافت كرده‌اند، به منظور حمايت از بحث حفاظت از آثار تاريخي پرداخت مي‌كند.

 

علويان صدر در ادامه همچنين به ارائه تسهيلات بانكي در قالب وام‌هايي با بهره چهار درصد اشاره و حمايت‌هاي حقوقي از مالكان بناهاي تاريخي را از جمله حمايت‌هاي معنوي اين بخش عنوان كرد و افزود: براي پوشش درخواست‌هاي سه هزار مالك پيش‌بيني‌هاي لازم تدارك ديده شده است.

 

وي با بيان اينكه در سال گذشته يك‌هزار متقاضي در اين رابطه ثبت نام شده‌اند و با تكميل فرم‌هاي لازم نحوه مشاركت مردم در اين زمينه پيش‌بيني شده است، خاطرنشان كرد: با احياي اين خانه‌ها علاوه بر حفظ تاريخ و هويت معماري كشورمان، حضور زنده مردم را در آثار تاريخي شاهد خواهيم بود.

نظر شما