کد خبر: ۱۱۱۶۴۴

محمدجواد مرادی‌نیا مطرح کرد؛

ضرورت وقایع‌نگاری کرونا/ آنچه در این روزها گذشت می‌تواند دستمایه خلق رُمان و فیلم شود

مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت ارشاد با اشاره به برگزاری جشنواره فصل همدلی، گفت: ایستادگی مردم، کادر درمان و مواسات جامعه در دوران کرونا می‌تواند دستمایه خلق آثار هنری شود.

ضرورت وقایع‌نگاری کرونا/ آنچه در این روزها گذشت می‌تواند دستمایه خلق رُمان و فیلم شودبه گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر محمدجواد مرادی‌نیا، با اشاره با ایستادگی و ایثارگری کادر درمان در مقابل ویروس کرونا، گفت: امروزه کشورمان با دشمنی مواجه است که سلامت مردم را هدف قرار داده و در این میان پزشکان و پرستاران در خط مقدم دفاع از سلامت جامعه قرار دارند.
مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه امروزه همه ارکان کشور با تمام توان در مقابل این دشمن ویروسی آرایش جنگی گرفته‌اند، تصریح کرد: در دوران جنگ تحمیلی تمام ارکان کشور در خدمت دفاع از میهن اسلامی قرار گرفتند تا رزمندگان در خط مقدم ایستادگی کنند.
او ادامه داد: در واقع اگر همه دست در دست هم نمی‌دادند و از رزمندگان دفاع نمی‌کردند با شکست مواجه می‌شدیم؛ امروز نیز کادر درمان در خط مقدم مبارزه با کرونا قرار دارد.
مرادی‌نیا افزود: بر این اساس در خطوط بعدی دفاع دستگاه‌های دیگر و نهایتا جامعه قرار دارند که اگر با همدیگر هم‌دل نباشند، خط مقدم بهداشتی کشور دچار مبارزه‌ای فرسایشی می‌شود که مدت‌ها طول خواهد کشید و تلفات آن نیز افزایش می‌یابد و می‌تواند به فاجعه‌ای ختم شود که نسل‌های آینده هیچ وقت آن را نخواهند پذیرفت.
عضو شورای سیاست‌گذاری بیست و هشتمین دوره هفته کتاب اظهار کرد: امروزه بخش قابل توجهی از مردم پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند و حتی اقدامات جهادی انجام می‌دهند و به مواسات می‌پردازند؛ امیدواریم مابقی مردم نیز شرایط بحرانی کشور را درک کنند تا بیشتر دچار مشکل نشویم.
مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص لزوم وقایع‌نگاری ایثار کادر درمان و همدلی مردمی در دوران مبارزه با کرونا، تصریح کرد: ملت‌های هوشیار و پویا تمام حوادث خود را ثبت و مستند می‌کنند تا از تکرار اشتباهات جلوگیری شود و بتوانند اطلاعات درستی به نسل‌های آینده منتقل کنند.
او ادامه داد: به عنوان مثال در دوران جنگ جهانی اول، شیوع بیماری وبا و غیره، هنرمندان ازجمله نویسندگان، وقایع آن روزها و اتفاقات ناگوار را ثبت کردند؛ اگر آن نوشته‌ها نبود، امروز نمی‌دانستیم آن دوران چه زحماتی کشیده شده و چه اتفاقاتی رخ داده و حتی نمی‌توانستیم از تجربایت‌شان استفاده کنیم.
مرادی‌نیا افزود: سیدمحمد کمره‌ای خاطرات خودش را روزانه ثبت کرده که در کتابی تجمیع شده است؛ در سال‌های 1295 شمسی به گونه‌ای وقایع ترسیم شده که گرفتاری‌ها، مشکلات و تمام شرایط آن دوران را می‌توان درک کرد.
این عضو شورای سیاست‌گذاری بیست و هشتمین دوره هفته کتاب با اشاره به برگزاری جشنواره ادبی فصل همدلی از سوی فرهنگسرای اندیشه در راستای وقایع‌نگاری ایثارگری کادر درمان و همدلی مردم در دوران مبارزه با کرونا، خاطرنشان کرد: امروزه نیز حوزه بهداشت و درمان، کمک‌های مردمی و مواسات، مظلومیت خانواده‌های داغدار و غیره باید ثبت شود و در تاریخ بماند؛ این مهم می‌تواند دستمایه خلق آثار مختلفی از جمله رمان، ساخت فیلم و سریال شود که نیازمند توجه بیشتر هنرمندان، نویسندگان و پژوهشگران است.


گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار
حامد همایون: چیزی دلنشین‌تر از یک همخوانی زیبا و دورهمی شاد نیست
تجلیل از خانواده شهدای جنگ ۱۲ روزه در جشن بزرگ «ایران عزیز»
ویژه‌برنامه «کارزار صمود» با حضور هنرمندان در جشن «ایران عزیز»
جشن «ایران عزیز» هر شب میزبان حدود ۳۰ هزار مخاطب است
نغمه‌سرایی اقوام ایرانی به مناسبت ایام ولادت «رحمت للعالمین»
«ایران عزیز»؛ جشن همدلی و مهر- مهرداد شفق
«ایران عزیز» به حفظ وحدت اقوام کمک می‌کند/ تاکید بر نیاز جامعه به نشاط
«ایران عزیز» به بازگرداندن آرامش قبل از جنگ به خانواده‌ها کمک بسیاری می‌کند
نمایشگاه آثار انتزاعی «نفس چوب» در فرهنگسرای ارسباران
آیین نمادین ساخت قایق با هدف همراهی با کشتی‌های صمود
بهترین هنرمندان در جشن «ایران عزیز» جمع هستند
فراخوان جشنواره شعر خاوران منتشر شد
پخش «مسابقه بزرگ ۱۰۰» از ۱۹ شهریور در شبکه سه
آغاز اکران فیلمی درباره شهدای غواص در «هنر و تجربه»
جشن «ایران عزیز»؛ نماد وحدت در کثرت اقوام ایرانی
جشن بزرگ ایران عزیز با هدف نمایش وحدت اقوام در دریاچه شهدای خلیج فارس(چیتگر) در حال برگزاری است
مردم ما به شادی عمومی احتیاج دارند/ لزوم توسعه فضای کسب و کار اقوام ایرانی
«قلک گمشده» در کارگاه آیات و نشانه‌های کتابخانه علامه جعفری
نمایشگاه عکس «به رنگ طبیعت» در فرهنگسرای امید
شصت و نهمین نشست دورهمی بچه‌کتابخون‌ها با عنوان «ما زِ احسان خدا اخوان شدیم!»
یازدهمین نمایشگاه «ایران‌نوشت» از ۱۸ شهریور آغاز به کار می‌کند
چهارمین دوره جایزه ادبی شهید اندرزگو برگزیدگان خود را شناخت
صفحه اول روزنامه‌ها- سه‌شنبه ۱۸ شهریورماه ۱۴۰۴
نمایش و نقد فیلم «بیل را بکش» در فرهنگسرای ارسباران
اختتامیه هفتمین دوره جشنواره موسیقی الکترواکوستیک و نهمین دوره مسابقه «رضا کروریان» در فرهنگسرای ارسباران