به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، نشست معرفی کتاب «تا پلاک ۱۴۰» یکشنبه ۲۲ تیر ماه با حضور آذر خزاعی نویسنده کتاب و عباس باباخانیان سرپرست مدیریت امور کتابخانهها و ترویج فرهنگ کتابخوانی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در ستاد این سازمان برگزار شد.
آذر خزاعی در این نشست به معرفی کتاب «تا پلاک ۱۴۰» پرداخت و عنوان کرد: این کتاب خاطرات ۱۴۰ نفر از اهل قلم است که از آنها خواستهام خاطرهای درباره جریان زندگی در دهه ۶۰ بیان کنند. ابتدا در حال جمعآوری عکسهای زندگی در جنگ بودم، اما کمکم به فکر گردآوری خاطرات به صورت مکتوب افتادم.
وی ادامه داد: خوشبختانه افراد اهل قلم استقبال خوبی کردند و بعد از صرف زمانی در حدود سه سال و نیم، این کتاب به چاپ رسید. بسیاری از رزمندگان دفاع مقدس که دستی بر نوشتن نیز دارند، در این کتاب خاطره دارند و یکی از آنها اکنون به شهادت رسیده است.
خزاعی اظهار کرد: برای تألیف این کتاب خیلی جنگیدهام و با تکتک افرادی که خاطراتشان در کتاب آمده، ارتباط تنگاتنگ برقرار کردهام. زمانی که خواننده این خاطرات را میخواند، با روحیه ازخودگذشتگی مردم دهه ۶۰ به خوبی آشنا میشود. خاطرات کتاب محدود به جبهه نبوده و امدادگران و گروههای دیگر هم روند جریان زندگی خود در دهه ۶۰ را بیان کردهاند.
وی در پایان گفت: بیشتر خاطرات را خودم به رشته تحریر در آوردم، اما بعضی افراد نیز دست به قلم بودند و تاکید داشتند خاطره به قلم خودشان در کتاب گنجانده شود. در حال حاضر مشغول نوشتن خاطرات جانبازان دفاع مقدس در بیمارستان هستم. فکر میکنم در کتابهای دفاع مقدس کمتر به این موضوع پرداخته شده است.
عباس باباخانیان سرپرست مدیریت امور کتابخانهها و ترویج فرهنگ کتابخوانی سازمان فرهنگی هنری نیز در این نشست به مؤلف کتاب «تا پلاک ۱۴۰» خداقوت گفت و عنوان کرد: من معتقدم کسانی که در موضوع دفاع مقدس کار فرهنگی و هنری میکنند، شبیه کسانی هستند که تفحص میکنند. شما در این کتاب به درون ذهن ایثارگران و رزمندگان دفاع مقدس راه یافتهاید و خاطرهای که شاید ممکن بود فراموش شود، در کتاب ثبت شده است. امیدوارم در سازمان فرهنگی هنری بتوانیم امکانی برای بهتر دیده شدن این کتاب ارزشمند انجام دهیم.
در پایان این نشست، خزاعی بخشهایی از کتاب را برای انتشار در فضای مجازی خواند.
کتاب «تا پلاک ۱۴۰» به کوشش آذر خزاعی سرچشمه در ۵۴۳ صفحه به نگارش در آمده و در سال ۱۳۹۸ توسط انتشارات صریر به چاپ رسیده است. مصطفی رحماندوست، هدایتالله بهبودی، نصرتالله محمودزاده، سیروس همتی، مرتضی سرهنگی، جهانگیر خسروشاهی و راضیه تجار برخی افرادی هستند که خاطره آنها در این کتاب آمده است.