به گزارش رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، فرهنگسرای اندیشه پویش کتابخوانی «واکسینه با کتاب» را با معرفی کتاب به خانوادهها در تعطیلات کرونایی در فضای مجازی راهاندازی کرد. در این پویش کتابخوانی که زیر نظر رضوان خرمیان نویسنده جوان برگزار میشد، تعدادی کتاب خوب معرفی شد و تلاش شد خانوادهها در نوروز ۱۳۹۹ به پر کردن اوقات فراغت با کتابخوانی تشویق شوند.
رضوان خرمیان با ارائه توضیحاتی درباره پویش «واکسینه با کتاب» گفت: این پویش به همت فرهنگسرای اندیشه در فضای مجازی به راه افتاد. هدف از برگزاری آن تشویق افراد مختلف به کتابخوانی بود و به معرفی کتابهای خوب در قالب ویدئو و انتشار در صفحه اینستاگرام فرهنگسرای اندیشه پرداختیم. در این طرح، هفت کتاب به نظرمان برجستهتر بود و برای گروههای سنی مختلف اعم از کودکان، نوجوانان و بزرگسالان معرفی شد و تلاش کردیم با تشویق خانوادهها به کتابخوانی، آنان را با یار مهربان آشتی بدهیم.
او به کتابهایی که در این پویش معرفی شده اشاره کرد و گفت: برای انتخاب کتابها یک اصل مهم را در نظر گرفتیم و آن هم این بود که کتابهایی با فضای مثبت معرفی شوند تا حال خوشی را برایمان به ارمغان بیاورند. با توجه به اینکه نوروز امسال آمیخته به ویروس منحوس کرونا و اخبار تلخی بود، سعی کردیم کتابهایی با مضمون طنز را معرفی کنیم تا لبخند بر لبان مخاطبان بنشیند. کتابهای «بیزمستان» اثر منصور ضابطیان، «هستی» نوشته فرهاد حسنزاده، «هفته چهل و چند»، «داداش کوچولوی خرابکار»، «مادر و خاطرات پنجاه سال زندگی در ایران» نوشته توران میرهادی، «هنر شفاف اندیشیدن» ترجمه عادل فردوسیپور و «من و ماروین گاردنز» آثاری بودند که در این پویش معرفی شدند.
وی در مورد هدف خود از برگزاری چنین پویشی گفت: همواره مروج کتابخوانی بودهام و دوست دارم مردم را کتابخوان کنم، چه کرونا باشد و چه نباشد. البته در روزهای کرونایی به واسطه خانهنشینی بچهها و تعدادی از بزرگسالان فرصت بسیار خوبی فراهم شده است که بیشتر کتاب بخوانیم. معتقدم اگر واکسینه با کتاب بتواند حتی چند ده نفر را به سمت مطالعه بکشاند موفق بوده است.
این نویسنده درباره وضعیت کتابخوانی قشر نوجوان بیان کرد: احساس میکنم نوجوانان امروز بیشتر از نسلهای قبلی کتاب میخوانند چرا که رشد فرهنگی فرزندان تبدیل به یک دغدغه مهم برای والدین شده است. به این معنی که ممکن است خودشان خیلی اهل کتاب و کتابخوانی نباشند، اما فرزندانشان را به این مهم تشویق کنند. جالب است بدانید بسیاری از نوجوانانی که در «کتابخورها» با تیم ما بودند اکنون در صفحه مجازی خود پویشهای کتابخوانی برگزار میکنند و همدیگر را تشویق به مطالعه کتاب میکنند.